Zero waste (bez odpadu)

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
18304
26.5.18 14:16

Děvčata chystám se v dohledné době vyzkoušet domácí výrobu Šmakouna z bílků od našich slepiček (takže „biošmakoun“) a taky domácí Tofu. Obojí lze v krámě sehnat jen v plastu, tak jsem zvědavá, jak uspěju..dám pak vědět :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2522
26.5.18 22:24

@klamonožka zrovna dnes sem byla shodou okolností kamarádům na velké svatbě a byla sem teda nemile překvapená…na vše krom piva jednorázové plastové kelímky, brcka nebo papírové tácky :( a nikde pytel na plasty…tak aspoň mám inspirací co chci já jinak :D jo ale co mimo ZW mělo úspěch byly velké červené lízátka a gumový pavouci, překvapivě i dospeli se tím bavili :D noo a dnes sem poprvé vyzkoušela látkové odličovací tampony, zítra zkusím vyprat a dám vědět ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115686
28.5.18 15:07

Holky, četly jste toto?

Konečně i EU se snaží. A neviděli jste poslední pořad Koření na Nově? Tak představovali nápad, jak odfiltrovat plasty u ústí řek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6663
28.5.18 19:55
@aiwwa píše:
Holky, četly jste toto?Konečně i EU se snaží. A neviděli jste poslední pořad Koření na Nově? Tak představovali nápad, jak odfiltrovat plasty u ústí řek.

To jsem teda zvědavá. :think: Už teď je poprask, jací jsou vláda-unie-všichni hrozně zlí a diktátorští, když se musí platit v obchodě 1 kč za igelitku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115686
28.5.18 20:10
@klamonožka píše:
To jsem teda zvědavá. :think: Už teď je poprask, jací jsou vláda-unie-všichni hrozně zlí a diktátorští, když se musí platit v obchodě 1 kč za igelitku…

No uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
1.6.18 09:21

Děvčata co bydlíte v Hradci a okolí - do Bazalky začli nově zavážet mléčné výrobky ve skle a to ještě ve vratném na zálohu. Je to bio, demeter chov a české dokonce. Takto lze koupit mléko, kefír bílý i ochucený, jogurt bílý i ochucený, čerstvý jogurtový sýr bílý i ochucený, tvaroh. Sýry mají bohužel v plastu, ale popravdě ten sýr, 1 kus, v tom plastu koupím, radši než bezplastový z velkochovu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22812
6.6.18 22:16

@aiwwa ahojky,neviděla, to jsem se chystala na dovolenou do Tunisu. To ale co tam je odpadků kolem cest, to je teprve humus :roll:

@Evulina do Bazalky? A není to jen všechno sojové? Tam většinou, když už, tak měli ze soji, ale jestli začali dovážet i z kravského mléka mléčné výrobky, tak to bych si i koupila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
6.6.18 23:29
@sharunka03 píše:
@aiwwa ahojky,neviděla, to jsem se chystala na dovolenou do Tunisu. To ale co tam je odpadků kolem cest, to je teprve humus :roll:@Evulina do Bazalky? A není to jen všechno sojové? Tam většinou, když už, tak měli ze soji, ale jestli začali dovážet i z kravského mléka mléčné výrobky, tak to bych si i koupila ;)

Normálně kravské. Mají to jako novinku. Je to nějaký český bio demeter chov, na firmu bych se musela jít mrknout na skleničku..akorát jsem se blbec nezeptala, který den jim to tam budou vozit - minulý týden jsem tam nakupovala ve čtvrtek - takže typuju čtvrtek nebo středa..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6663
7.6.18 08:09

To bude Bemagro, myslím si, že mají jako jediní certifikaci Demeter v ČR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22812
7.6.18 10:50

@Evulina tak to je super v tom případě :palec: to jak zavítám zas do bazalky, tak se po tom poohlédnu a i snad koupím ;) K nám jeden čas jezdívalo „mléko z farmy“ až k nám sídliště, ale asi to už zrušili, takže to mě docela mrzelo. Tak jo, píšu si, středa nebo čtvrtek ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
7.6.18 18:49
@klamonožka píše:
To bude Bemagro, myslím si, že mají jako jediní certifikaci Demeter v ČR.

Ano, je to Bemagro: http://www.bemagro.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
7.6.18 18:55
@sharunka03 píše:
@Evulina tak to je super v tom případě :palec: to jak zavítám zas do bazalky, tak se po tom poohlédnu a i snad koupím ;) K nám jeden čas jezdívalo „mléko z farmy“ až k nám sídliště, ale asi to už zrušili, takže to mě docela mrzelo. Tak jo, píšu si, středa nebo čtvrtek ;)

Takže - mám novinky z dneška.
To Bemagro jezdí do Bazalky jednou za 14 dní, vždy ve čtvrtek. Čili dneska tam už skoro nic z minulého týdne neměli, jen pár ochucených jogurtových sýrů ve skle plus ochucené jogurty a pár sýrů, ale sýry jsou v plastu. Další závoz tedy příští čtvrtek..
Doneska jsem jim vymyté prázdné obaly od minule a u pokladny to pak pokladní přebere a zálohy odečte od nákupu.

A další novinka z hradeckého bezobalu - právě z Bemagrem jednají a brali by od nich ml. výrobky, což je super. Ale shánějí lednici - nejlépe prosklenou a ne drahou, nemusí být ani velká..slíbila jsem, že když budu brouzdat po netu, můžu koukat na nějaké bazary, zda se něco neobjeví..tak se můžete přidat holčiny ;) Cena tak do 15.000,– Kč max..

To mléko z farmy je fajn, ale není to biochov..Bemargo je v tomhle rozhodně lepší a demeter - to už je vážně třešnička na dortu 8)

Jinak naše kozina má už pro nás mléko!! Máme tak litřík denně, ale zato domácí a nemá ani kozí příchuť :palec:. Dojíme jen 1× denně, ráno, na noc jsou kozina s kůzlaty odděleni, ale už si zvykly, stejně spí..a přes den jsou spolu. Takže si myslím, že jsme takhle udělali takový kompromis mezi pohodou zvířat a tím, abychom mohli mít i my trochu mlíčka :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
7.6.18 20:27

Ahoj všem :-) Jsem tu nová, takže si Vás nejdřív pořádně pročtu a pak vybalím dotazy :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6663
7.6.18 20:33

@Salorka Vítej :kytka:

Holky, víte, co je super s tím Bemagrem? Oni jsou docela velká farma, produkují toho mléka hodně, ale v ČR donedávna nebyla po tak „nadstandardním“ mléku (BIO, Deméter, vratné obaly aj. certifikace) poptávka, takže se většina produkce vyvážela do Německa. A teď je vídám čím dál častěji, ještě před rokem byli v Praze snad jenom v Bezobalu na Hradčanské, nikde jinde, a dneska vím minimálně o 10 obchodech, kam začali vozit jejich výrobky. Takže u nás ta poptávka po mléku produkovaném tímto způsobem stále roste a třeba časem udají veškerou svoji produkci u nás a ani to do toho Německa nebudou muset vozit. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22812
8.6.18 09:24

@Evulina paráda,tak si píšu na příští čtvrtek do Bazalky zajít. A platí to na Bazalku u Ulricháče nebo i v Kopečku? :) aha, tak to jo. Po lednici se taky tedy podívám ;) Paráda, že máte svoje mléko, že máte od kozeny :D A že nesmrdí kozinou, to většinou to má ten svůj čmuch a mě pak ty výrobky nechutnají. A budete zkoušet z mléka nějaké produkty? Já že bych si objednala u vás :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Nutriční poradna (3-18 let)

Ikona - Michaela Boukalová Tomešová

Michaela Boukalová Tomešová DiS.