Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@dendule4 píše:
@3HE jako jo hraje si tam, ale ne neleží
to nevadí, ale je sama se sebou, jde o odpočívající rituál. ale počítám, že i když tohle děláte, tak stejně řvaní z únavy probíhá…
@Claire00 píše:
co soukroma skolka na par hodin tydne?
V okolí žádná není!…??
@Claire00 píše:planuji ji dat do skolky uz v roce a pul, jak je to jinde ve svete bezne.
obdoví vzdoru je typický projev pouze českých dětí a všude jinde ve světě děti ve 2 letech říkají prosím maminko, děkuji maminko, ano maminko splním co si přeješ
Jinak k tématu, myslím, že z toho vyroste, takže vydrž Prťka, vydrž. A cpi jí k tchýni častěji ![]()
@Claire00 píše:planuji ji dat do skolky uz v roce a pul, jak je to jinde ve svete bezne.
V roce a půl půjde o jesle a ty jsou celkem drahé i městské. Plus to rozhodně není služba dostupná všude.
@3HE Probíhá,bohužel…věřím že by to bylo lepší, kdyby na chvilku usnula
Držím palce a přidám jednu radu z vlastní zkušenosti-moc si toho radši neplánuj, s dítětem to někdy prostě nejde.
To, v kolika letech půjde do školky těžko ovlivní povahu, možná jen některé návyky…
@terinka4444 fuuj… bliti obecne nesnasim.
Nedivim se ze si to nedala.
Hlavne at je mrne ok ![]()
@subsomi píše:
obdoví vzdoru je typický projev pouze českých dětí a všude jinde ve světě děti ve 2 letech říkají prosím maminko, děkuji maminko, ano maminko splním co si přeješ
a to jen některých dětí
Claiřino dítě bude po vzoru zahraničí andílek ![]()
@subsomi píše:
Všude jinde na světě jsou děti příšerně rozjívení spratci, akorát se nad tím nikdo nepozastavuje. Berou to jako normální. ![]()
@dendule4 píše:
@3HE jako jo hraje si tam, ale ne neleží
Však nemusí ležet, jestli zlobí z přetažení (nebo se to přetažením zhoršuje), tak jde o to, aby byla chvíli v klidu - ve známém prostředí, bez spousty rušivých podnětů, na omezeném prostoru. Klidně bych jí tu pohádku pustila na gauči v obýváku nebo v jídelní židličce, pokud se z ní nesápe ven, já to tak taky dělám. Zkoušela bych, i kdyby pro začátek těch 10 minut, třeba se to časem prodlouží. A nebo holt po krátkých chvilkách víckrát za den, když uvidíš, že začíná být unavená.
@Fíková píše:
Jj, moje dítě už podle mně do tý školky fakt potřebuje. Evidentně mě má plný zuby.Občas se na hřišti přifaří k jiné mamince s dětma a mě posílá pryč a to nemluvím o těch scénách, když pro ni přijdu do školky (chodí na jedno dopoledne v týdnu).
To opravdu náladu nepřidá a já čekám, kdy mě přijde prošetřit sociálka.
![]()
no ja mam doma jeste 14m tygrici. takze u nas nehrozi, ze bych si s malym mohla treba malovat, modelovat atd. v podstate kdyz jsou oba kolem, tak nemuzem skoro nic, protoze bud ta mladsi se po nem sape a chce mu vzit, co zrovna ma (treba si pastelkou vypichnout oko) nebo on me taha od male, pripadne ji odstrkuje - nejlip pryc z pokoje. v podstate akorat nonstop resim krizove situace, nekdy mi visi kazdy na jedne nohavici a kazdy chce neco jineho.
takze starsi ted zkousi skolku (waldorfskou, soukromou, je jich 8 na 1,5 cuitelky) na 4hod denne, ja se dopoledne plne venuju male, odpoledne se vic venuju starsimu (mala pul odpoledne prospi a ja nemusim uz nic delat, protoze hotovo mam za jeji dopoledni spanek).
@terinka4444 Fajn je sajrajt na vlnu a hedvábí z DM. Nanesu na hadr, vydrhnu a koberec je jak novej.
@Kassy děkuju,budu to zkoušet víckrát za den, třeba to alespon trochu pomůže ![]()
@subsomi píše:
hehe to se s dvojkama odstehuju na slovensko. (taky svet, zahranici ne?)
Protoze na vzdor u dvojcat se obzvlast tesim i proto, ze ten prvni bude mit ve dvou letech dvojcat,4,kdy je udajne nejlepsi obdobi pro druhe obdobi vzdoru ![]()