Zero waste (bez odpadu)

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
19874
29.10.18 16:39

Jsem závislá na „kafi s sebou“, abych neměla výčitky z plastu, koupía jsem si na ne keramicky hrnek se silikonovym víčkem, je moc krásný a všichni mi ho zavidi ;) Ted jsem se vrátila z Anglie a tam daji člověku slevu, když si prinese svůj hrnek. Jo a taky jsem u známých v kuchyni viděla vodovodní kohoutek, ze kterého teče vařící voda, takže není potřeba konvice. Asi to potřebuju :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6663
29.10.18 16:57

@robínek Super. :) Já jsem doma objevila takový stříbrný termohrnek, kafe s sebou si sice nekupuju, ale když jedu RegioJetem, tak si nechávám nalít kafe do něj, místo do kelímku, ještě s tím neměli nikdy problém a navíc mi to v něm vydrží déle teplé. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18218
29.10.18 18:19

Bezobalové ženy, nevíte, jestli lze pořídit nějaké ekojednorázové nádobí na konferenci? Za nějakou přijatelnou cenu? Jde o talířky, vidličky a lžičky. Díky:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115690
29.10.18 19:04
@bertoldina píše:
Bezobalové ženy, nevíte, jestli lze pořídit nějaké ekojednorázové nádobí na konferenci? Za nějakou přijatelnou cenu? Jde o talířky, vidličky a lžičky. Díky:)

Jednorázové nebude nikdy eko, :nevim: není možnost si půjčit klasické a umýt ho pak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18218
29.10.18 19:14
@aiwwa píše:
Jednorázové nebude nikdy eko, :nevim: není možnost si půjčit klasické a umýt ho pak?

Bohužel, hotel to neumožňuje a dovézt to odjinud je už nad organizační síly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6439
29.10.18 19:20
@robínek píše:
Jsem závislá na „kafi s sebou“, abych neměla výčitky z plastu, koupía jsem si na ne keramicky hrnek se silikonovym víčkem, je moc krásný a všichni mi ho zavidi ;) Ted jsem se vrátila z Anglie a tam daji člověku slevu, když si prinese svůj hrnek. Jo a taky jsem u známých v kuchyni viděla vodovodní kohoutek, ze kterého teče vařící voda, takže není potřeba konvice. Asi to potřebuju :mrgreen:

No popravdě, ono že z toho teče vařící voda je pěkné, jenže i ta se musí někde vařit, či spíše ohřívat na nějakých 95 stupňů. A pokud se to ohřívá pomocí termostatu pořád, celých 24 hodin, aby byla k dispozici hned, moc ekologické to není. Si kup kávovar s ohřívacím blokem a máš to to samé. Ještě se to automaticky vypne. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
29.10.18 19:28
@samá práce píše:
No popravdě, ono že z toho teče vařící voda je pěkné, jenže i ta se musí někde vařit, či spíše ohřívat na nějakých 95 stupňů. A pokud se to ohřívá pomocí termostatu pořád, celých 24 hodin, aby byla k dispozici hned, moc ekologické to není. Si kup kávovar s ohřívacím blokem a máš to to samé. Ještě se to automaticky vypne. ;)

Ja jsem.to ještě nenastudovala, ale bylo mi řečeno, ze je to dobře odizolovane a provoz je ekologictejsi nez rychlovarná konvice. Ja právě dost varim a vodu do hrnce nechávám uvařit v rychlovarce, na plotně bych se nedočkala. Ale jak říkám, musím to nastudovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22812
30.10.18 19:49

@robínek Já musím mít kafe taky do práce a abych si ho tam šla uvařit, na to nemám čas,tak mám kafe udělané v plechovce, která je termoskou a je to super, to množství mi stačí a to vydrží dlouho teplé :)

@klamonožka Taky zajímavé,to bych mohla taky zkusit nalít si do svého :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22812
1.11.18 15:07

Tak už začali bojovat s plasty i ve Frutissimu,to jsem ráda :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6663
2.12.18 21:45

Tak jsem zaznamenala, že už je i bezobalový obchůdek s psím žrádlem:
 https://www.pespotesi.cz/sortiment

Jestli mi ten odkaz smažou, tak si to můžete vygůglit pod názvem Pes Potěší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
4.12.18 14:38
:potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
4.12.18 15:19

To vám bylo řečeno s tou konvicí špatně.
Měrná tepelná kapacita vody je pořád stejná ať jí ohřívám v nějakém kohoutku nebo v konvici.
A konvice je ekologičtější. Protože udržovat vodu na 95°C 24 hodin denně pro případ že si jí náhodou někdo párkrát za den rozhodne natočit je pravý opak ekologie.
Dokonalou izolaci zatím nikdo nevymyslel.

Pokud chcete ekologickou vodu na kafe, tak si ohřívejte pouze přesně tolik kolik nalejete do hrněčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22812
5.12.18 22:15

@klamonožka paráda :palec: a tak dá se to žrádlo dávat i kočkám? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7533
5.12.18 22:23

Odpady třídím, chovám se dost ekologicky.
Ale prát vložky se mi tedy nechce , s plenama jsem problém nikdy neměla.
Tak jsem na odstřel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6663
6.12.18 08:23
@AjaF píše:
Odpady třídím, chovám se dost ekologicky.
Ale prát vložky se mi tedy nechce , s plenama jsem problém nikdy neměla.
Tak jsem na odstřel?

Cože, proč? Ne, každý má svou míru, je super, že třídíš a chováš se ekologicky. :palec:

Nebo jsi sem přišla trollit? :nevim: Přijde ti, že tu kamenujeme každého, kdo si vezme v supermarketu pytlík? Jaký je účel tohoto příspěvku? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Nutriční poradna (3-18 let)

Ikona - Michaela Boukalová Tomešová

Michaela Boukalová Tomešová DiS.