Zero waste (bez odpadu)

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
19874
18.6.18 22:30

@Evulina
Dáš prosím odkaz na ten svůj chytrý robot s indukcí a na tu chytrou pekárnu? Já po nějaké chytré pekárně prahnu, ale ta moje stará se mi nechce a nechce rozbít, abych měla důvod k výměně :cert: :mrgreen: Mám ještě starou ETU (nevyráběnou v Číně, ale u nás) a dokupovala jsem do ní nerezovou nádobu. Pořád maká, ale nemá nastavitelnou teplotu. Taky bych chtěla nějaký hrnec na pomalé pečení, jenže všechny mají nádobu z teflonu, do toho se mi nechce. Ale říkám si, že pekárna s nastavitelnou teplotou by tu práci taky zastala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6663
19.6.18 07:40

Já se obávám, že ty kapsičky budou kombinace plastu s hliníkem a třídit to nepůjde… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22812
19.6.18 09:49

@Evulina tak ten je suprovní,ten se mi líbí,tak,tak, možná se to zdá drahé,ale když je to kvalitní,tak to něco vydrží a prokáže službu,tak to nesmí tak člověk tak brát a musí se investovat,nedá se nic dělat :)

@klamonožka no,to je taky možný,když nad tím,tak přemýšlím,asi to bude z tohoto složení :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
19.6.18 20:38
@robínek píše:
@Evulina
Dáš prosím odkaz na ten svůj chytrý robot s indukcí a na tu chytrou pekárnu? Já po nějaké chytré pekárně prahnu, ale ta moje stará se mi nechce a nechce rozbít, abych měla důvod k výměně :cert: :mrgreen: Mám ještě starou ETU (nevyráběnou v Číně, ale u nás) a dokupovala jsem do ní nerezovou nádobu. Pořád maká, ale nemá nastavitelnou teplotu. Taky bych chtěla nějaký hrnec na pomalé pečení, jenže všechny mají nádobu z teflonu, do toho se mi nechce. Ale říkám si, že pekárna s nastavitelnou teplotou by tu práci taky zastala.

Robot: http://www.kenwoodworld.com/…0-0wkm080002
Dělají ještě jeden ještě vychytanější http://www.kenwoodworld.com/…0-0wkm080002 - s možností přímo nastavit program na určité jídlo a on si vše pohlídá sám, ale tuhle funkci už zas až tak nepotřebuju, ten můj má časovač, nastavitelnou teplotu, sám mi jídlo během vaření míchá a to mi stačí. A je dost silný taky na to, aby utáhl hutné těsto na kváskový chleba, který často peču..ty háky jsou fakt robustní a motor výkonný.

Pekárnu mám tuhle: https://www.zbozi.cz/…-2147-90010/ , mám k ní přikoupenou nerez nádobu..Ale mám už jí dlouho, dneska bych možná už šla do Sany: https://www.zajicivkrabici.cz/…na-exclusive

Sušička: https://www.sana-store.cz/…den-ci-ir-d5

Mlýnek na obilí: https://www.sana-store.cz/…awos-queen-1

Kvalitní litinové pánve - taky doporučuju, ty mě přežijou, jsou těžký jako čert: http://www.nadobi-skeppshult.cz/…i/panve.html (mám dvě, jednu hlubší a jednu větší mělkou, ale slintám i po hrncích.. :jazyk: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.18 20:48

Ty jo, díky! Ta nova pekarna vypadá suprove! A pečeš ten chleba primo v ni? Ja se přiznám, ze pekárnu používám spis na hněteni a kynuti, pecu v ni jen toustový chleba a jeden druh buchty, jinak to pecu v troubě, z pekarny nam to tak nechutná. @Evulina

• Citovat
  • Upravit
19874
19.6.18 20:49
@Anonymní píše:
Ty jo, díky! Ta nova pekarna vypadá suprove! A pečeš ten chleba primo v ni? Ja se přiznám, ze pekárnu používám spis na hněteni a kynuti, pecu v ni jen toustový chleba a jeden druh buchty, jinak to pecu v troubě, z pekarny nam to tak nechutná. @Evulina

To jsem byla ja :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
19.6.18 20:51
@Anonymní píše:

Ne, chleba peču kváskový v troubě, ošatkový. Těsto zadělávám v robotu. Taky nám tak víc chutná :) .
Pekárnu využívám hodně za zadělávání a kynutí těst, na pečení tousťáku (stejně jako ty) a na výrobu jogurtu ve větším množství, když ho chci pak nechat překapat. To pak ho dělám v té nerez nádobě. Jinak jogurty do skleniček na jídlo dělám v jogurtovači. Ale láká mě ta výroba tempehu atd., to jsem ještě nezkoušela..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
19.6.18 20:54

Jinak holky ten robot mi krásně udělal marmeládu meruňkovou i jahodovou letos. Samo to míchá, nikde to neprská, fakt bomba. Jediná nevýhoda - vejdou se tam max. 3 litry a to u nás je horší, páč vše dělám ve velkém. Ale pomohlo mi i to, že jsem půlku dala do robota a půlku dělala v kastrolu na plotně - mohla jsem se věnovat jen tomu jednomu kastrolu a ne dvěma - robot makal sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
19.6.18 21:03

Jinak ono je to tak, že mě samozřejmě štve, že jsou ty přístroje všechny na elektřinu a jako jo, ono to vše jde udělat i ručně..ale na to prostě nemám čas. Vím, jak by to skončilo - nákupama všeho hotovýho v krámě. Když chci mít kvalitní domácí jídlo, ale do toho stihnout i děti, nemocného pana domácího, pole, zahradu, zvířata, brigádu atd., tak mi tyhle stroje prostě strašně pomáhají. Stejně, jako myčka nádobí a sušička prádla. Holt to mám doma takhle zmechanizovaný, ale zas to kvalitní jídlo, nejlíp z domácích surovin, za to podle mě stojí. Důležitý je, aby to člověk uměl i vyrobit ručně, kdyby něco..třeba erupce na slunci 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
23.6.18 21:41

Mokuty

Jak to mate doma s rodinou?! Fandi nebo hazi klacky pod nohy. Ja bych nekdy brecela,denne vybiram nekolikrat z kose co tam nepatri,hlavne bio a zbytky pro slepice.Copak deti,ale manzel to snad dela schvalne.zacala jsem vynaset plast a papir v papirovych taskach z lidlu a nechavam si je,jen to z nich vysypu. On to tam mrskne cele a jeste kdyz je poloprazdna????????????.To same nakup,ja beru do sitych sacku a on je schopny to toho sameho kosiku narvat co se da v igelitakach,no to si pak pripadam jak debil. O zakazu prat v mydlovem slizu ani nemluvim???????????? nejlip vsechny chemicke sracky co jsou. Ted jsme byly na 4 dny pod stanem na rybach a on postavi stan u rybnika,vezme hmyzovrah ve spreji a vystrika cely stan a okoli,chapete to?! Jeste ze mame s detma vlastni stan,tam jsme byly s hmyzem v symbioze a nejaky pavouk,nebo mravenec nas nesezral. Chjo kde jsou ty casy co jsme spavaly pod sirakem????
Latkove plenky jsem mela uz na druhe ditko a ted v nich hodlam u tretiho pokracovat,ale manzel je spis konzumni tip,takovy sberac.ja bych vyhodila pul bytu,vse zjednodusila a zila ekologicteji,ale nejak doma narazim. Rodina uz si zvykla,kamaradky to berou,mam i stejne smislici a le doma nevim jak na to.deti se snazi to jo,i nakupuji pecivo do latkovych sacku,ale uz vidim manzela to by radsi vzal igelitak na kazdy rohlek zvlast. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
23.6.18 22:00
@Mokuty83 píše:
Jak to mate doma s rodinou?! Fandi nebo hazi klacky pod nohy. Ja bych nekdy brecela,denne vybiram nekolikrat z kose co tam nepatri,hlavne bio a zbytky pro slepice.Copak deti,ale manzel to snad dela schvalne.zacala jsem vynaset plast a papir v papirovych taskach z lidlu a nechavam si je,jen to z nich vysypu. On to tam mrskne cele a jeste kdyz je poloprazdna????????????.To same nakup,ja beru do sitych sacku a on je schopny to toho sameho kosiku narvat co se da v igelitakach,no to si pak pripadam jak debil. O zakazu prat v mydlovem slizu ani nemluvim???????????? nejlip vsechny chemicke sracky co jsou. Ted jsme byly na 4 dny pod stanem na rybach a on postavi stan u rybnika,vezme hmyzovrah ve spreji a vystrika cely stan a okoli,chapete to?! Jeste ze mame s detma vlastni stan,tam jsme byly s hmyzem v symbioze a nejaky pavouk,nebo mravenec nas nesezral. Chjo kde jsou ty casy co jsme spavaly pod sirakem????
Latkove plenky jsem mela uz na druhe ditko a ted v nich hodlam u tretiho pokracovat,ale manzel je spis konzumni tip,takovy sberac.ja bych vyhodila pul bytu,vse zjednodusila a zila ekologicteji,ale nejak doma narazim. Rodina uz si zvykla,kamaradky to berou,mam i stejne smislici a le doma nevim jak na to.deti se snazi to jo,i nakupuji pecivo do latkovych sacku,ale uz vidim manzela to by radsi vzal igelitak na kazdy rohlek zvlast. :nevim:

Hele igeliťáky na rohlíky - můj muž taky hups a do igeliťáku. Ale já se pak na něj pěkně mračím, tak už mi to radši říká předem, že si chce koupit kupovaný rohlíky (já jinak doma peču) a dám mu z domu látkový pytlík.
Praní v mýdlovém slizu už je hodně eko a je možný, že když to muž vidí, tak mu to připadá už moc, takové jako „ekl“ - tak nemáte poblíž bezobalovou prodejnu, kam by jsi chodila pro stáčený gel na praní - to by mu nemuselo připadat tak hrozný..
Třídění odpadu - v tom by se ale za nos chytit měl, třídí odpad i klasické konzumní domácnosti, je to běžná věc, kterou dělá skoro každý, takže v tomhle bych si s ním rozhodně promluvila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
23.6.18 22:09

Mokuty

No to nememe,ale jak by zjistil ze je to nejaky staceny gel bude zase brblat,ze jeho pradlo mam prat zvlast nejlepe v arielu s avivazi snad!!! Asi nevim jak na to. Nejak na tyhle moje uchylky nema zaludek.pritom uz jsem jeden cas domu propasovala na chvili i vermikompost????. Potrebuni nejaky figl.Ja kdyz jdu z prace treba a mam hlad tak si taky koupim v pekarne neco v sacku ale denni nakup snad se da dat do latkovky a sacku ze zeclon.pritom prodavacky jsou uplne v pohode,davaji mi cedulky do ruky ze nedrzi nalepene na sackach a jsou v pohode. S detma kdyz jdem ven mame krasnou sklenenou lahev,sice tezsi ale deti uz ji berou,teda pokud do ni nenahazim pomuchlane bylinky. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
23.6.18 22:28

Mokuty

No to je jedno,on si tohle za chvili najde,precte a uvidime :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
24.6.18 09:04

Holky, ten mydlovy sliz radsi jen na rucni prani, zanasi to pracku. Ja v tom prala pliny, oak se rozbila pracka, opravar to rozdelal a pry „mydlovy sliz, ze?“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2844
24.6.18 09:17

@robínek Přesně, mně teda vychvalování mýdlového slizu přijde dost nebezpečné i z ekologického hlediska…A to mi přijde, že už se to dneska všeobecně ví…Nevím, jak ekologické je si každých pár let kupovat novou pračku, i když měla potenciál fungovat dvakrát dlouho…Už jsem to slyšela z mnoha zdrojů, i od opravářů…Nheledě na to, že není šetrný ani k oblečení - zanáší vlákna a opravdu ej může zničit, takže zase pro slow fashion, aby oblečení vydrželo dlouho taky nic moc, já ho třeba naopak vymluvila tchýni,. která ho začala vyrábět aby ušetřila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Nutriční poradna (3-18 let)

Ikona - Michaela Boukalová Tomešová

Michaela Boukalová Tomešová DiS.