Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Karamba2020 píše:
Neprodání pastelek a gumy v Albertu není kvůli epidemii, ale kvůli tomu, aby nebyly znevýhodněny menší prodejny, které mají jen tento sortiment a jsou uzavřeny komplet.
Přesně tak.
Tohle je asi jediné omezení za posledních pár měsíců, se kterým souhlasím.
Neférové zvýhodnění velkých obchodů vůči menším krámům byla prasečina - nejen česká, podobně to udělali i jinde - ale stále prasečina. ![]()
@Baba píše:
Samoobsluzna taky?
Asi vyrazim
Budes mit nejspis smolika, neprojde to pres pokladnu jakozto " zakazana" polozka.
@bse.pedro ale notak..
Mluvim o tom, ze behem skolniho roku spotrebujeme spoustu potreb, protoze treba nevydrzi, nebo to batole zlomi ( pravitko)
Ale prave jsem dozvedela, ze vydejni okenko v papirnictvi bude u nas asi otevrene.
U obleceni a bot mi to moc nepomuze. To musime zkusit.
Zbrane a strelivo myslim v obchode nezkousime, ne?
@Svistice píše:
Zodpovednost? Ja veci kupuji, kdyz jsou potreba. Fakt tu nemam zasobu sesitu 512, pravitek, barevnych papiru, balik nahradnich naplni nebo per, dalsi balicky pastelek ci voskovek, tus ci tempery pro strycka prihodu. Nejsem papirnictvi ani kreativni dilna, ale bezna domacnost.
Btw, proc tu zodpovednist nemaj ti myslivci, kdyz potrebujou redukovat stavy?
Protoze to je neco jinyho ![]()
@gulas.medovy píše:
Tak nějak počítám s tím, že když dítě píše, bude potřebovat celoročně i náhradní psací potřeby. Já nic nevykupuju, v obchodě jsem nebyla od jara, ale nedělá mi problém si udělat objednávku třeba na SEVTu. A nemusím z toho hned dělat tragédii. Vidím, že mezi lidmi, kteří vystudovali medicínu, je všeobecně v oblibě vysomrovat kdeco. Mám podobnou švagrovou, takže i bohaté zkušenosti.
Jak vysomrovat? Ty mi neco posles? ![]()
Tragedie je cely cesky reseni, to je problem.
Neboj, pastelek a jinych blbosti mame jeste pro vnoucata ![]()
@MrsNorris píše:
Přesně tak.
Tohle je asi jediné omezení za posledních pár měsíců, se kterým souhlasím.
Neférové zvýhodnění velkých obchodů vůči menším krámům byla prasečina - nejen česká, podobně to udělali i jinde - ale stále prasečina.
Obchody se nemely zavirat vubec.
@Baba píše:
Neumis pouzivat internet? Zaplatis stovku postovny za gumu za 10 a vystojis hodinovou frontu pred zasilkovnou. Nejaky problem?To je cely tak prdly. Ale bezva, ze ty zbrane si porad muzeme koupit. A kytky.
Och, ty jsi zase vtipna ![]()
Pred nedavnem tady bylo hnuti za spravedlnost na trhu a proti likvidaci malych prodejen, tudiz se udelala soravedlnost a budes si hezky nakupovat z eshopu. Nevim, jestli to byly zrovna tve namitky, ale beru te jako mluvci hnuti proti koronaviru. Uz jste legracni ![]()
@gulas.medovy tak jako tupec z města si myslím, že každý myslivec už doma nějakou zbraň má ![]()
@bse.pedro píše:
Na co potřebuje někdo 5 kružítek, pravítek a tak…Neznám nikoho, kdo by přemnožený divočáky, šířící nemoci i mezi domácí zvířata, dokázal odpravit kružítkem nebo umlátit penálem… Na to funguje jen kulovnice, ve který jsou náboje…
![]()
![]()
A ktere se daji objednat na internetu ![]()
@Baba píše:
Co se stane, kdyz v Albertu koupim sesit a pastelky? Pred obchodem to zakazane zbozi vybuchne?
Nechají tě pro výstrahu ostatním popravit na parkovišti ![]()
Ne vážně - Jestli to bude jako v okolních zemích, tak ti nepůjde načíst kód, takže ti to prostě neprodají.
@Svistice píše:
@Baba Ne, jeste v Albertu se na tebe vrhne ochranka a za pouziti donucovacich prostredku a chvatu ti zabrani vlezt do zakazane, paskou omotane zony papirnicke sekce.![]()
Uz se, tesim, jak budu dite omlouvat ve skole, ze mu dopsalo pero nebo ztratil posledni gumu v domacnosti, a tudiz nema a do otevreni obchodu nebude mit skolni pomucky.
Příspěvek upraven 27.12.20 v 09:14
Co se domluvit a co nejvic napsat na ministerstvo, ktery idi… vymysvymyslel kombinaci povinne distancni vyuky v kombinaci s tim, ze papirnicke zboží neni potreba?
Proste zase znevyhodnili male obchody, co nemaji e shop. Sice i velke s nimi, ale ty vetsinou e shop maji.
@PaníKadrnožková píše:
Och, ty jsi zase vtipnaPred nedavnem tady bylo hnuti za spravedlnost na trhu a proti likvidaci malych prodejen, tudiz se udelala soravedlnost a budes si hezky nakupovat z eshopu. Nevim, jestli to byly zrovna tve namitky, ale beru te jako mluvci hnuti proti koronaviru. Uz jste legracni
Kazdopadne se obracis na spatneho cloveka, ja nici mluvci nejsem ![]()
A lepsi je diskutovat o nazorech nez o jejich pisatelich. To delaji lidi, co nemaji argumenty.
@Baba píše:
Samoobsluzna taky?
Asi vyrazim
Tipuju, ze i samoobsluzna, zneplatnit urcite kody je hodne jednoduche… Leda to ukrast
Jako verim, ze mensi obchudky s tim problem mit nebudou, treba u nas nemaji v kase polozky, tak se prd pozna, co to bylo a pravidelne zakazniky prodavacka zna.
@Karamba2020 píše:
Neprodání pastelek a gumy v Albertu není kvůli epidemii, ale kvůli tomu, aby nebyly znevýhodněny menší prodejny, které mají jen tento sortiment a jsou uzavřeny komplet.
Epidemiolog nejsem, takže jestli to celkově hovadina je nebo není, posoudit neumím, ale osobně bych nechala obchody otevřené s nějakými omezeními počtu lidí.
Ano, takhle to oduvodnoval ministr zdravotnictvi.
@Monchichik píše:
@gulas.medovy tak jako tupec z města si myslím, že každý myslivec už doma nějakou zbraň má
A ma byt zodpovědný a mit k ni i dostatek střeliva. ![]()