Zblázním se ze své dvouletačky!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2216
21.2.15 09:18
@Fíková píše:
Tak evidentně to má většina ve větší či menší míře podobně, jen tvé děti jsou bezchybné a dokonalé. Tak ti gratuluju a užij si to. :kytka:

Ted to tu taky nejspíš schytám, ale já se přikláním k názorům prdelky. Když vidím ty malé špunty, jak cvičí s maminkami, např., rvou jiným dětem hračky a maminka jen řekne, to se nedělá, místo toho, aby mu tu hračku vzala a dala ji tomu dítěti i za cenu toho, že bude ječet. Nebo když uhodí jiné dítě a maminka jenom řekne, že se to nedělá a konec. Mám dvě děti 8 a 4,5 let a taky toto zkoušely. Když se začly někde vztekat, brát hračky nebo někoho plácnout, tak jsem je pevně chytila, klekla jsem si k ním a podívala jsem se do očí (to děti většinou nemají rády)a důrazně jsem je upozornila, že ještě jednou se toto stane, tak jdem domů. Zabralo to na obě děti. Moje sousedka je taky rozumná maminka a když její dítě začlo u nás hysterčit a zlobit, tak ho vzala za ruku a šla s ním domů a mohlo se vztekat jak chtělo. Udělalo to pouze 2× a pokaždé ho maminka vzala domů. Od té doby to už neudělalo a to bylo vždy velmi temperamentní a živé dítě. Prostě si myslím, že dnešní výchova dětí je jenom o omlouvání toho, že to je prostě normální období vzdoru a že se musí jenom čekat, až to přejde, což si myslím je pouze výmluva a pohodlnost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
21.2.15 09:19
@dendule4 píše:
A můžeš mi tedy něco napsat o té tvé výchově?

Klidně může, jenže jak to napíšu, ty si stejně řekneš, toto ne a ostatní tady začnou hned hulákat, jak je to špatně.
Každopádně se musíš držet zásad, že dítě není tvůj kamarád a není tvůj partner. Dítě je někdo, kdo je na tobě závislý, je to někdo, koho miluješ, ono tebe a koho ty musíš uvést do světa, tak aby ho nezlomilo nic. Už jsem psala hodněkrát, že nejdůležitější je důslednost a stokrát důslednost. Nějaké vysvětlování a psychorozebírání u dvouletého dítěte je na dvě věci, stejně po minutě má vypnuto a nevnímá tě a ani nerozumí. Obejmout za to, že se vzteká, tak to je podle mě největší blbost, kterou americká nebo britská výchova vypustila. Podle toho ty děti vypadají. Je jasný, že dítě se vzteká, však i my dospěláci zuříme, ale podstatné je to, jak to pak projeví. A vymazat dání na zadek, proč? Není důvod? Aty řeči, že násilí plodí jen násilí jsou taky z cesty. Jedno dání na zadek je jak sto vysvětlování. Jak jsme dřív psala, dání na zadek neznamená, že dítě nemáš ráda a ono si to nemyslí a ani si nemyslí, že ty můžeš a ono ne. Ono pochopí, že už došel nejvyšší možný trest a toto tedy ne. Proto si pak rozmyslí, jestli to zopakovat. Další tresty jsou různé, nebude se dívatna večerníček, nebude se koupat ve vaně, ale jen se osprchuje, nedostane kokyno a podobně. Jen se musí dodržet, a taky opravdu je výborné naučit počítat do tří. Protože takové počítání, kdy po 3 následuje opravdu trest je lepší než křičení a domlouvání. U nás stačí říct jedna, pak dvě a je vymalováno, protože se ví, že po tři už by byl trest. Funguje to bezvadně a bez řevu a já jsem v klidu. Proto za mne ve výchově opravdu je dobrá metoda cukr a bič. Pomazlit, pohrát, popusinkovat, ale i respektovat. A ne nepřestane tě za tresty mít rádo. Ono tě bude milovat, když ho potrestáš a pak uvidí, že i přes to, že bylo nějak potrestané se na něj zase usměješ, protože už věci zvládlo pěkně.

Jo a aby nedošlo k omylu. Moje děti nesedí na zadku a nemalují si od rána do večera a neříkají ano maminko a ne maminko. Děti jsou naprosto normální, zlobí, zlobí se i na mě, já na ně, ale je podstatné, že poslechnou, nemusím se bát s nimi jít kamkoliv, kdykoliv a už vůbec se nemusím bát, že mě zmlátí za to, že se na ně zlobím, nebo něco podobného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
21.2.15 09:19

Moc se omlouvám, ale nechápu, že se to odeslalo anonymně. To jsem psala já

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7748
21.2.15 09:27
@Anonymní píše:
Ted to tu taky nejspíš schytám, ale já se přikláním k názorům prdelky. Když vidím ty malé špunty, jak cvičí s maminkami, např., rvou jiným dětem hračky a maminka jen řekne, to se nedělá, místo toho, aby mu tu hračku vzala a dala ji tomu dítěti i za cenu toho, že bude ječet. Nebo když uhodí jiné dítě a maminka jenom řekne, že se to nedělá a konec. Mám dvě děti 8 a 4,5 let a taky toto zkoušely. Když se začly někde vztekat, brát hračky nebo někoho plácnout, tak jsem je pevně chytila, klekla jsem si k ním a podívala jsem se do očí (to děti většinou nemají rády)a důrazně jsem je upozornila, že ještě jednou se toto stane, tak jdem domů. Zabralo to na obě děti. Moje sousedka je taky rozumná maminka a když její dítě začlo u nás hysterčit a zlobit, tak ho vzala za ruku a šla s ním domů a mohlo se vztekat jak chtělo. Udělalo to pouze 2× a pokaždé ho maminka vzala domů. Od té doby to už neudělalo a to bylo vždy velmi temperamentní a živé dítě. Prostě si myslím, že dnešní výchova dětí je jenom o omlouvání toho, že to je prostě normální období vzdoru a že se musí jenom čekat, až to přejde, což si myslím je pouze výmluva a pohodlnost

Dělám to stejně a věřím, že až bude moje dítě staré jako ty tvé, bude také takto vychované. Ale tady se kritizuje chování dvouletého dítěte, které má z mého pohledu na takové chování právo. To ale samozřejmě neznamená, že se mu to musí tolerovat! Jen od dvouletého dítěte nemůžeme očekávat, že bude tak uvědomělé a domýšlet důsledky svých činů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658
21.2.15 09:30

@moje prdelky díky, akorát jak už jsem psala..u nás, když jí dám na zadek, žačne scnéna ještě větší, řve tak dlouho, až se zalyká a kdybych ji neutišila pozvracela by se. Důsledná se opravdu snažím být, ale přijde mi, že ještě nějakým zákazům a trestům moc nerozumí. Zkoušela jsem například: Tak a jestli nepůjdeš do postele, nebudou bonbony. Výsledek? Záchvat jak prase a dožadování se bonbonů :nevim: :nevim: :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
21.2.15 09:31
@dendule4 píše:
@moje prdelky díky, akorát jak už jsem psala..u nás, když jí dám na zadek, žačne scnéna ještě větší, řve tak dlouho, až se zalyká a kdybych ji neutišila pozvracela by se. Důsledná se opravdu snažím být, ale přijde mi, že ještě nějakým zákazům a trestům moc nerozumí. Zkoušela jsem například: Tak a jestli nepůjdeš do postele, nebudou bonbony. Výsledek? Záchvat jak prase a dožadování se bonbonů :nevim: :nevim: :nevim: :nevim: :nevim:

Je to kdo z koho. Ví ze bude po jejim :lol: tak proto udělá cokoliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
21.2.15 09:43
@dendule4 píše:
@moje prdelky díky, akorát jak už jsem psala..u nás, když jí dám na zadek, žačne scnéna ještě větší, řve tak dlouho, až se zalyká a kdybych ji neutišila pozvracela by se. Důsledná se opravdu snažím být, ale přijde mi, že ještě nějakým zákazům a trestům moc nerozumí. Zkoušela jsem například: Tak a jestli nepůjdeš do postele, nebudou bonbony. Výsledek? Záchvat jak prase a dožadování se bonbonů :nevim: :nevim: :nevim: :nevim: :nevim:

a jak to nakonec vyřešíš? Doufám, že ji ho nedáš? I to dvouleté dítě rozumí více věcem, než jsme si ochotni přiznat. Ono to bude zkoušet několikrát a třeba mamina nevydrží a pak si řekne, že to na její dítě nefunguje, ale pokud vydrží, tak věřím tomu, že to přinese ovoce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
21.2.15 10:00

Holky, ja mam kluka 3 a 3/4 a pulrocni holcicku. takze jedno obdobi vzdoru za sebou a jedno pred sebou. kazde dite je jine a nic se neda pausalizovat, ale mam trosicku vyhodu v tom, ze odmalicka cvicim a vychovavam psy a rekla bych, ze podobnost neni ciste nahodna… kontinualni vytycovani hranic, duslednost, spousta lasky a laskaveho zachazeni, tolerance (ok, u psu min, jak neposlechne na prvni dobrou, tak je neco spatne :) a dobre cervene vino s nohama na stole, kdyz smecka konecne usne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
21.2.15 10:02

@moje prdelky S tím c jsi napsala o své výchově souhlasím, ale ne vždy to funguje. Někdy se malej zabejčí a i kdybys ho zabila tak ho nezlomíš. :roll: Počítání do tří funguje jak kdy. Někdy stačí říct jedny dvě a jindy se zase zabejčí ai když ví že dostane a opravdu pak dostane tak prostě neposlechne. A co pak s ním? Zabít? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
268
21.2.15 10:08

@Lynette
proste se smirit s tim, ze nekdy neposlechne. pokud to neni nici zivot ohrozujici situace (nas matky samozrejme nepocitaje, my jsme na infarkt 24/7), tak to proste zase tak nedramatizovat, pokud vetsinu casu vzdoruje v „norme“, tak z toho fakt za par mesicu vyroste bez nasledku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
21.2.15 10:23

Nečetla jsem celou diskuzi, taky mám dvouletýho a hoodně vzteklýho, jen k tomu ještě další tři děti, dvě starší a jedno půlroční miminko.. je to děs, ale nemůže to souviset s tím spaním? u nás e to při únavě, hladu atd. radpidně zhoršuje…
je velůiká legrace, když jsem na nákupu a chytne ho to, vleču plnej košík žrádla, na košíku vajco a on leží nazemi, ječí a kope kolem sebe, chuťovka :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
21.2.15 10:28
@Fíková píše:
Dělám to stejně a věřím, že až bude moje dítě staré jako ty tvé, bude také takto vychované. Ale tady se kritizuje chování dvouletého dítěte, které má z mého pohledu na takové chování právo. To ale samozřejmě neznamená, že se mu to musí tolerovat! Jen od dvouletého dítěte nemůžeme očekávat, že bude tak uvědomělé a domýšlet důsledky svých činů.

A ty myslíš, že mám děti jak staré a že neměly dva a půl roku? Mám 9 let, pak 6 let, 3 roky a jeden rok. A věř, že už i ten jednoroční ví, že když řeknu ne, že se na to nesmí sahat, že ne znamená ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
21.2.15 10:32
@moje prdelky píše:
A ty myslíš, že mám děti jak staré a že neměly dva a půl roku? Mám 9 let, pak 6 let, 3 roky a jeden rok. A věř, že už i ten jednoroční ví, že když řeknu ne, že se na to nesmí sahat, že ne znamená ne.

Já mám dítě taky poslušné. Ví, že ne znamená ne. Přesto se někdy vzteká. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
21.2.15 10:35

@moje prdelky vychovavame obe skoro stejne, ale kdyz se ten muj zabejci, tak s nim nikdo a nic nehne.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7748
21.2.15 10:39
@moje prdelky píše:
A ty myslíš, že mám děti jak staré a že neměly dva a půl roku? Mám 9 let, pak 6 let, 3 roky a jeden rok. A věř, že už i ten jednoroční ví, že když řeknu ne, že se na to nesmí sahat, že ne znamená ne.

ta moje to taky ví, to ale neznamená, že se vždycky podvolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí