Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@elibro vsak on tu je
jde o to, co se na tom dela… Uvazovala jsem o nich, ale maly si neni svym telem jisty a boji se i na hristi nekam lezt… dnes jsme na jedno prisli a ja mu rikam, at se jde sklouznout, ze tu bude chvili. A on ze nechce, ze se chce divat na deti… ![]()
Tak na žebřiny se jenom neleze. Dá se na ně vyskakovat a zachytit se co nejvýš, když se správně odrazíš, dá se na nich ručkovat, přechytávat nahoru a dolů, dají se na nich dělat otočky a konečně to nejlepší, dá se z nich skákat do peřin
![]()
Tak u nás by byly žebřiny super dárek, akorát je nějak nemáme kam dát
Nejmladší měl teď o prázdninách 3 roky a už loni ve cvičení batolat, kam s ním chodím, pro něj od začátku (čili od září, to měl čerstvé 2 roky) byly největší atrakcí právě žebřiny. Lozil po nich pořád a i mu to od začátku pěkně šlo, ale on taky miluje různý prolízky a jak od mala na nich běhal za staršími sourozenci, hned jak se na nich udržel, tak byl už na lození docela vycvičený a byl si jistý. Ale je fakt, že loni bych ho na žebřinách ještě nenechala lozit, aniž bych byla u něj pro případ pádu, takže doma by to byl problém, tam u něj člověk nestojí každou vteřinu. Letos už je skoro profík, takže letos už mě ani nenapadlo hlídat ho na prolízkách
Takže na vašem místě bych asi navrhla babičce odložit žebřiny na příští rok.
Ještě jsem našla takové žebřiny, mít víc místa tak je pořídím hned: http://www.trihorse.cz/…01-00015.htm
Řebřiny jsou skvělé, děti je měly od roka v bytě(v podnájmu).
Ve třech letech už byly jako opice.
Doma bych to nechtela. Nehodi se nam to noveho interieru. Venku na zahrade by se nam to hodilo. Jak vodim decka na fotbalovy krouzek. Kdyz prsi nemuzou trenovat venku, jdeme na sokolovnu a tam jsou zebriny.
Muj 4r. a jeho 2r. a 3r. kamaradi jsou zebrino lezci. Ja sedim a sleduji, jak trenuji a chvilkama dva treneri na tolik blech zjisti, ze se jim to rozbehlo vsude mozne a stejna particka uz se hloupe po zebrinach. Jsem rada, ze moje decka nejsou po me a neboji se vysek.
@radkka píše: Žebřiny bych koupila manželovi (blábolí o nich už pár let), ale takhle malému dítěti fakt ne
Bych tam pak tchyni posadila, ať ho teda neustále hlídá… jak si na nich jako tříleté dítě zacvičí?
Lozi hore dole a houpou se, kdyz je jich vic vedle sebe prelezaji, ruckuji. Trenuji svaly na rukach, koordinaci.
Moje kolegyne na nich cvici i prvnaky v telocviku.
Musi si kousek vylezt, otocit se zady, chytit a pritahnout nohy k brichu. Krome vysportovanych deti. Se udrzet a pritahnout nohy? To nehrozi.
@Kelsey píše:
Lozi hore dole a houpou se, kdyz je jich vic vedle sebe prelezaji, ruckuji. Trenuji svaly na rukach, koordinaci.
Moje kolegyne na nich cvici i prvnaky v telocviku.
Musi si kousek vylezt, otocit se zady, chytit a pritahnout nohy k brichu. Krome vysportovanych deti. Se udrzet a pritahnout nohy? To nehrozi.
Tak ale u tříletého dítěte mi to přijde trochu zbytečné…tak koukám, že nejsem takový sportovní fanatik, jak jsem si myslela
![]()
@radkka píše:
Tak ale u tříletého dítěte mi to přijde trochu zbytečné…tak koukám, že nejsem takový sportovní fanatik, jak jsem si myslela![]()
Pokud to berou hrou a zkousi si hrat na opice, proc jim branit nebo zakazovat?
Ale ja mam decka, ktere vylezou na velky jehlan lanovy na hristi. Uz se mi stalo, ze se pani ptala jeste se nebojim, kdyz jsou decka az, tak moc vysoko. Ze ona by decka nepustila.
Takze lozeni po zebrinach uplne pohoda. Akorat rikam venku, v baraku to nechci.
@e008 tak to pak proč ne
. tak holt jsou děti draci a děti váhavci
. Možná by mu pak vyhovovaly nějaké míň děsivé pohybové hračky? Napadají mě taková ta houpací prohnutá prkna, odrážedla, takové ty menší věci, no…
@kontramatka no, lehce to tak v tom porovnání „žebřiny lepší než bakelit“ vyznívá:D
@xstrasilka tak kdyby na tom jen intenzivně skákali, tak asi jo. U nás to spíš fungovalo jako ideální zahradní nábytek - na válení, běhání dokolečka, cvičení kotoulů, pozorování mraků a tak
. Takže když na tom není od rána do večera, tak mě to moc nestraší…
@Kelsey píše:
Pokud to berou hrou a zkousi si hrat na opice, proc jim branit nebo zakazovat?
Ale ja mam decka, ktere vylezou na velky jehlan lanovy na hristi. Uz se mi stalo, ze se pani ptala jeste se nebojim, kdyz jsou decka az, tak moc vysoko. Ze ona by decka nepustila.
Takze lozeni po zebrinach uplne pohoda. Akorat rikam venku, v baraku to nechci.
Vždyť proti tomu nic nemám, já bych to jen prostě nechtěla doma, protože bych musela děti neustále hlídat. Mimo to mi to prostě pro tříleté dítě nepřijde nutné.