Zdravý moučník bez cukru, mléka, mouky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6650
21.11.15 21:48

Nebo ořechy prostě vynechat nebo místo nich nalámat bezlepkové sušenky.
Já taky nemůžu většinu ořechů a z receptů je vynechávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
21.11.15 21:49

Jablka jsou mokrá, to by asi nedrželo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
21.11.15 21:50

@Rozinka24 ahoj, dneska jsem narazila na tento recept http://www.nejrecept.cz/…-princ-r1527 ještě jsem ho nezkoušela, ale vypadá výborně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
21.11.15 21:59

Jste zlatý :) Mrkla jsem se do předchozích diskuzí a našla jsem ještě recept na bábovku z pudinků. Kopíruju: 5 vajec, 1 hrnek cukru moučka, 1 hrnek oleje, 1 van. cukr, 1 prášek do pče., 2 van. pudinky a 2 čoko pudinky.
Vyšlehám bílky, pak zašlehám ostatní suroviny, kromě pudinků, rozdělim na půl, do jedný půlky dám 2 van. pudinky a do druhý 2 čoko pudinky. Střídavě naliju do formy, peču na 170C cca 45min. Zkoušel ji někdo, je dobrá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
21.11.15 22:03
@Rozinka24 píše:
Jste zlatý :) Mrkla jsem se do předchozích diskuzí a našla jsem ještě recept na bábovku z pudinků. Kopíruju: 5 vajec, 1 hrnek cukru moučka, 1 hrnek oleje, 1 van. cukr, 1 prášek do pče., 2 van. pudinky a 2 čoko pudinky.
Vyšlehám bílky, pak zašlehám ostatní suroviny, kromě pudinků, rozdělim na půl, do jedný půlky dám 2 van. pudinky a do druhý 2 čoko pudinky. Střídavě naliju do formy, peču na 170C cca 45min. Zkoušel ji někdo, je dobrá?
@Rozinka24 píše:
Vyšlehám bílky, pak zašlehám ostatní suroviny, kromě pudinků, rozdělim na půl, do jedný půlky dám 2 van. pudinky a do druhý 2 čoko pudinky. Střídavě naliju do formy, peču na 170C cca 45min. Zkoušel ji někdo, je dobrá?

I když si teď nejsem jistá, jestli není v pudinku taky lepek :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
21.11.15 22:08

Bezlepkovy puding maji treba v dm nebo v globusu v bezlepkovem oddeleni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
844
21.11.15 22:28

Ahoj, posilam recept na uplne nejuuuuuzasnejsi bezkepkovy dortik!! Recept je kamaradky, ktera prave mouku nemuze. My na nem strasne ujizdime ted, delala jsem vcera uz druhy v prubehu 2 dni, protoze je to fakt mnamka. A k tomu je to fakt rychle!! Ja delam vecer predem a banany nahoru davam az v den kdy se to bude jist, aby nezhnedli. Da se dat ale i jine ovoce :-) Jo a my teda mouku normalne muzeme, nicmene obcas udelame neco „zdravejsiho“. Pritel hodne cvici a tohle je takova proteinova bomba docela :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
21.11.15 23:23

Výborný korpus je ušlehat 3 žloutky se 70g cukru. Pak přidat 60g oleje a 60g vody. 100g rýžové mouky se 7 g kypřícího prášku od Alnatury (i v kypřícím prášku může být lepek). A pak zamíchat s sníh ze 3 bílků. Peču na horkovzduch na 170.

Dá se do toho přidat i kakao (před zašlehání bílků).
Na dortovou formu bych to možná přepočítala na 4 vejce.

A ozdobit nějakým krémem. Šel by máslovo/pudinkový, ale ten se může zdrcnout.
Rychlovka by byla - udělat nižší kakaový korpus, zamáznout póry džemem, aby se to nepromáčelo, vypeckované okapané višně a ty překrýt šlehačkou.

Šlehačku a višně na to dát max 2 hodiny před podáváním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
29.11.15 11:04
@kaja00 píše:
@Rozinka24 ahoj, dneska jsem narazila na tento recept http://www.nejrecept.cz/…-princ-r1527 ještě jsem ho nezkoušela, ale vypadá výborně :palec:

Ahoj, chci ti moc poděkovat za recept. Zkoušela jsem ho a je úžasný, všem doporučuju. Kamarádky byly nadšený :) Dávala jsem ho s malinama (měli zrovna čerstvý ve slevě :) a fakt je to pecka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
29.11.15 14:52

@Rozinka24 jo? tak super, chystám se na něj před Vánoci místo jednoho druhu cukroví :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
304
19.12.15 21:54
@kaja00 píše:
@Rozinka24 jo? tak super, chystám se na něj před Vánoci místo jednoho druhu cukroví :palec:

Jo, opravdu ho zkus :) A dělala jsem ho znovu a jen jsem korpus (bez vrchní šlehačky s čokoládou) potřela tvarohem (smíchaným s cukrem) a taky dobrý, lehčí. Tak ať se ti povede :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.12.20 10:15

Ahoj, pokud chceš sladkostí bez cukru tady jsou recepty bez cukru, bez bílé mouky a t. D. https://www.instagram.com/p/CINfSEmLpUc/?…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii