Zero waste (bez odpadu)

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
18304
16.5.18 23:40
@sharunka03 píše:
@Evulina No, tak to jsi šikulka a že se ti to povedlo hezky doma, super :potlesk:
Jupí, mléčné výrobky, to jsem si právě myslela, že je tam mají už od začátku, hned jsem se ptala na mléko a to mi říkala paní, že toto nemají, tak paráda :dance:
A s tím máslem, tak to by bylo taky moc dobře, kdyby to prosadily, že by to udělali na způsob bezobalu. To je hned člověku líp, že se dozví, jak je nás víc, co chtějí bezobal :palec: A nešlo by dávat do myčky třeba ten jar místo toho přípravku dělaný na myčky?:think: :)

@klamonožka tak paráda, že měli žlučové mýdlo, tady v HK ho myslím v Bezobalu mají taky :think: jé, náplň do deodorantu, to vůbec nevím, jak si mám představit :)
Já teda zatím myju nádobí s jarem z DM tou jejich značkou, ale chci zkusit ten přírodní, myslím, že to je ten samý, co v Bezobalu tady, ne, tak čtu zrovna, že ne. Tak ten taky vyzkouším :D I když se mi to zdá v tom Bezoblau drahé, tak asi nakonec to vyjde levněji, že? :think: :)

@Lišťičková ahoj, vítej :mavam:
taky nejedeme na 100% ale snažíme se, aspoň nějak :)

Nene, klasický jar na ruční mytí do myčky nesmí. No, zatím zůstanu u těch tablet z DM, jsou aspoň trochu eko a bez plastu a uvidíme dál, třeba na něco narazím nebo něco vymyslím..

Jinak holčiny, je potřeba do nákladů cenových i do nálože pro planetu připočítat i případnou cestu autem do bezobalového obchodu, pokud ho má člověk dál..takže když dál a autem, tak ne moc často, spíš udělat vždy větší zásobu, aby tam člověk nemusel jezdit zas až tak často.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6663
16.5.18 23:44
@Evulina píše:
Jinak holčiny, je potřeba do nákladů cenových i do nálože pro planetu připočítat i případnou cestu autem do bezobalového obchodu, pokud ho má člověk dál..takže když dál a autem, tak ne moc často, spíš udělat vždy větší zásobu, aby tam člověk nemusel jezdit zas až tak často.

Auto nemáme, mám to snadné počítání. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
17.5.18 00:10
@klamonožka píše:
Auto nemáme, mám to snadné počítání. :D

No já se přiznám, že od nás z vesnice do města sice vlak a pak trolejbusy a busy jedou, ale já už na to nemám nervy a čas, se dvěma dětma a frmolem, co mám kolem hospodářství, dětí a pana domácího, bych to prostě už nedávala, takže pro mě je to auto bohužel záchrana, ač z toho nadšená nejsem. Ale snažím se cesty dopředu plánovat, abych třeba vyřídila ve městě víc věcí naráz a nemusela tam pak jet sólo ještě kvůli něčemu. Pak taky škola no..vozím starší do školy a ze školy..zas to je kompromis mezi dopravou zatěžující planetu a dobrou školou, se kterou jsme celá rodina spokojeni..pořád je to o kompromisech holt no.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22812
18.5.18 21:26

@klamonožka no,právě, taky bych zkusila, jako vzorek a uvidím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22812
18.5.18 21:28

@Evulina jo, já vím, ale stejně, viď to nádobí je pořád stejné a přitom v jiném přístroji, hned se musí dávat jiné přípravky :)
tak my jezdíme do bezobalu autem právě jednou za čas, až když toho mám víc, co mi doma chybí, jinak pro pár věcí, bych si už i zajela na kole, začalo být hezky, už není taková zima, tak proč to nezkusit na kole ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
19.5.18 01:24
@sharunka03 píše:
@Evulina jo, já vím, ale stejně, viď to nádobí je pořád stejné a přitom v jiném přístroji, hned se musí dávat jiné přípravky :)
tak my jezdíme do bezobalu autem právě jednou za čas, až když toho mám víc, co mi doma chybí, jinak pro pár věcí, bych si už i zajela na kole, začalo být hezky, už není taková zima, tak proč to nezkusit na kole ;)

Já to zas mívám po cestě z brigády, na kterou stejně musím jet, takže to je fakt pidizajížďka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22812
19.5.18 11:13

@Evulina tak to máš dobrý ;) no, ale jak tak koukám na ty účtenky, tak mě docela štve, že i když je to bez obalu, tak to zrovna moc levné není, to by už taky s tím mohli něco dělat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
19.5.18 15:23
@sharunka03 píše:
@Evulina tak to máš dobrý ;) no, ale jak tak koukám na ty účtenky, tak mě docela štve, že i když je to bez obalu, tak to zrovna moc levné není, to by už taky s tím mohli něco dělat :think:

Tak mě spíš štvou přímo ty účtenky. Prej to nesmí do papíru, když je to takhle potištěný? Navíc je potisk i z druhý strany, za mě zbytečný plýtvání no..
Ceny..za kvalitu se holt platí - mají většinu v biokvalitě a já osobně jsem zato ráda - oproti Bazalce ceny nebe a dudy. Bazalka je teda superdrahá a ještě vše v obalech. Ale když nemám svojí ze zahrádky, občas nějakou zeleninu tam koupím (do svýho pytlíku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
20.5.18 22:01

Diskuzi jsem precetla jednim dechem, diky! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6663
21.5.18 07:11
@Evulina píše:
Tak mě spíš štvou přímo ty účtenky. Prej to nesmí do papíru, když je to takhle potištěný? Navíc je potisk i z druhý strany, za mě zbytečný plýtvání no..
Ceny..za kvalitu se holt platí - mají většinu v biokvalitě a já osobně jsem zato ráda - oproti Bazalce ceny nebe a dudy. Bazalka je teda superdrahá a ještě vše v obalech. Ale když nemám svojí ze zahrádky, občas nějakou zeleninu tam koupím (do svýho pytlíku).

Nejde o to, že je to potištěné, to by nevadilo, ale o to, jestli to je nebo není termopapír. V pražských Bezobalu taky tiskli účtenky (teď už mají, že si ji můžeš nechat poslat na mail) a na termopapíře to nebylo - záleží ale, jakou na to mají tiskárničku, ne do každé jdou dát roličky z klasického papíru.
Ten termopapír obsahuje nějaké speciální (škodlivé) látky, kvůli kterým se to dál zpracovávat nesmí. Poznáš to na omak, klasický papír je prostě takový pevnější, hrubší, termopapír bývá hlaďounký a když si ho položíš a uděláš přes něj vryp prstem, tak to na něm nechá tmavší čárku. Ten se má dávat do směsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6663
21.5.18 07:11
@Mokuty83 píše:
Diskuzi jsem precetla jednim dechem, diky! :potlesk:

Super, vítej, a kdybys taky měla nějaké tipy, napiš. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22812
21.5.18 18:56

@Evulina aha,to slyším poprvé, že účtenky nesmí do odpadu pro papír :( No, je fakt, že my je většinou zmačkáme a hodíme do směsného, tak zas takový rozdíl to není. Jo, já vím, ale přeci jen, myslela jsem, že když nemusím platit za obal, že o to to bude levnější. Jo Bazalka, tam občas taky zajdu, ale ne vše se tam dá koupit, je tam ledacos drahé, ale vše taky ne.

Jinak, musím se vám svěřit dámy :( jeli jsme teď o víkendu k našim a že vyhodíme bio odpad do toho hnědého kontejneru. Zrovna nám došly na to sáčky, tak říkám, že píšu a musíme koupit nové. Tak jen vyjdeme ven ke kontejnerům a oči si můžeme vykoukat, no zkrátka a dobře, asi nám ten konťas na bio odpad zrušili, tak to jim pěkně děkujeme :cert: Tak jako nikdy nebyl narvaný, to ne, ale určitě tu lidi měli snahu třídit odpad i tento, takže asi nejsme naštvani ze sídliště, jen my. Tak jsem jim psala, co se stalo, snad mi brzy odpoví a konťas zpátky vrátí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
21.5.18 22:28
@sharunka03 píše:
@Evulina aha,to slyším poprvé, že účtenky nesmí do odpadu pro papír :( No, je fakt, že my je většinou zmačkáme a hodíme do směsného, tak zas takový rozdíl to není. Jo, já vím, ale přeci jen, myslela jsem, že když nemusím platit za obal, že o to to bude levnější. Jo Bazalka, tam občas taky zajdu, ale ne vše se tam dá koupit, je tam ledacos drahé, ale vše taky ne.Jinak, musím se vám svěřit dámy :( jeli jsme teď o víkendu k našim a že vyhodíme bio odpad do toho hnědého kontejneru. Zrovna nám došly na to sáčky, tak říkám, že píšu a musíme koupit nové. Tak jen vyjdeme ven ke kontejnerům a oči si můžeme vykoukat, no zkrátka a dobře, asi nám ten konťas na bio odpad zrušili, tak to jim pěkně děkujeme :cert: Tak jako nikdy nebyl narvaný, to ne, ale určitě tu lidi měli snahu třídit odpad i tento, takže asi nejsme naštvani ze sídliště, jen my. Tak jsem jim psala, co se stalo, snad mi brzy odpoví a konťas zpátky vrátí :think:

Můžeš to k nám vozit na hnůj :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
21.5.18 22:29
@klamonožka píše:
Nejde o to, že je to potištěné, to by nevadilo, ale o to, jestli to je nebo není termopapír. V pražských Bezobalu taky tiskli účtenky (teď už mají, že si ji můžeš nechat poslat na mail) a na termopapíře to nebylo - záleží ale, jakou na to mají tiskárničku, ne do každé jdou dát roličky z klasického papíru.
Ten termopapír obsahuje nějaké speciální (škodlivé) látky, kvůli kterým se to dál zpracovávat nesmí. Poznáš to na omak, klasický papír je prostě takový pevnější, hrubší, termopapír bývá hlaďounký a když si ho položíš a uděláš přes něj vryp prstem, tak to na něm nechá tmavší čárku. Ten se má dávat do směsi.

Aha dík, tak to zkusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
21.5.18 23:15
@sharunka03 píše:
@Evulina aha,to slyším poprvé, že účtenky nesmí do odpadu pro papír :( No, je fakt, že my je většinou zmačkáme a hodíme do směsného, tak zas takový rozdíl to není. Jo, já vím, ale přeci jen, myslela jsem, že když nemusím platit za obal, že o to to bude levnější. Jo Bazalka, tam občas taky zajdu, ale ne vše se tam dá koupit, je tam ledacos drahé, ale vše taky ne.Jinak, musím se vám svěřit dámy :( jeli jsme teď o víkendu k našim a že vyhodíme bio odpad do toho hnědého kontejneru. Zrovna nám došly na to sáčky, tak říkám, že píšu a musíme koupit nové. Tak jen vyjdeme ven ke kontejnerům a oči si můžeme vykoukat, no zkrátka a dobře, asi nám ten konťas na bio odpad zrušili, tak to jim pěkně děkujeme :cert: Tak jako nikdy nebyl narvaný, to ne, ale určitě tu lidi měli snahu třídit odpad i tento, takže asi nejsme naštvani ze sídliště, jen my. Tak jsem jim psala, co se stalo, snad mi brzy odpoví a konťas zpátky vrátí :think:

nejste z Hradce? Někde na FB jsme četla že tam bio zrušili, protože lidi tam házeli všechno možný, zničilo jim to prý 2 stroje snad, a stejně to nešlo kompostovat, jak tam bylo plno jiných věcí, prý se t lidi 2 roky snažili naučit, ale neúspěšně. Ani nevím, proč mi to vyskočilo, když jsme odjinud.

jinak diskusi sleduji, snažím se plasty omezovat, ale do dokonalosti mám zatím daleko. ani nevím, jeslti jsem sem už někdy psala, ale asi jo, mám diskusi ve sledovaných.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Nutriční poradna (3-18 let)

Ikona - Michaela Boukalová Tomešová

Michaela Boukalová Tomešová DiS.