Zero waste (bez odpadu)

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6439
17.3.19 20:12

@klamonožka
Tak mlékomat je v Hodkovicích, (nebo aspoň byl na začátku loňska) stejně farmářský obchod a vejcomat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
17.3.19 20:24
@samá práce píše:
@klamonožka
Tak mlékomat je v Hodkovicích, (nebo aspoň byl na začátku loňska) stejně farmářský obchod a vejcomat.

Ha, přišlo mi drzé sem psát, že Suchdol, to už snad ani není Praha, protože jak se tak dívám, tak od roku 1967 už to Praha je, ale Hodkovice už doopravdy Praha nejsou. :) Každopádně dík za tip, ale z toho mého severovýchodního konce taky-už-skoro-ne-Prahy je to pořád na půldenní výlet. :D

Myslím, že tahle mapa je celkem aktuální a dají se tam zaškrtnout právě i mlékomaty:
 https://mapa.reduca.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22818
17.3.19 21:43

@Evulina sušenky, oplatky, prací prostředky, ocet :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
18.3.19 13:24
@sharunka03 píše:
@Evulina sušenky, oplatky, prací prostředky, ocet :think:

Tak tohle u nás v bezobalu vše mají bezobalově :think:
Teď je tedy na měsíc zavřený, stěhují se do jiné části Hradce, tak zase od dubna..udělala jsem si základních potravin a potřeb zásobu na konci února, nechala jsem tam skoro 3 tisíce :roll: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6439
18.3.19 13:48

@klamonožka
V tom případě ti nezbývá než návštěvy v Makru a jejich farmářský mléko či o něco levnější a méně tučnější biomléko . ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
18.3.19 14:24
@samá práce píše:
@klamonožka
V tom případě ti nezbývá než návštěvy v Makru a jejich farmářský mléko či o něco levnější a méně tučnější biomléko . ;)

Jo, já kupuju ve vratném skle to biomléko, akorát o ceně 20 kč/litr jako z mlékomatu na Staré osadě si můžu nechat jen zdát. :think: V Makru jsem ještě nikdy nebyla, to tam mají taky vratné láhve na mléko? Nebo jsou jenom skleněné, ale ne vratné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
18.3.19 14:38

@Evulina ohledně těch granulí. Skoro ve všech menších potřebách pro zvířata se dají koupit granule na váhu. U nás na vsi to dokonce měli v hospodářských potřebách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
18.3.19 17:13
@Tableta píše:
@Evulina ohledně těch granulí. Skoro ve všech menších potřebách pro zvířata se dají koupit granule na váhu. U nás na vsi to dokonce měli v hospodářských potřebách.

Jo, to dají. Ale do obchodu to stejně dodají v plastu, než to přesypou do dávkovačů :nevim:

Jo - toaleťák taky jsem si vzpomněla. Kupuju samostatný recyklovaný roličky, ale i ty předtím dorazily v obřích plast. obalech. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22818
28.3.19 22:06

@Evulina jé, vidíš, jsem tam teď dobu nebyla, takže se přestěhovali. Aha, já to blbě pochopila, :oops: já myslela,co se normálně běžně neprodává jinak, než v plastu, to v Bezobalu to vše, co jsi vypsala samozřejmě mají a to bez obalu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
29.3.19 09:06
@sharunka03 píše:
@Evulina jé, vidíš, jsem tam teď dobu nebyla, takže se přestěhovali. Aha, já to blbě pochopila, :oops: já myslela,co se normálně běžně neprodává jinak, než v plastu, to v Bezobalu to vše, co jsi vypsala samozřejmě mají a to bez obalu :D

Jo, jsou naproti Alexandrii prý teď. Ale asi ještě nemají otevřeno. Budou mít nově i kavárnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22818
10.4.19 21:32

@Evulina aha, tak děkuji za info, snad v dohledné době, zase k nim zavítáme, už zase dochází zásoby :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
11.4.19 10:13
@sharunka03 píše:
@Evulina aha, tak děkuji za info, snad v dohledné době, zase k nim zavítáme, už zase dochází zásoby :D

https://mapy.cz/zakladni?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22818
16.4.19 19:05

@Evulina děkuji za upřesnění, tak asi budou sídlit v tom domečku, že? :think: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
16.4.19 19:19

Chtela bych se zeptat, pouiva tady nekdo zubni kartacky (vetvicky) siwak? Daji se nekde sehnat bez obalu? Aspon treba jen v papirovem misto plastu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.5.19 14:07

Zdravím holky. Narazila jsem na hithitu na tenhle obchod v Olomouci. Stěhujeme se s manžou do OL teď v létě. Prosím nevíte jestli jsou tam i jiné možnosti? Na obchůdek sem přispěla, tak doufám že to otevřou už brzo. :) https://www.hithit.com/…d-s-presahem
A ještě se chci zeptat. Neví někdo odkud objednat dobré kompostovovatelné látky na pytle? Díku -zuz-

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Nutriční poradna (3-18 let)

Ikona - Michaela Boukalová Tomešová

Michaela Boukalová Tomešová DiS.