Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A to vždy děláte tak velkou oslavu o 10-ti lidech? Nebo je to vyjímka? No, jestli jsi jí řekla, že společně to oslavíte taky později, tak to nechápu. Jedině, že by to tvoje mamka nepochopila..
@Verunecka289 píše:
třeba u nás je to běžný, rodina ze strany manžela je tak cca 15-20 lidí a máme co dělat, aby jsme se vešli, takže to slavíme zvlášť, když by se dělala velká akce třeba v restauraci, tak by to bylo něco jinýho, ale takhle na tom fakt nevidím nic divnýhojinak když třeba slavil narozky mýho brácha, pozval i moje rodiče, ale byla to grilovačka venku a nebylo to omezený prostorem
jinak můj teď bude slavit narozky a naši budou asi hlídat malýho a rozhodně je to neuráží
No, já to zase jako divné vidím ![]()
@kozisek píše:
No, já to zase jako divné vidím
no jo, každej to má holt jinak no ![]()
@blumen píše:
A to vždy děláte tak velkou oslavu o 10-ti lidech? Nebo je to vyjímka? No, jestli jsi jí řekla, že společně to oslavíte taky později, tak to nechápu. Jedině, že by to tvoje mamka nepochopila..
Normálně ne, pozvou se jen rodiče popř. prarodiče. Jen teď chce manžel navíc pozvat sourozence…
Já osobně bych jí nezavolala… Urazila se úplně zbytečně tak bych ji nechala až se ozve ona první.
Tak to prostě neřeš, na jednu stranu ji chápu, a hlídat vnoučata rozhodně není její povinnost, na druhou stranu ty jsi taky nic hroznýho neudělala..dál bych to neřešila, ono to vyšumí
@kozisek píše:
No, já to zase jako divné vidím
10 let slavíme narozeniny odděleně, sice jsme je párkrát dohromady udělali, ale to je spíš výjimka, max. v létě na zahradě jako grilování. A ještě to dopadlo tak, že se nakonec všichni pohádali
Nevím proč zrovna teď vydedukovala, že by měli být pozváni najednou, zvlášť když každý musí kvůli dálce přespat a už teď nemáme kapacitu, pokud si lidi nepřinesou vlastní nafukovací matrace a ještě do toho oni, to by mě fakt hráblo. Hlavně ví sama, že když přijdou jen oni s babčou, zaberou celou sedačku a já běžně s manželem sedíme na zemi, natož nevím, kam by si sedl zbytek manželovi strany, to by fakt vypadalo… ![]()
@Anonymní píše:
Normálně ne, pozvou se jen rodiče popř. prarodiče. Jen teď chce manžel navíc pozvat sourozence…
Já bych řekla, že se jí asi nejvíc dotklo, že se chce dělat s manželovou stranou ejchuchů a ona má hlídat
a teď už se to jen celkově přeneslo do něčeho jiného. Nechala bych vyšumět, požádala jsi jí, ona nesouhlasila ![]()
@Anonymní píše:
10 let slavíme narozeniny odděleně, sice jsme je párkrát dohromady udělali, ale to je spíš výjimka, max. v létě na zahradě jako grilování. A ještě to dopadlo tak, že se nakonec všichni pohádaliNevím proč zrovna teď vydedukovala, že by měli být pozváni najednou, zvlášť když každý musí kvůli dálce přespat a už teď nemáme kapacitu, pokud si lidi nepřinesou vlastní nafukovací matrace a ještě do toho oni, to by mě fakt hráblo. Hlavně ví sama, že když přijdou jen oni s babčou, zaberou celou sedačku a já běžně s manželem sedíme na zemi, natož nevím, kam by si sedl zbytek manželovi strany, to by fakt vypadalo…
Moje mamka je děsně vztahovačná, hodná, ale kolikrát si dokáže v hlavě vyplodit takové blbiny, že žasnu a jsou to fakt drobnosti, i když o nich ví..asi stáří ![]()
@kozisek píše:
Já bych řekla, že se jí asi nejvíc dotklo, že se chce dělat s manželovou stranou ejchuchů a ona má hlídata teď už se to jen celkově přeneslo do něčeho jiného. Nechala bych vyšumět, požádala jsi jí, ona nesouhlasila
Tak jako tak, bysme mojí stranu na ten víkend nezvali, takže jestli chce nebo nechce hlídat na situaci nic pro ní nezmění… to mě ještě čekají pěkné věci, mámě není ani 50 ![]()
@Anonymní píše:
Tak jako tak, bysme mojí stranu na ten víkend nezvali, takže jestli chce nebo nechce hlídat na situaci nic pro ní nezmění… to mě ještě čekají pěkné věci, mámě není ani 50
Mé už přes šedesát a je to horší a horší
![]()
Jsem asi divná, ale já takové urážení fakt nechápu. Když mě někdo pozve a mě se chce, tak jdu, když ne, tak ne. O jednu oslavu víc nebo míň
Jsem spíše ve věku zakladatelky matky, takže se snažím vcítit, ale nějak nevim. Pokud jinak hlídá, tak co teď blbne?? Vzhledem k situaci mi fakt nepřijde, že by snad měla ze sebe dělat blbce nebo tak něco, prostě nechápu. Já bych ji nechala, ať je uražená, vůbec nemá důvod…
Mámu nechápu… Naše by se mohla přetrhnout aby pohlídala.
Ale pokud se nepletu, tak jde jen o přespání dětí. Asi na oslavě budou a pak půjdou spát k babičce, protože doma není dost postelí když bude návštěva.
Zavolala bych jí a řekla kdy bude oslava pro ní atd. a že oslava pro manželovic famílii bude jiný víkend a že to bude vopruz, protože budete všichni spát na jedné hromadě a nikdo se pořádně nevyspí… Proto jsi ji předtím říkala, jestli by se kluci nemohli zržet u ní, že to pro ně bude lepší. Třeba se mamka chytí a pochopí ![]()
Zvláštní mně přijde to, že děti by se oslavy neměly účastnit na úkor vzdálenějších příbuzných. ![]()
Já osobně bych teda narozeniny slavila s manželem a dětmi a pak bych udělala oslavu pro rodiče a sourozence z obou stran dohromady. A komu by to vadilo, ať tam nechodí.
A co příbuzným zaplatit někde levnější ubytování v okolí? Pokud na to doma není prostor, je to taky řešení…
@ivunak píše:
Zvláštní mně přijde to, že děti by se oslavy neměly účastnit na úkor vzdálenějších příbuzných.
Já osobně bych teda narozeniny slavila s manželem a dětmi a pak bych udělala oslavu pro rodiče a sourozence z obou stran dohromady. A komu by to vadilo, ať tam nechodí.
A co příbuzným zaplatit někde levnější ubytování v okolí? Pokud na to doma není prostor, je to taky řešení…
Ale my nebudem dělat oslavu u dortíku s kafem, takže se děti do toho moc nehodí…ale asi nic jiného nezbyde, tak to budeme muset trochu uzpůsobat. Jak jsem psala výše, dohromady s 2 rodinama nikdy nic neslavíme a dělat nebudem výjimku ani teď. Párkrát jsme to tak přes léto udělali, že se sešli obě strany a nedopadlo to dobře. Padlo pár skleniček, začalo se rýpat a končilo to hádkou. Děkuji už nechci nikdy víc…
A druhá věc jsou prostory, tolik místa na sezení a dále už na spaní opravdu nemáme, to jsem ani neřešila v čem budu ještě vařit, už s jednou stranou bude docela dost velký problém. Na restauraci fakt nemáme a nikomu nocleh v hotelu taky rozhodně nehodláme platit.