Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pokud se někdo snaží jednostranně, tak je to vždy špatně a nikdy to nemůže klapat. A píšeš, že bohužel už ani nechcete… Tak nechápu proč to prodlužujete a nejdete od sebe ![]()
Ahoj a což takhle začít tím, že začeš dělat partnerovi radost sama od sebe, kdykoliv to budeš cítit, aniž by jsi od toho něco očekávala. Uvidíš, že časem z ničeho nic, partner překvapí tebe, aniž by on od tebe něco očekával. Když miluji sebe, tak miluji i toho druhého a pak už sama od sebe budeš cítit, že tomu druhému chceš dělat radost…zkus to, u nás to tak funguje. Držím palce.
![]()
@Šmoulice píše:
Pokud se někdo snaží jednostranně, tak je to vždy špatně a nikdy to nemůže klapat. A píšeš, že bohužel už ani nechcete… Tak nechápu proč to prodlužujete a nejdete od sebe
Není to jen špatné, jsou i světlé chvilky, ale poslední dobou fakt nic moc. Jsou tu děti, nehádáme se, jen myslím oba citově strádáme, každý ale jinak.On po mě chce pohlazení, něžnosti, chválení a čím víc mi to dává najevo, tím spíš mi to nejde. Z mé strany to není od srdce, musela bych od něj taky dostávát, co potřebuju k životu, a to nedostávám:nevim:
Anonymní, je to přesně naopak. Muž je odrazem své ženy.
jsou to muži, kdo více přizpůsobují své chování svému okolí, kdo je náchylnější na přejímání vyjadřování, zvyků apod.
@Premek_Orac píše:
jsou to muži, kdo více přizpůsobují své chování svému okolí, kdo je náchylnější na přejímání vyjadřování, zvyků apod.
Vidíš, já to někde slyšela zas takhle. To je zajímavé ![]()
@Premek_Orac píše:
já jsem to teda taky nikde neslyšela ![]()
@Petulka1234 píše:
Ahoj a což takhle začít tím, že začeš dělat partnerovi radost sama od sebe, kdykoliv to budeš cítit, aniž by jsi od toho něco očekávala. Uvidíš, že časem z ničeho nic, partner překvapí tebe, aniž by on od tebe něco očekával. Když miluji sebe, tak miluji i toho druhého a pak už sama od sebe budeš cítit, že tomu druhému chceš dělat radost…zkus to, u nás to tak funguje. Držím palce.![]()
Zkusím to(i když mám pocit, že poslední dobou se mi už vůbec nechce)Díky ![]()
@Šmoulice píše:
Pokud se někdo snaží jednostranně, tak je to vždy špatně a nikdy to nemůže klapat. A píšeš, že bohužel už ani nechcete… Tak nechápu proč to prodlužujete a nejdete od sebe
Opravdu? Takhle z patra? Bez jakýchkoliv širších souvislostí ![]()
@Almatka píše:
Opravdu? Takhle z patra? Bez jakýchkoliv širších souvislostí
No to je něco, viiiď?
![]()
@Šmoulice píše:
No to je něco, viiiď?![]()
Ano, něco nezodpovědného a velmi omezeného ![]()
@juliettee Diagnózou to má souvislost s vyšším procentem mužů než žen, které jsou sympatikoniky. V Brně na toto téma vznikla na univerzitě studie, kteoru jsem kdysi četl. Je tam velmi zajímavě popsáno, proč pak nelogicky s tím je obecné povědomí takové, že více empatií mají ženy. Což bych bez přečtení té studie řekl také ![]()
@Almatka píše:
Ano, něco nezodpovědného a velmi omezeného
Nemluv o sobě tak hnusně
Třeba omezená nejsi
![]()
Třeba ti na těch terapiích pomůžou ![]()
Příspěvek upraven 22.06.16 v 11:07
@Bora-Bora píše:
Po několika letech této fáze jsme de rozvedli a je nám oběma fajn.
Smutné. A kde je slib v dobrém i zlém? Copak je to tak těžké pochopit, že vztah se musí pěstovat? Že zamilovanost opadne nejdéle po dvou letech? A je nutno se snažit, aby přešel na další level - láska?
Ahoj holky, poslední dobou se neumím k manželovi chovat jinak, než jak se chová on ke mně(tedy nic moc),je to bludný kruh. Když mám náhodou snahu chovat se k němu líp, nějak se to míjí účinkem. Nevím proč. A zas do toho spadneme. Neumíme jeden druhému udělat radost(bohužel už ani nechceme),když vidím, že on nemá tu snahu udělat třeba radost mě, tak ani nemám chuť a proč dělat radost já jemu, prostě mi to nejde, nebo jen přes vůli. Vím, že bych to měla přejít a někdo první začít musí. Myslím, že když ho budu zahrnovat láskou a pochopením, vrátí mi to(alespoň to tvrdí), ale kde to vzít, když mi to taky nedává. Chápete jak to myslím?