Nutriční poradna (3-18 let)
Michaela Boukalová Tomešová DiS.
@Evulina taky radši neuzené parenice, mňam, ale je to umění najít ty správné s vyváženým poměrem soli, kolikrát to je přesolené a ty korbáčky, to se pak nedá jíst ![]()
Děkuji za tip, ale to už máme blíž třeba do Plotišť, tam mají taky svoji farmu a svůj krámek se svými produkty
V Bělečku jsme jednou byli na té farmě, také to tam mají moc hezké, zase bych tam někdy zavítala ![]()
@sharunka03 píše:
@Evulina taky radši neuzené parenice, mňam, ale je to umění najít ty správné s vyváženým poměrem soli, kolikrát to je přesolené a ty korbáčky, to se pak nedá jíst
Děkuji za tip, ale to už máme blíž třeba do Plotišť, tam mají taky svoji farmu a svůj krámek se svými produktyV Bělečku jsme jednou byli na té farmě, také to tam mají moc hezké, zase bych tam někdy zavítala
Jo já o Plotištích vím taky, ale asi jsem náročná, většinou hledám jen bioprodukci..
Holky, hledam inspiraci - co čeho si tankujete olej? Máte tip na nějakou nádobu, která se dá zevnitř dobře ručně umejt? Díky!
@BelAir Do skleněné lahve od mléka - má široké hrdlo, takže se tam dá strčit štětka na láhve, vymyju ji horkou vodou a saponátem a jde to v pohodě. A taky se snažím z té lahve „vykapat“ co nejvíc, aby tam zbylo toho oleje co nejméně.
@klamonožka Taky jsem si nechala načepovat do skleněné lahve od mléka ![]()
@inkakřivák píše:
Závidím vám obchod bez obalu.
Ony se rozšiřují..třeba jednou bude i v městě poblíž tebe ![]()
Já si takhle ten hradecký „vypřála“. No - to je na jinou diskusi - o přáních. Přání se mi totiž plní, když si správně přeju. No, já si takhle před časem řekla „kurňa, tak v Praze je bezobalák, v Pardubicích snad taky, tak to by bylo divný, aby nebyl i v Hradci!“ No a šup, za půl roku ho otvírali
![]()
Těch lidí, co mají zájem nakupovat bezobalově, je čím dál víc a čím větší poptávka, tím i větší nabídka služeb..
@Evulina
Jako s mlékomaty.
Pak stačí jedna malá větička v novinách ....... ![]()
@samá práce Jo, stokrát na to můžou psát, že si to mají lidi převařit, ale na to se kašle, a pak se z toho mléka jednou ze sto případů někdo opravdu po…, protože je zvyklý na málem vydesinfikované krabicové a je z toho kauza století… a v Praze nezbyl jediný mlékomat. Ale to není kvůli „kauze“, ale kvůli nehorázným nájmům, které prostě stánek s mlékem není schopný utáhnout. Ve zbytku republiky je jich pořád hodně.
P.S.: Já ho teda taky nepřevařuju, ale kdybych se z něj po…, tak si akorát řeknu, jak jsem blbá a rozhodně si nejdu někam stěžovat. ![]()
@klamonožka Jenže pro spoustu lidí je nepřijatelné přiznat - jsem blbá. Ba ne, to oni, oni za to můžou. Tak to je. Pak si člověk musí sehnat nějakého místního, co prodává „krmné“ mléko. Bohužel starý pán s tím už skončil. Farmářský obchůdek tu byl, měli různé mouky, luštěniny, testoviny, pěkně na váhu do vlastních, a taky už není.
@inkakřivák A odkud jsi, máš v profilu Prahu,tak jestli jsi z Prahy, tak tam určitě Bezobal bude a ne jeden si myslím,ne? ![]()
Holky, tak si představte, že jsem v nové práci, chodím na obědy a oni to vozí v těch termo obalech se z toho picnu a normálně se to z toho i jí
Což to už se mi příčí, tak aspoň si to jím ze svého, byť plastového, ale svého talíře. Prý kdysi to vozili v jídlo nosičích, ale to nebylo hygienické, kolikrát špatně vymyté. Budu si muset asi vozit jídlo svoje z domu
Kdybyste viděly těch obalů, co je každý den, plnej, velkej pytel, hrozný ![]()
@sharunka03 píše:
Holky, tak si představte, že jsem v nové práci, chodím na obědy a oni to vozí v těch termo obalech se z toho picnu a normálně se to z toho i jíCož to už se mi příčí,tak aspoň si to jím ze svého byť plastového, ale svého talíře. Prý kdysi to vozili v jídlo nosičích,ale to nebylo hygienické,kolikrát špatně vymyté. Budu si muset asi vozit jídlo svoje z domu
Kdybyste viděly těch obalů, co je každý den, plnej, velkej pytel, hrozný
Tyjo. To je hnus toto. Já zas viděla v lidlu bio citrony a bio avokádo pěkně neekologicky zabalené na plastovém tácku a obalené igelitem. Fakt nechápu. A v bille mě prodavačka skoro vynadala, že jsem neměla banány a grep v sáčku. K čemu jako. ![]()
@sharunka03 to je šílený, jsem zvědavá v čem se budou dávat později, když zakázali ty jednorázové obaly, nebo se to na to nevztahuje?
ten polystyren je jeden z nejhorších.
@aiwwa no taky pěkný, já když zapomenu svoje pytlíky, tak vezmu rajčata jen tak na větvičce ![]()