Zero waste (bez odpadu)

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5.8.18 03:38
@Besinka1 píše:
@Evulina je to už dlouho, co jste to řešila, ale zajímalo by mě, sehnala jste nějaké ty granule pro pejska v papíru? My jsme letos v květnu v Praze otevřeli 1. bezobalovou prodejnu pro psy, a jezdíme přes Hradec pravidelně na chalupu, tak mě napadlo, ze bych vám třeba mohla pomoct :)

Fandím vám s novou prodejnou :potlesk: :potlesk: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
5.8.18 20:11
@sharunka03 píše:
@Evulina páni to je teda hrozný s tím seniorem, to tě taky obdivuji,já pořád říkám,že bych pečovatelku dělat nemohla a to si neumím ani představit tohle dělat doma a k tomu mít další starosti jako rodina a hospodářství. A tak to teda zvládáš sama,musíš,viď? A nebo by ti nemohl někdo s ním pomoci? :think:

Já než to tady někomu vysvětlím, jak to chodí, tak už to mám 2× udělaný sama :roll: :lol:
A starý pán snese intimní péči tak nějak jen ode mě, ostatní odmítá nebo se roztřese stresem.
Pečovatelka je mi nanic, když přijede v nějakou určenou hodinu. Když ten pán potřebuje pomoct hned, letím hned a ne že budu s pokakanou plenou čekat, než přijete pečovatelka. Mě pomůže nejvíc ten kdo si pohraje s dětma, pohlídá..nebo mi tady uklidí :mrgreen:
Ale jo, dá se to..musí v tom být systém a tvrdě pevnej režim vstávání v 5-6 h a večer se jde holt spát o půlnoci no..pořád jsem na tom podle mě líp, než třeba samoživitelka se 3 dětma, byť bydlí třeby v bytě ve městě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
5.8.18 20:15
@Besinka1 píše:
@Evulina je to už dlouho, co jste to řešila, ale zajímalo by mě, sehnala jste nějaké ty granule pro pejska v papíru? My jsme letos v květnu v Praze otevřeli 1. bezobalovou prodejnu pro psy, a jezdíme přes Hradec pravidelně na chalupu, tak mě napadlo, ze bych vám třeba mohla pomoct :)

No tý jo, to bych brala!!!!!
Jste moc hodná, že jste si na mě vzpomněla!
Já moc neuspěla s tímhle.
Máme (resp. pan domácí) má malého oříška..potřebuje menší granule (nejvíc mu vyhovuje velikost jak pro kočky).
Pokud by vám to tedy nevadilo, moc ráda vaší nabídky využiju!!! :dance: :dance: :kytka: :kytka:
Více třeba do SZ.
Moc děkuji!!! :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
5.8.18 20:29

No tak jsem.zlomila předsudky a zkusila latkovou menstruační vložku a jsem spokojená, v těchto vedrech oproti klasickym „always“ k nezaplaceni! Akorát do práce si to představit neumím. Jake používáš ty ekologické prosím? @Evulina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
5.8.18 21:01
@robínek píše:
No tak jsem.zlomila předsudky a zkusila latkovou menstruační vložku a jsem spokojená, v těchto vedrech oproti klasickym „always“ k nezaplaceni! Akorát do práce si to představit neumím. Jake používáš ty ekologické prosím? @Evulina

Myslíš vložky?
Já střídám látkovky a eko papírovky..když nestíhám prát a nemám na to nervy, tak papírovky, jinak ale častěji ty látkové. Použité trochu přemáchnu, dám do kýble s uzavíratelným víkem do vody, do které nakapu tea tree oil a nejpozději do dvou dnů peru. Já ale teda všechny spodky a ručníky vyvařuju, takže to hodím k vyvářce (kvůli mykózám, které se dřív furt vracely, od doby, kdy jsem se přeléčila přírodní cestou a nekompromisně intimní prádlo a ručníky vyvářím, už léta nemám problémy).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
5.8.18 21:24
@Evulina píše:
Myslíš vložky?
Já střídám látkovky a eko papírovky..když nestíhám prát a nemám na to nervy, tak papírovky, jinak ale častěji ty látkové. Použité trochu přemáchnu, dám do kýble s uzavíratelným víkem do vody, do které nakapu tea tree oil a nejpozději do dvou dnů peru. Já ale teda všechny spodky a ručníky vyvařuju, takže to hodím k vyvářce (kvůli mykózám, které se dřív furt vracely, od doby, kdy jsem se přeléčila přírodní cestou a nekompromisně intimní prádlo a ručníky vyvářím, už léta nemám problémy).

Jj, dělám to stejne jako kdysi s plinkama. Ja teda používám na pracce program Extra hygiene pri 60 stupních a pak to všechno žehlím (mam lis na zehleni, takže zo jde rychle). Taky mi to pomohlo id mykoz, prave ze ty papírové drogerkove vložky mi ty mykozy zase často rozjely, latkovjy jsou na tohle super. Jake mas vyzkousene ty eko papírové?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22812
6.8.18 11:13
@Evulina píše:
Já než to tady někomu vysvětlím, jak to chodí, tak už to mám 2× udělaný sama :roll: :lol:
A starý pán snese intimní péči tak nějak jen ode mě, ostatní odmítá nebo se roztřese stresem.
Pečovatelka je mi nanic, když přijede v nějakou určenou hodinu. Když ten pán potřebuje pomoct hned, letím hned a ne že budu s pokakanou plenou čekat, než přijete pečovatelka. Mě pomůže nejvíc ten kdo si pohraje s dětma, pohlídá..nebo mi tady uklidí :mrgreen:
Ale jo, dá se to..musí v tom být systém a tvrdě pevnej režim vstávání v 5-6 h a večer se jde holt spát o půlnoci no..pořád jsem na tom podle mě líp, než třeba samoživitelka se 3 dětma, byť bydlí třeby v bytě ve městě.

No,to je taky pravda,ale fakt tě obdivuji,musíš vlastně zvládnout všechno,viď? Většinou teda, ostatní ti také pomůžou s něčím,ne? :) A taky ta pečovatelka něco stojí,to jo a není tam pořád :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
3.9.18 22:15

Holky, čtu vás od začátku, taky se snažím minimalizovat co se dá. Velký obdiv @Evulina za péči a trpělivost :kytka: (a tak nějak tuším, že nebudeme bydlet daleko od sebe, jsem z Pardubic :))

Chci se zeptat, čím vytíráte? Zkoušela jsem vodu s octem a esenciálním olejem, ale moc účinné to nebylo.. Nemáte lepší tip?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6663
3.9.18 22:25

@Lupinus

Vítej, super, už je nás zas víc. :kytka:

Já dávám na vytírání vodu s octem a kapkou prostředku na nádobí, aby to trochu napěnilo a odmašťovalo (ten kupuju už stáčený, došel mi 5 l kanystr, který jsem měla předtím). A funguje to OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
4.9.18 07:50

@klamonožka
Díky za tip ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
8.9.18 23:01

Mokuty

Holky,dnes pivovarske slavnosti,bez jedineho kelimku! Limcu mi ochotne tocili do lahve od sada strimu????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
8.9.18 23:03

Mokuty

Tohle znate?! Moje odpadky…cz. https://m.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22812
15.9.18 10:39

@mokuty tak to je pěkný ;) já zase riskla to,že když jsem potřebovala koupit okurku salátovou. Ta bývá poslední dobou nejvíce prodávaná v plastovém obale. Tak jsem vzala okurku,potají z toho strhla obal a šla pak i s nákupem k pokladně. Nikdo nic neřekl, takže to proběhlo hladce :D

Taky vám to přijde, jako blbost balit okurky do plastu,jako mně, že jo? :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
15.9.18 10:48
@sharunka03 píše:
@mokuty tak to je pěkný ;) já zase riskla to,že když jsem potřebovala koupit okurku salátovou. Ta bývá poslední dobou nejvíce prodávaná v plastovém obale. Tak jsem vzala okurku,potají z toho strhla obal a šla pak i s nákupem k pokladně. Nikdo nic neřekl, takže to proběhlo hladce :DTaky vám to přijde, jako blbost balit okurky do plastu,jako mně, že jo? :think: :lol:

Promiň, nic proti, ale mě přijde spíš blbost, co jsi udělala..mě přijde naprosto jedno, jestli si ten plastový obal přineseš na té okurce domů, nebo zůstane v tom krámě a tam ho taky vyhodí a možná ještě méně ekologickým způsobem (do směsi) než by jsi to udělala ty doma.
Podstatou je buď to to vůbec v tom plastu nekupovat (= přispět ke snížení objemu věcí nakupovaných zákazníky v plastu, což by ve větším měřítku vedlo k jiným alternativám balení okurek nebo jejich bezkondomového balení zcela) anebo se předem hlásit, že nechci třeba igelitové pytlíky (to platí ohledně toho masa, uzenin, sýrů anebo u pokladen třeba na hořčici atd.). Já občas taky kupuju okurku a jiná, než ve šprcce není k mání, tak jí holt koupím no. Ale snažím se to minimalizovat..je fakt, že bohužel naše malá okurky miluje, tak se tomu občas nevyhnu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22812
15.9.18 12:33

@Evulina tak při nejmenším,jsem si donesla o jeden plast méně domů, no :roll: Ono to taky není všude a čas na trhy moc nemám,tak kupujeme,co máme poblíž :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Nutriční poradna (3-18 let)

Ikona - Michaela Boukalová Tomešová

Michaela Boukalová Tomešová DiS.