Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Claire00 píše:
Dala. Dat ji skolky, aby se v kolektivu naucila zakladnim pravidlum a ovladani.
A já odpověděla…tady jí do školky ještě nevezmou…takže co bys radila ted?
@Claire00 píše:
Dle popisu je dite pekny spra…, ktereho zakladatelka nezvlada.
napis nam tak na jare 2017, jak poslusne a hodne detatko mas ![]()
@terinka4444 píše:
Hele, potěší tě můj dnešní zážitek? Já mám doma i osmileťačku, už týden, marodí. Po večeři si hrály v pokoji, paráda, najednou rána a řev, běžím tam, ta starší jí dělala nese pytel mouky, hodila si ji přes rameno, neudržela a málá jí z toho ramene po hlavě řuchla na zem a začala řvát jak pominutá, to nedopadá dobře, je blijící, letím tam, zvednu a jak jsem otevřela pusu, abych jí řekla, ať přestane řvát, tak začala blindit, poblila mě celou jak jsem jí měla na úrovni obličeje, tak celý můj obličej, to ale ńeustál můj žaludek, takže jsem jí to vrátila![]()
do toho starší se hrozně vyděsila a začala ječet a brečet. S malou v ruce jdu přes pokoje s kobercema, blijance z nás odkapávají na ty koberce, vykoupala jsem nás, oblečení jsem hodila do vany, že ho vymáchám.Vyprala půl poblitýho bytu, kontrolovala mrně, jestli nejeví známky otřesu mozku, přemýšlel, jestli jet do nemocnice nebo ne, vymáchala poblitý oblečení, abych to nedala do pračky s kusama večeře, čímž jsem si ucapal odpad ve vaně… teď si tu sedím, poslouchám mrně, jak dýchá a upřímně se lituju, že nemám nikoho, kdo by si je na jeden den vzal.
ježiši
![]()
@lucillee píše:však ona ti to princezna jednou taky předvede, neboj.
@dendule4 moje dcera taky od dvou let po obědě neusnula… ale dala jsem ji do ložnice ležet - na chvilku… ať má ticho a šero… to je odpočinek
pokud ti tam nevydrží ani chvíli, tak pustit pohádku v tv na gauči v obýváku… nebo si lehni chvíli s ní…
jinak mě teda hodně pomohla tato knížka: http://knihy.cpress.cz/…ouchaly.html
bude se ti zdát, že je na to ještě dcera malá že tyto postupy nepochopí… ale neboj, pochopí… ![]()
@Claire00 píše:
Dle popisu je dite pekny spra…, ktereho zakladatelka nezvlada.
To je teda pěkně krátkozraké, jako by snad všechny děti byly stejný… ![]()
@terinka4444 Tak to bys u nás moc dlouho nepřežila. Tady se bleje pořád. A v afektu tuplem. Každopádně přeju, ať je to bez následků ![]()
@dendule4 prisimte nemas zadnyho nevychovanyho spratka
mas uplne obycejny dvoulety dite.
Dej malou k babicce odfrkni a nebo to obdobi vzdoru fakt prejde.
Nektery maminky bych chtela mit za maminky. Fakt
![]()
@dendule4 píše:
@Kassy Taky vyzkoušeno…pohádky jí nebaví, ani v tv natož když je čtu. Ona prostě když nechce hajat, tak nebude a hotovo. Hraje si s hračkama v posteli chvíli a pak stejně přiletí jak uragán a do postele už nepůjde
a to nevadí, ne? že si chvíli hraje s hračkama v posteli… vydrží třeba deset minut ležet s plyšákama? pro ni je to dlouhá doba… být sama se sebou… v tichu… je to důležité.
@Claire00 píše:
Dala. Dat ji skolky, aby se v kolektivu naucila zakladnim pravidlum a ovladani.
nejsou od toho rodice, aby deti ucili?
Ne ucitelky ve skolce.
Navic ne kazdy ma v okoli soukromou a ne kazdy na ni ma penize
@Claire00 píše:planuji ji dat do skolky uz v roce a pul, jak je to jinde ve svete bezne.
zřejmě trpíš nějakou poruchou pozornosti…takže potřetí! Tady se do školky děti berou až od 3let
@kotyk píše:
@terinka4444 Tak to bys u nás moc dlouho nepřežila. Tady se bleje pořád. A v afektu tuplem. Každopádně přeju, ať je to bez následků
já mám blijící obě děti, jak začnou trošku brečet, blejou, ale jak mi to hodila na obličej, šla ven i moje večeře. Jo a měly jsme špagety, dostat z koberce vyblitý špagety…no posypala jsem to solí, počkám, co to udělá ![]()
@dendule4 píše:
A já odpověděla…tady jí do školky ještě nevezmou…takže co bys radila ted?
co soukroma skolka na par hodin tydne?