Zdraví vaše děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ludmilaadamkova
1.3.23 07:05

Zdravím tady ve vsi nepozdravit je naprostý WTF--- ve městě je to jiné… Jen jak se tu pořád potkáváme tak malá má pocit že všechny zná a místo Dobrý den říká skoro všem ahoj.. neb se s každým kamarádí,.

• Citovat
  • Upravit
6445
1.3.23 07:29

Skolit dospeleho, ze nedodrzuje pravidla slusneho chovani povazuju za stejny level jako jejich porusovani. Ja zdravim a odpovedi neresim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18791
1.3.23 07:31
@AnastazieB píše:
Myslím, žes to trochu přehnala… Jako ano, zdravit je slušné, ale pokud někdo nepozdraví nebo neodpoví na pozdrav, tak se svět nezhroutí… Myslím, že máš našlápnuto k takovým těm nerudným babám, které spustí scénu na celý dům kvůli každé kravině. To samé @hospodki … Netuším, proč bych měla někoho „školit“. Pozdravím, pokud chci a zbytek je na tom druhém.Já třeba lidi u nás v domě zdravím, i když je vidím poprvé, ale třeba ve školce nebo ve škole procházející lidi ne. A nemám ráda lidi, které zdraví každého na potkání, např. na turistických trasách… To pak nedělám celý den nic jiného, než že zdravím okolojdoucí…

Tak každý máme jinou vychovu a já třeba tu slusnost, ze zdravím a ano, fakt me štve, ze někdo jako tele vleze do dveří, cumi na tebe a není schopny říct dobrý den. O to víc, když je to mala holka. Nebavím se o 5-6 letych dětech, kde ještě hraje roli stud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18791
1.3.23 07:42
@Anonymní píše:
@hospodki
Já si taky myslím že to tak bylo. Dle mě pokud zdraví tak potichu, že to není slyšet, tak to je jako by nezdravila vůbec. Já jí budu zdravit dál, přijde mi fakt trapný nezdravit, ale jsem zvědavá, jestli příště něco uslyším :lol: nemám ani nijak potřebu někoho vychovávat, ale namichlo mě to. Jsem ráda že to vidíš stejně, já jsem právě četla zpětně tu diskuzi a říkala jsem si, že jsem teda asi stará škola, že dnes už se tedy lidi nezdraví a je to normální a jestli teda nejsem ta trapná já.

Bych řekla, ze teď už uslysis i přes cirkularku :lol: tak zdravím úměrně situaci. Zrovna u nás ve školce máme jednu třídu - 24 děti takže tam by bylo vrcholem neslusnosti nepozdravit. Kdyby decka chodily do baráku, kde je klasicky 8 tříd. To jako je nová doba, tak nebudeme zdravit nikde? Úřady, doktor… pokud teda po nich člověk něco nechce a nejlépe prachy ze… to by se všichni přetrhli :roll: řekni ze jsi vyhrala prachy ve sportce a pozdravi te i sloup veřejného osvětlení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18791
1.3.23 07:55
@Perníček22 píše:
My se se sousedy zdravíme (bydlíme v RD, sousedy známé, máme vstřícné vztahy), až na jednu sousedku, ta mi dvakrát neodpověděla, nevadí, nezdravime se…
Co se týče zdraveni na veřejnosti, povětšinou pozdravim, kolikrát ale místo „dobrý den“ volím pousmáni, pokynuti hlavou atd. (Druhá strana take).
A pak je tu kategorie kdy nazdravím já…pr v obchodech se mi to stává běžné, jsem zábrana do nákupu a v tu chvíli neslyším, kolikrát prehlednu že mě někdo zdraví (zdraví zrovna me)…nedělám to schválně, ale stává se mi to…
K tomu co píšeš ty, jestli něco opravdu nesnáším, tak když má někdo potřebu vychovávat dospělé lidi a ještě cizí…tvá reakce je úplně zbytečná a (nezlob se) a trapná. :oops:

Hele, ale když si me někdo nevšimne a něco děla, tak Ok. Já se bavím o situacích a tak to i chápu, ze někdo stojí a cuci na tebe, ty ho znáš, bezne se potkáváme a on nezdravi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
1.3.23 08:04
@hospodki píše:
Hele, ale když si me někdo nevšimne a něco děla, tak Ok. Já se bavím o situacích a tak to i chápu, ze někdo stojí a cuci na tebe, ty ho znáš, bezne se potkáváme a on nezdravi.

No tak nezdravi. Ja ho prece nebudu vychovavat. A jeste se kvuli tomu rozcilovat. Skoda casu a energie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13821
1.3.23 08:44
@hospodki píše:
Tak každý máme jinou vychovu a já třeba tu slusnost, ze zdravím a ano, fakt me štve, ze někdo jako tele vleze do dveří, cumi na tebe a není schopny říct dobrý den. O to víc, když je to mala holka. Nebavím se o 5-6 letych dětech, kde ještě hraje roli stud.

Ano, pozdravit je slušné. Ty pozdravíš, chováš se slušně. Druhý ti neodpoví, chová se neslušně. Ale je to jeho věc. Ty nemáš co koho školit. Sklouzáváš potom do neslušného chování taky a je to trapné. Nemůžeš nijak ovlivnit chování druhých, pouze to svoje.

Kdyby tě nepozdravila ani po tvém „školení“, tak uděláš co? Půjdeš to nahlásit rodičům nebo na úřad? Asi ne, viď…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18791
1.3.23 09:39
@AnastazieB píše:
Ano, pozdravit je slušné. Ty pozdravíš, chováš se slušně. Druhý ti neodpoví, chová se neslušně. Ale je to jeho věc. Ty nemáš co koho školit. Sklouzáváš potom do neslušného chování taky a je to trapné. Nemůžeš nijak ovlivnit chování druhých, pouze to svoje.Kdyby tě nepozdravila ani po tvém „školení“, tak uděláš co? Půjdeš to nahlásit rodičům nebo na úřad? Asi ne, viď…

Proč bych to hlásila :lol: snažíš se zbytecne rýpat :roll: z mého pohledu jsem udelala dost a dal už mi to bude fuk. Pomyslím si něco o vychove a jejich rodicich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13821
1.3.23 10:30
@hospodki píše:
Proč bych to hlásila :lol: snažíš se zbytecne rýpat :roll: z mého pohledu jsem udelala dost a dal už mi to bude fuk. Pomyslím si něco o vychove a jejich rodicich

No tak vidíš, stačí pomyslet si něco o nevychovanci a není potřeba nikoho „školit“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
1.3.23 11:42

Nejhorší je, když pozdravíte, ten člověk vás neslyší a pak na vás začne řvát přes celou chodbu - dobryyy deeeen jsem říkal.
Div za vámi nevleze do bytu, aby dostal svůj pozdrav.
Tahle touha vychovávat ostatní (a ještě případně zbytečně)je děsná. Ale pokud je to tedy ok, můžu začít řvát z okna na pejskare, co nesbírají exkrementy svých miláčku, na řidiče, co parkují mimo parkovací místa a na cyklisty, co jezdí po chodníku? A na děti, co ječí v MHD/kavárnách?
Asi ne, co :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
6445
1.3.23 12:21

@Svetluska55 a co treba za volantem, to bych se urvala. I kdyz tam obcas sprosta jsem, ale nikdo me neslysi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
1.3.23 15:02
@Ijen píše:
@Svetluska55 a co treba za volantem, to bych se urvala. I kdyz tam obcas sprosta jsem, ale nikdo me neslysi.
:) Já si případně mumlam a tvářím se :)
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí