Nutriční poradna (3-18 let)
Michaela Boukalová Tomešová DiS.
@Evulina no, tak potom to nemám čím udělat, to je marný, leda v hmoždíři, ale to by bylo na dlouhé lokte ![]()
tak jo, zkusím ho, taky mi jde o to, abych si tím neucpala póry
tak snad ne ![]()
@sharunka03 píše:
@Evulina no, tak potom to nemám čím udělat, to je marný, leda v hmoždíři, ale to by bylo na dlouhé lokte
tak jo, zkusím ho, taky mi jde o to, abych si tím neucpala pórytak snad ne
Jinak arganovej by mohl být výbornej přímo na pleť..pár kapek vťupkat do vodou navlhčené pleti..
Já po holení používám kokosák..
@Evulina tak kokosák doma mám taky,tak ten bych mohla využít i na to ![]()
@Evulina píše:
Ahojky, domácí těstoviny, na ty se chystám..a když mi půjdou nudle růčo fůčo, tak přikoupím ještě k robotu výrobník i jiných tvarů těstovin.
Prosím tě akorát nějak nepobírám to sušení - aby to nebylo málo, ale ani moc.. jak dlouho asi sušíš ty placky těsta? A dousouší se pak asi ještě i ty hotové nudle, už rozkrájené, když je chceš uskladnit?
Kdyz z toho hned varim tak neni treba to nejak dlouho susit. Nechavam to hodinu ale ptala jsem se na to vabicky a rika ze muzu klidne hned z toho varit. Kdyz chci uskladnit tak dakt susit a susit. Jinak zplesnivi (zaviram to do sklenic).
@sharunka03
kokosák je super, ale opravdu na vlhkou pleť, jinka strašně vysušuje ![]()
@Mercury píše:
Kdyz z toho hned varim tak neni treba to nejak dlouho susit. Nechavam to hodinu ale ptala jsem se na to vabicky a rika ze muzu klidne hned z toho varit. Kdyz chci uskladnit tak dakt susit a susit. Jinak zplesnivi (zaviram to do sklenic).
A jak asi dlouho sušíš ty na uskladnění? Šlo by to myslíš udělat i v sušičce? ![]()
Taky se bojím, aby to neplesnivělo, ale zas to nechci přesušit na troud..
Jinak holky..na hradeckém bezobalu leží požadavek na bezobalovou práškovou hennu..tak uvidíme, jestli z toho něco bude.. ![]()
@Evulina Ja myslim ze to nepresusis
Ja to dam na plech v tenke vrstve a odnesu do podkrovi kde mam otevrene okno a je tam sucho a teplo. Nejdriv druhy den to zadelam do sklenic. V susicce by to urcite slo, ale prijde mi to takhle v lete skoda platit za elektrinu. Zkusenost s tim ale nemam.
Holky tak docela cara pres rozpocet. Je sucho a my uz jsme tyden bez vody. Takze na papirovych plenkach, vlhcenych ubrouskach atd. S tridenim je to taky bida, kdyz nemuzeme obaly ani umyt. Odpadu mame hromady
co s tim? Asi nic. Jdu si sem spis pro uklidneni ze treba nejsme jediny…
@Mercury píše:
Holky tak docela cara pres rozpocet. Je sucho a my uz jsme tyden bez vody. Takze na papirovych plenkach, vlhcenych ubrouskach atd. S tridenim je to taky bida, kdyz nemuzeme obaly ani umyt. Odpadu mame hromadyco s tim? Asi nic. Jdu si sem spis pro uklidneni ze treba nejsme jediny…
Jo to sucho je už vážně hnus ![]()
Nedělej si z toho špatné svědomí, tohle je prostě krizová situace, tak to prostě jinak nejde ![]()
Jako u nás to jinak nejde s těma papírovkama na toho starého seniora, když nevyráběj rozložitelný. A to jsou obří pleny oproti těm na miminko. A ještě je musím opásovávat pevnou lepenkou, jinak je pořád sundává a rozmazává hovínka všude kolem sebe, jedině ta lepenka tomu pomůže - a ta holt taky není eko. Slabší varianty protrhne nebo shrne, tohle je nějaká pevná, která dokáže slepit i pneumatiku..Dám plenu, opásám tou páskou, přes to kalhoty a ty ještě taky páskou upevním. Jinak už by mi vážně hráblo denodenně umývat rozmazané fekálie z nábytku, venku z omítky na baráku, ze schodů atd..nemám bohužel jen jeho, ale ještě dvě děti a muže, který je navíc teď po úraze částečně taky nemohoucí + hospodářství. Musím si vypomoct i takhle neekologickou cestou, ale prostě nervy a čas mám jenom jeden..
Kompenzuju to bezobalovým nákupem a výrobou potravin a částečně kosmetiky a čisticích prostředků. Pořád máme míň odpadu, než „běžné“ rodiny.
@Evulina Tak to teda klobou dolu, ze to zvladas. Nekdy to proste jinak nejde. Obdivuji Te
, ze se o nej dokazes starat a v Tvem pripade to fakt jinak nejde
.
@Evulina páni to je teda hrozný s tím seniorem, to tě taky obdivuji,já pořád říkám,že bych pečovatelku dělat nemohla a to si neumím ani představit tohle dělat doma a k tomu mít další starosti jako rodina a hospodářství. A tak to teda zvládáš sama,musíš,viď? A nebo by ti nemohl někdo s ním pomoci? ![]()
Jinak,když se vrátím k tomu bezobalu,tak jsem prala v pračce ty látkové tamponky a prala teda ty velké i ty malé na 60 stupňů, byly totiž všechny mastné. Akorát,že ty malé byly potom takové jakoby chlupaté,asi pouštěly vlákna,tak vím už,že ty malé dát max. na těch 40
A dokoupit ty větší,abych jich měla vícero a ty použít na mastné tekutiny. Jenom ty a malé tak max. na běžné odlíčení ![]()
@Evulina je to už dlouho, co jste to řešila, ale zajímalo by mě, sehnala jste nějaké ty granule pro pejska v papíru? My jsme letos v květnu v Praze otevřeli 1. bezobalovou prodejnu pro psy, a jezdíme přes Hradec pravidelně na chalupu, tak mě napadlo, ze bych vám třeba mohla pomoct ![]()