Nutriční poradna (3-18 let)
Michaela Boukalová Tomešová DiS.
@jezzz píše:
Ahoj. Nevím, zda už to tady nepadlo nebo v druhé diskuzi, která je na stejné téma. Pokud ano, omouvám se za duplicitu.Prosím, do čeho dáváte v obchodě chleba? Kupuji jeden, na kterém je papír s čárovým kódem nebo různé speciální, například kváskový, místní speciální, atd. Klasický lněný pytlík, který by se mi na pečivo líbil je proto pro mne nepoužitelný, jelikož si pokladní potřebuje chleba prohlédnout, případně i naskenovat kód. Prioritně jde o to, aby zkontrolovala, že beru chleba, který jsem nahlásila.
Hledám ideálně nějaký pytlík, do kterého bych chleba dala, mohla s ním jít přes pokladnu, doma jej v tom ideálně skladovat (není podmínka) a nestál 150 Kč a pod. / kus. Ceny za pytlíky jsou astronomické, popravdě se mi nechce dávat 100 Kč - 150 Kč za pytlík na pečivo a ovoce a zeleninu. Další věc je, že bych jej ráda koupila od výrobce z ČR.
Existuje něco takového? Děkuji moc za radu
Podivej se na www.fler.cz
@pionyrka Děkuji. Mam paní z Facebooku, už odepsala. Když to neklapne, mám vytipovanou paní na Fleru ![]()
@Taciras píše:
Do papíru nesmí termopapír, protože obsahuje nějaký pojiva, že se snad nedá rozmočit nebo tak něco, prostě je nerecyklovatelný. Účtenky mě taky štvou, je jedno, že si jí nevezmeš, stejně jí musí vytisknout.
No a jak já poznám, z kterýho papíru ty účtenky jsou?
Ahoj holky, nemate nekdo tip na svacinovy box? Mam tyto pozadavky-aby nebyl plastovy, vhodny do mycky (prip. do mikrovlnky) a mel v sobe prepazku (abych mohla mit v jedne nadobe treba pecivo i ovoce a nepomichalo se to). Ma nekdo konkretni zkusenost a co si myslite silikonu? Diky ![]()
@Bondgirl007 píše:
Ahoj holky, nemate nekdo tip na svacinovy box? Mam tyto pozadavky-aby nebyl plastovy, vhodny do mycky (prip. do mikrovlnky) a mel v sobe prepazku (abych mohla mit v jedne nadobe treba pecivo i ovoce a nepomichalo se to). Ma nekdo konkretni zkusenost a co si myslite silikonu? Diky
Já jsem si vzpomněla na takovou tu plechovou krabici z dětství, bravali jsme ji na výlety.
![]()
@Bondgirl007 píše:
Ahoj holky, nemate nekdo tip na svacinovy box? Mam tyto pozadavky-aby nebyl plastovy, vhodny do mycky (prip. do mikrovlnky) a mel v sobe prepazku (abych mohla mit v jedne nadobe treba pecivo i ovoce a nepomichalo se to). Ma nekdo konkretni zkusenost a co si myslite silikonu? Diky
Tak mají nerezové boxy na svačiny na ekonea.cz, ale ty nemají přepážky. Přepážky mají plastové. Ja to resim tak, ze dam. pečivo do papiroveho pytlíku a k tomu ovoce nakrájím primo do krabičky. Pak jsou i takové kapsy na svačinu latkove s vnitřní PUL vrsvou, takže se to nepromaci, ty jsou pratelne, tak ty dávám do krabičky, když tam dávám i něco mokrejsiho. Nebo pak dvě krabičky ![]()
@aiwwa píše:
Já jsem si vzpomněla na takovou tu plechovou krabici z dětství, bravali jsme ji na výlety.![]()
Ty jo, tak my zadnou plechovou krabici v detstvi nemeli ![]()
@robínek píše:
Tak mají nerezové boxy na svačiny na ekonea.cz, ale ty nemají přepážky. Přepážky mají plastové. Ja to resim tak, ze dam. pečivo do papiroveho pytlíku a k tomu ovoce nakrájím primo do krabičky. Pak jsou i takové kapsy na svačinu latkove s vnitřní PUL vrsvou, takže se to nepromaci, ty jsou pratelne, tak ty dávám do krabičky, když tam dávám i něco mokrejsiho. Nebo pak dvě krabičky
Dvema krabickam se chci prave vyhnout, byvam v praci dlouho a nekdy mam i tri jidla s sebou a pak je toho hodne. Pokud mas pecivo v papirovem pytliku a k tomu nakrajis jablko, tak se ti to nerozmoci? A ten papirovy pytlik ti vydrzi jak dlouho? Me jde prave o to, abych nemusela porad kupovat nejake sacky a ubrousky…latkove kapsy jsem taky uvazovala, ale nevim, jak casto se to musi prat a zase bych musela mit zvlast krabicku na ovoce ci zelenini
proste hledam dostatecne prostornou krabicku s prihradkami, umyvatelnou a neplastovou…uf ![]()
Holce dam k svačině chleba v pytlíku papirovem a k tomu volne nakrajene jablko nebo mrkev. Nepromaci se to. Pytlík teda vyhodím, ale spis ze je holka prasátko, olacne k tomu nějakou vyzebranou susenku, značka to atd. Dospelemu by to vydrželo 2× určite. Lepsi by bylo ale koupit 2 ty laťkové kapsičky a dle potřeby vyprat. Denne se to prat nemusí. Ja to jen ohrnu naruby, otřu vlhkou uterkou a nechám vyschnout. @Bondgirl007
@sharunka03 píše:
@Bondgirl007 my jo, teda spíš hliníkovou
Jojo tu myslím
@robínek Daji se ty latkove kapsy susit v susicce? A nejsou nacichle? Treba jako kdyz tam dam jeden den chleba se sunkou a druhy den buchtu ![]()
@Bondgirl007 píše:
@robínek Daji se ty latkove kapsy susit v susicce? A nejsou nacichle? Treba jako kdyz tam dam jeden den chleba se sunkou a druhy den buchtu
Jejda, tak to uz nevím, sušičku nemam, ale mam pocit, ze třeba plenkové kalhotky s PUL se do susicky dávat nemají. Nacichnuti taky nevím, ja davam jen chleba. Ale to se podle me všechno da vyřešit tim, ze budeš mit kapsičky třeba 3 bs výměnu kvůli suseni a větrání.
@sharunka03 píše:
@aiwwa no,tak hliník asi není moc vhodný
No, já to psala jen, že jsem si na to vzpomněla, kdyby bylo něco podobného z nerezu, tak by to bylo bezva.