Nutriční poradna (3-18 let)
Michaela Boukalová Tomešová DiS.
Ahoj holky, jen chci napsat postřech od nás (Nizozemí), v Albert Heijn (majitel i českého Alberta) začal prodávat pratelné sáčky na ovoce a zeleninu (prostě jako ty, co si u nás všichni šijí ze záclon) - Holanďani jsou nadšení a úplně ty regály vzaly útokem
Všude jsou vyprodané, jasný signál všem obchodníkům, co si o plastech myslí běžná spotřebitel
Fakt mám radost. Říkali, že jim taky vadilo, že si lidi odmítali dávat ovoce a zelinu do sáčků a pak jim špinili pásy na pokladnách ![]()
@Pety2 píše:
Ahoj holky, jen chci napsat postřech od nás (Nizozemí), v Albert Heijn (majitel i českého Alberta) začal prodávat pratelné sáčky na ovoce a zeleninu (prostě jako ty, co si u nás všichni šijí ze záclon) - Holanďani jsou nadšení a úplně ty regály vzaly útokemVšude jsou vyprodané, jasný signál všem obchodníkům, co si o plastech myslí běžná spotřebitel
Fakt mám radost. Říkali, že jim taky vadilo, že si lidi odmítali dávat ovoce a zelinu do sáčků a pak jim špinili pásy na pokladnách
Tak to tam máte teda bezva změnu
to se tu takovéhle věci u nás jen tak nedočkáme ![]()
@Evulina píše:
Dobrý cedulky!!!
https://www.vitalia.cz/…v-obchodech/
To je taky parádní nápad, pak už jen to přijmout a odstranit to ![]()
Tak jsme byli minulý týden v Bezobalu a já tam nechala přes 6 stovek
Holky, nevíte někdo na kolik se perou ty dámské vložky? Koupila jsem si jednu denní na zkoušku a tam to je napsané 60°C, ale pak jsem koupila dvě intimky a tam to napsané není, to bude asi na stejnou teplotu, že? ![]()
@sharunka03 ano, vložky na 60, při této teplotě se ničí bakterie.
Stejně , nezdá se vám divné, že třeba se zakážou normální žárovky, ale třeba sjezdovky se osvětlují a zasněžují a nikdo nepočítá, co to sežere elektřiny a vody. Anebo toaleták - proč musí být bělený, potištěný barevnými obrázky a ještě s vylisovaným dekorem a navoněný? proč? Když by stačil normální šedý a nemuselo by se to takhle nákladně krášlit. Jsme normální? nejsme.
@inkakřivák píše:
Stejně , nezdá se vám divné, že třeba se zakážou normální žárovky, ale třeba sjezdovky se osvětlují a zasněžují a nikdo nepočítá, co to sežere elektřiny a vody. Anebo toaleták - proč musí být bělený, potištěný barevnými obrázky a ještě s vylisovaným dekorem a navoněný? proč? Když by stačil normální šedý a nemuselo by se to takhle nákladně krášlit. Jsme normální? nejsme.
A skoro všude se zasněžuje pitnou vodou. ![]()
Tak to jsem netušila. Ale vážně, přemýšlela jsem o tom blbém toaletáku. To je fakt šílený. Stejně jako to, že třeba MS v hokeji se hraje v květnu a nikdo se nepozastavuje nad bruslařskými stadiony. Ale žárovka, to jo.
@inkakřivák píše:
Tak to jsem netušila. Ale vážně, přemýšlela jsem o tom blbém toaletáku. To je fakt šílený. Stejně jako to, že třeba MS v hokeji se hraje v květnu a nikdo se nepozastavuje nad bruslařskými stadiony. Ale žárovka, to jo.
Je to tak, ale i tak by měl každý začít u sebe, prostě aspoň něco dělat nebo naopak nedělat. Co mě štve, že spousta lidí netřídí sklo. A vůbec kompoty, okurky, sklenice by měly být na zálohu a určitě i firmy ušetřili a třeba by i zlevnili. Včera jsem zašívala hromadu ponožek, na doma budou dobrý. Co jsem se tak ptala kamarádek, žádná to nedělá…
Co třeba mě strašně štve, tak igelitové tašky, plastové lahve a umělohmotné pleny. Ty bych zakázala. Protože v dnešní době automatek a sušiček a těch perfektních plenek jako kalhotek je to opravdu svinstvo.
@aiwwa Ja ponožky také nezasivam. Před lety jsem tu snahu měla, ale zjistila jsem, že to nemá smysl. Zasila jsem jednu díru a během jednoho až dvou nošení se vedle udělala další.
@modravlocka Jo, a přesto zašívám, protože mi přijde šílené takto plýtvat. To je stejné, jako když se někdo rozhodne, že nutně musí mít nějaké trendy doplnky a ty staré vyháže, protože letos přece letí jiná barva. Hnus.
A třeba mne vyšokovala jedna reklama včera, na kostým čarodějnice z Kaufu za 140!!! korun. Umí si vůbec někdo představit, v jakých podmínkách to někdo vyrábí? Kdybych ho měla šít doma, tak mi to nestačí ani na materiál, a kde je práce? A to je ono - tady se řeší každý pytlík od mouky, taky fajn, a pak se ty ženy seberou a koupí toto. Kdo to šije, kde, jak? Že děti někde v Indii? Ale co, hlavně že naši miláčci to mají na jeden večer, že?
@inkakřivák jj s tím kostýmem to mě taky pěkně štve,a koupí ho většina mamin z mého okolí a když se jim snažím vysvětlovat to co popisujes tak na mě koukají jak na blázna některé se i vysmějí…
![]()
@Hoa Mai díky moc ![]()
@inkakřivák jo, tahle doba je vůbec divná, ale dělají to všechno lidi a když nebudou nad tím přemýšlet, jako my, tak se nikam nepohneme ![]()
mě vždycky tyhle věci v krámech odrazují, že to vůbec prodávají, to nemůže být ani kvalitní. Ani elektroniku nic, takového. Zakázala bych to, ať se tam prodávají jen potraviny, drogerie a hotovo. I kdyby nabízeli známé značky, tak bych tomu nevěřila, tohle radši kupovat u toho, kdo to umí vyrobit a rozumí tomu. Jako mě třeba fascinuje, že si markety, můžou prodávat léky a potravinové doplňky, to by mělo být jen v lékárnách, ne? ![]()
A nejvíc mě baví, když mi vnutí kamarádka Avon (tam max. kupuji ten tělový sprej, jinak nic) jak začali prodávat, šperky a postupně ještě další věci, které ani s kosmetikou nemají nic společného, jako třeba, různé koktejly s příchutěmi na hubnutí, hadry atd.
![]()
@sharunka03 píše:
Tak jsme byli minulý týden v Bezobalu a já tam nechala přes 6 stovekHolky, nevíte někdo na kolik se perou ty dámské vložky? Koupila jsem si jednu denní na zkoušku a tam to je napsané 60°C, ale pak jsem koupila dvě intimky a tam to napsané není, to bude asi na stejnou teplotu, že?
Já všechno spodní prádlo, ručníky i látkové vložky z biobavlny peru na vyvářku. Prevence mykóz, které mne před lety opravdu hodně trápily. Hodně žen se léčí, léčí, mykózu má furt, ale neinformuje se o tom, že je nutno intimní součásti prádla vyvařovat, jinak se mykóza z prádla nedostane a pořád se to přenáší dál a dál. Ani šedesátka na to nestačí, až ta devadesátka je jistota. Vložky drží, už leta. Mám Imse Vimse biobavlněné (přírodní barva biobavlny, lemováno barevnými nitěmi na overlocku).