Zero waste (bez odpadu)

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6664
11.1.19 08:36

@Bluesky Zajímavé, to jsem netušila. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1199
11.1.19 09:26
@Evulina píše:
Je to velmi zvláštní fenomén, protože právě dnešní důchodci měli dobře zažitu dobu bez plastových pytlíků a obalů. A najednou bez nich nemohou žít. No, ale asi je to tím, jak jsou zvyklí šetřit, tak když někde dostanou něco zdarma, tak po tom holt sáhnou no..
Zpoplatnit každý mikroten. sáček korunou, jak tu zaznělo, by myslím mohlo být řešení.

Ano to by bylo reseni s tim souhlasim. Jinak ja mamce (duchodkyni) prinesla papirove sacky na psi exkrementy, ktere jsou zdarma na magistratu a ona mi rekla, ze je nechce, ze se ji nevejdou do kapsy bundy a ten mikroten tak pekne zmuchla a jeji pes pry kadi na prochazce nekdy i 3× chodi hodinove prochazky tak proto voli ty mikrotenove sacky :roll: Jinak jsem ji donutila tridit odpad, protoze jsme u nas ve meste meli odpad zadarmo na 1 rok, mesto si myslelo, ze lide budou vice tridit, kdyz nebudou platit, tak to tridil, ale tento rok se zmenilo vedeni mesta a plati se 500Kc na osobu tak tridit prestala. Nejake vysvetlovani, ze to dela pro vnucky atd. u ni nema cenu, ona je sobecky clovek, hledi jen na sve pohodli. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1199
11.1.19 09:28
@aiwwa píše:
@Taciras to já si dávám mlíko do kafe, do Cara, někdy do čaje a klidně jen tak samotný. Takže tak tři týdně padnou, docela by se mi líbilo kupovat čerstvé ve skle.

Ja kupuji mleko ve skle v Globusu maji ho tam okolo 25Kc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79813
11.1.19 10:39
@Evulina píše:
No tak by ty ceny vyletěly no..aspoň by se lidi přestali přežírat..vždyť to je hrozné, kolik je obézních lidí a počet pořád roste. Jídlo je všude dostupné, všechny druhy po celý rok a v neomezeném množství. To v životě nikdy nebylo.
Lidi by si jídla aspoň víc vážili..(to jsem naivka co 8) )

Jenže v tom případě by i u nás najednou bylo víclidí, kteří by měli sakra problém se najíst. Jo není bída, to ne, ale právě díky těm cenám ptravin. Když si vezmu, že by se zvedly třeba třikrát, tak opravdu budehlad, to už by nebylo o tom, že by lidé neplýtvali, oni by totiž fakt neměli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22816
11.1.19 23:16

Slyšela jsem, že by prý měli zrušit klecový chov slepic, tak aspoň nějaký posun :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22816
12.1.19 20:35

Musím vychválit ty látkové vložky, jsou opravdu kvalitní, jen se mi trochu sesouvají, ale zase je lze jedním tahem popotáhnout výš :D Tak na silnější ms, je opravdu dobrá, vůbec neprotekla :palec: Koupím jich tedy víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
12.1.19 21:48
@sharunka03 píše:
Slyšela jsem, že by prý měli zrušit klecový chov slepic, tak aspoň nějaký posun :)

Petice: https://www.jaktosnasi.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
12.1.19 21:49
@sharunka03 píše:
Musím vychválit ty látkové vložky, jsou opravdu kvalitní, jen se mi trochu sesouvají, ale zase je lze jedním tahem popotáhnout výš :D Tak na silnější ms, je opravdu dobrá, vůbec neprotekla :palec: Koupím jich tedy víc.

No, já mám teď tak silnou ms, že si dávám dvě látkovky na sebe.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22816
12.1.19 22:02

@Evulina petice podepsána :D
Tak to ti nezávidím, tak takovou ms naštěstí nemám. Já jsem vždy jak na trní, jestli mi ty vložky neprotečou v noci, někdy ano, někdy ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
12.1.19 22:09
@sharunka03 píše:
@Evulina petice podepsána :D
Tak to ti nezávidím, tak takovou ms naštěstí nemám. Já jsem vždy jak na trní, jestli mi ty vložky neprotečou v noci, někdy ano, někdy ne :think:

Já úplně liju..a i takové kusy někdy mám..po druhé dceři se to takto rozjelo. Ale žádné bolesti naštěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
13.1.19 13:45

@Evulina a nad pořízením menstruačního kalíšku jsi nepřemýšlela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1199
13.1.19 15:35

V DM prodavaji menstruacni kalisek Lady Cup od Ceskeho vyrobce, kdyby ho nekdo chtel koupit tak doporucuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
13.1.19 18:31
@Fikta píše:
@Evulina a nad pořízením menstruačního kalíšku jsi nepřemýšlela?

Nesnesu ho. Nesnesu v sobě nic cizího dlouhodobě. Prostě z toho mám blbej pocit, je mi to nepříjemný, nepohodlný. Je to asi hodně o mé psychice v tomto, ale holt si neporučím. Takže žádná tělíska, pesary, kalíšky ani tampony..Když si dám ty dvě vložky, tak to ale jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14541
13.1.19 20:02

@Evulina tak to jo, i když to bude nejspíš psychika. Když kalíšek dobře sedí, tak o něm nevíš. To vrstvení jsem si nějak neuměla představit, ale mám omezenou představivost, protože sama mám doma jen intimity nebo pak vložky s PUL vrstvou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
14.1.19 09:23
@klamonožka píše:

Argument „kdyby to tak dělali všichni…“ nemám moc ráda, protože to prostě nikdy všichni dělat nebudou - a jestli jo, tak se tomu během let postupně zemědělství a ekonomika přizpůsobí. Jídlo je dnes u nás tak levné, že i kdyby stálo vajíčko 10 korun a mléko 50, tak kvůli tomu nikdo hlady umírat nebude. Když vidím, kolik někteří lidi utratí za elektroniku, za nové oblečení a podobně, a pak musí kupovat vejce trojky z Polska, protože jiné jsou přeci moc drahé, tak mi připadá, že fakt není něco v pořádku. :think:

Příspěvek upraven 10.01.19 v 17:29

Tak oni vsichni to ani dekat nebudou protoze nemuzou. Ano je spoustu lidi kteri utraceji za kraviny a ziji neeko. Je ale taky spoustu lidi, kteri ziji na hranici chudoby a mirne zvyseni ceny pro ne znamena hladomor. Nerikam ze se nemame snazit, ale trh uz je velmi provazany a i my mame zodpovednost za chude zeme. Proste pokud se v americe vypestuje obili za „nelidskych podminek“ a bude ho dostatek tak nejen, ze nasyti mistni obyvatele ale bude i k vyvozu do zemi kde proste nemaji. Kdyz se bohaty stat rozhodne, ze bude ekologictejsi a dejme tomu nebude hnojit, obili bude min a bude drazsi. Pro bohate lidi bezproblemu, ale co ti kteri zivorili uz predtim. Vzdy se najde nekdo pro koho to zdrazeni bude znamenat smrt. Je to tezky, nerikam ze mame drancovat prirodu, ale taky je treba myslet i na ostatni. Ne vsude je takovy blahobyt. Jsme proste premnozeny, bud cast lidi umre hlady a nebo najdeme zpusob jak na malym prostoru vypestovat jidlo pro vsechny. Nechci tady byt za tyrana zvirat, zbytecne obaly porad zustavaji zbytecnymi, ale s tim chovem a pestovanim si nejsem zase tak jista. Urcite by treba zdrazeni vajec na nekolikanasobek vice lidi prinutilo chovat slepice na zahrade.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Nutriční poradna (3-18 let)

Ikona - Michaela Boukalová Tomešová

Michaela Boukalová Tomešová DiS.