Zero waste (bez odpadu)

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
22812
8.6.18 09:26

@klamonožka tak to je dobře :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
8.6.18 14:07

Ahoj. Nevím, zda už to tady nepadlo nebo v druhé diskuzi, která je na stejné téma. Pokud ano, omouvám se za duplicitu.

Prosím, do čeho dáváte v obchodě chleba? Kupuji jeden, na kterém je papír s čárovým kódem nebo různé speciální, například kváskový, místní speciální, atd. Klasický lněný pytlík, který by se mi na pečivo líbil je proto pro mne nepoužitelný, jelikož si pokladní potřebuje chleba prohlédnout, případně i naskenovat kód. Prioritně jde o to, aby zkontrolovala, že beru chleba, který jsem nahlásila.

Hledám ideálně nějaký pytlík, do kterého bych chleba dala, mohla s ním jít přes pokladnu, doma jej v tom ideálně skladovat (není podmínka) a nestál 150 Kč a pod. / kus. Ceny za pytlíky jsou astronomické, popravdě se mi nechce dávat 100 Kč - 150 Kč za pytlík na pečivo a ovoce a zeleninu. Další věc je, že bych jej ráda koupila od výrobce z ČR.

Existuje něco takového? Děkuji moc za radu :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2844
8.6.18 14:23

@jezzz
většina žen si tyto pytlíky šije ze záclonoviny, záclonovina dýchá, je průsvitná, takže pokladní přes ní vidí a docela dobře se čistí :kytka: Zpíchnout takový pytlík je raz dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
8.6.18 14:25

@Pety2 Děkuji moc :-) To mne napadlo. Jen neumím šít. Nevíš o někom, kdo by je prodával prosím?

• Citovat
  • Upravit
115674
8.6.18 14:27

@jezzz
jukni do téhle diskuze, holky tam dávaly i fotky pytlíků ze záclonoviny.

https://www.emimino.cz/…asky-318401/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6663
8.6.18 14:44

Přesně, taky mám ze záclony a jsou prima - na ovoce, zeleninu, pečivo… Akorát bych ten chleba za pokladnou dala ještě např. do toho lněného pytlíku, protože přes očka v zácloně se ti budou osypávat z chleba semínka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
8.6.18 15:12

@aiwwa Díky moc :kytka:

• Citovat
  • Upravit
jezzz
8.6.18 15:13

@klamonožka děkuji za tip :kytka:

• Citovat
  • Upravit
18304
8.6.18 16:29
@jezzz píše:
Ahoj. Nevím, zda už to tady nepadlo nebo v druhé diskuzi, která je na stejné téma. Pokud ano, omouvám se za duplicitu.

Prosím, do čeho dáváte v obchodě chleba? Kupuji jeden, na kterém je papír s čárovým kódem nebo různé speciální, například kváskový, místní speciální, atd. Klasický lněný pytlík, který by se mi na pečivo líbil je proto pro mne nepoužitelný, jelikož si pokladní potřebuje chleba prohlédnout, případně i naskenovat kód. Prioritně jde o to, aby zkontrolovala, že beru chleba, který jsem nahlásila.

Hledám ideálně nějaký pytlík, do kterého bych chleba dala, mohla s ním jít přes pokladnu, doma jej v tom ideálně skladovat (není podmínka) a nestál 150 Kč a pod. / kus. Ceny za pytlíky jsou astronomické, popravdě se mi nechce dávat 100 Kč - 150 Kč za pytlík na pečivo a ovoce a zeleninu. Další věc je, že bych jej ráda koupila od výrobce z ČR.

Existuje něco takového? Děkuji moc za radu :kytka:

I když už peču chleba domácí, tak když koupím chleba v obchodě, tohle neřeším. Dám ho do látkového pytlíku a u pokladny nahlásím, jaký tam chleba je a řeknu, že ho pokladní sama vyndám a ukážu a tak i učiním. Ani s rohlíky to není problém, když je pytlík prostorný, tak je dovnitř docela dobře vidět, kolik čeho tam je.
A ta záclonovina je samozřejmě ještě lepší, je průsvitná a lehčí (lehčí je lepší např. na zeleninu a na to, co se váží), ale ještě jsem neměla čas je ušít, tak mám zatím ty plátěné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
8.6.18 16:33
@sharunka03 píše:
@Evulina paráda,tak si píšu na příští čtvrtek do Bazalky zajít. A platí to na Bazalku u Ulricháče nebo i v Kopečku? :) aha, tak to jo. Po lednici se taky tedy podívám ;) Paráda, že máte svoje mléko, že máte od kozeny :D A že nesmrdí kozinou, to většinou to má ten svůj čmuch a mě pak ty výrobky nechutnají. A budete zkoušet z mléka nějaké produkty? Já že bych si objednala u vás :D

Z litru mléka za den toho bohužel moc neudělám - na menší sýr je potřeba 3-5 l mléka. Leda pár jogurtů a to splivnem my jako malinu, takže je to spíš takové přilepšení no. Je to koza taková ta dohněda, ne bílá, ty bílé prý víc smrdí :mrgreen:. Ale zas mají víc mléka..holt všechno má něco no..

Jinak já jezdím akorát do Bazalky na Ulricháč, Kopeček mám z ruky, tak tam nevím, jak to mají..Ne že mi to tam příští čtvrtek všechno vykoupíš :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
8.6.18 16:34
@jezzz píše:
@Pety2 Děkuji moc :-) To mne napadlo. Jen neumím šít. Nevíš o někom, kdo by je prodával prosím?

Jojo, anebo jukni na Fler..anebo prodává Yellow Blue..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
8.6.18 16:38

@Evulina Já se popravdě snažím na pečivo v obchodě nesahat. Doma, když mám čisté ruce, tak je to v pohodě. Do obchodu chodím třeba po návštěvě dětského hřiště a to mi pak nepřijde vhodné na pečivo sahat. Proto jsem možnost vytažení pečiva na pokladně hned zavrhla. Každopádně moc děkuji za reakci :kytka:

Našla jsem na Facebooku paní, co šíje pytlíky a na ovoce i pečivo. Má je za rozumnou částku. N pečivo je šíje z platná a záclony. Tak jen, aby měla čas a ušila je :-).

• Citovat
  • Upravit
22812
8.6.18 16:44

@Evulina no,uvidíme, čím mě nalákají :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
8.6.18 16:56
@Evulina
@Evulina píše:
Jojo, anebo jukni na Fler..anebo prodává Yellow Blue..

Díky moc. Na Fler jsem koukala, ten bude druhý pokus :-)

• Citovat
  • Upravit
2522
9.6.18 08:19

Holky, taky přidám tip, pokud je tu někdo od Olomouce. Bydlíme v malé vesničce a kousek od nas, ve stetovicich, je Zlatá farma. Mají mlekomat, minimlekarnu, teď dokonce zavedli že většina věcí je v zálohovaném skle ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Nutriční poradna (3-18 let)

Ikona - Michaela Boukalová Tomešová

Michaela Boukalová Tomešová DiS.