Zero waste (bez odpadu)

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
22816
25.2.20 14:51

Jinak měla jsem ty mléčné výrobky z Bělečka, co prodávají v Bezobalu u nás v HK a docela dobré, jen v tom ale cítím nějaký čmuch, nevím, co to je jestli to kravské má? :think: Paráda, že ty sklenice jsou pak vratné :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16928
25.2.20 14:55
@sharunka03 píše:
Jinak měla jsem ty mléčné výrobky z Bělečka, co prodávají v Bezobalu u nás v HK a docela dobré, jen v tom ale cítím nějaký čmuch, nevím, co to je jestli to kravské má? :think: Paráda, že ty sklenice jsou pak vratné :palec:

Ahoj,

ano kravske mléko má uplně jinou chut jak kupované, má smetanu, je tučné, má takovou i pachut. Mě třeba kravské od babičky nikdy nechutnalo :nevim: :oops: smrdělo mi.

Ale na druhou stranu i tohle by mělo projít pasterizací, ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22816
25.2.20 15:22

@chs.jasmin No, to asi jo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
25.2.20 18:23
@sharunka03 píše:
Jinak měla jsem ty mléčné výrobky z Bělečka, co prodávají v Bezobalu u nás v HK a docela dobré, jen v tom ale cítím nějaký čmuch, nevím, co to je jestli to kravské má? :think: Paráda, že ty sklenice jsou pak vratné :palec:

Já taky kupuju z Bělečka, už docela dlouho, takže mi to možná tak nepřijde, že by mělo nějaký výrazný čmuch, ale chutná určitě jinak, než klasické homogenizované - a hlavně se liší podle sezóny, podle toho, jestli jsou krávy na pastvě, nebo se krmí senem a podobně. Na jaře mívá takovou hodně výraznou chuť, skoro do slana. U nás mají od nich i smetanu, jogurt, zakysanou smetanu a další výrobky, mám je v oblibě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22816
26.2.20 11:13

@klamonožka Aha, tak to jsem se zase dozvěděla něco nového, děkuji :) Tak vyzkoušíme i na jaře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
25.3.20 16:12

Já se to snažím řešit čím dál tím víc. Snažím se nakupovat na Neobaleno. Jsou na Lužinách, takže je mám blízko. Taky jsem objevila scuk.cz. To je jakoby agregátor farmářů a váš celkový nákup si pak můžete vyzvednout na vybraném místě… Mají spoustu výdejních míst. A kosmetické zero waste produkty kupuju na e-shopu Nuspring.cz. Mají super bambusové odličovací tampony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16928
26.3.20 10:41

U nás funguje scuk - vše lokální a nebalené, což je super :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22816
3.4.20 18:33

Dobrý je, že se dá v Bezobalu i teď nakupovat, sice na objednávku, ale dobrý. Jen trošku nepraktické, když mi to dají do papírových pytlíků (ekologický materiál), ale nemyslím si, že to unese vše. Měla jsem co dělat, když mi do nich dávali věci, co měly 0,5 - 1kg, to jsem myslela, že se roztrhne. nakonec ne, ale jeden ten pytlík, byl zespodu malinko otevřený, takže, když jsem si toho všimla, až vlastně doma, tak jsme měla v tašce vysypané jáhly. Ne teda moc, ale něco ano. A perníčky mi dali takové už docela tvrdé, to se mi taky moc nelíbilo, ale nakonec s kafem doma to už takový problém nebyl :) Jinak s nákupem jsem byla spokojená, ale ty pytlíky, fakt nešly moc brát do rukou, hned se to protrhávalo :? Škoda, že nešlo dávat do svých nádob. Budeme to muset holt nějak toto období vydržet a doufat, že to nebude trvat věčnost a brzy zase otevřou a my přijdeme se svými obaly :) Uvítala bych i, kdyby prodávali ovoce a zeleninu, to myslím ještě nemají :think: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
3.4.20 20:15

U nás naštěstí Bezobalu funguje pořád v podstatě beze změn, akorát se stojí fronta venku a dovnitř chodí po jednom, prodavačky mají samozřejmě roušky a rukavice a co chvíli desinfikují kliky (nebo mají otevřené dveře ven), nádoby a tak.

Mně to dokonce přijde lepší a hygieničtější. Člověk vezme svojí krabičku, hodí jim to na váhu, řekne, že chce těstoviny, prodavačka odváží, nasype těstoviny, naťuká si váhu, zákazník si krabičku zas vezme - nikdo cizí mu na to nešahal, on zas naopak šahal jen na tu svoji krabičku. V supermarketu nikdy nevíš, kdo tam otlapkával ty plastové pytlíky, pak to dáš do košíku, u pokladny to zas ještě prodavačka musí vzít do ruky… zkrátka mi to bezobalové nakupování přijde nelepší i v této době.

A nějak zvlášť vyprodanější taky nejsou (některé věci jim občas chyběly i za ne-apokalyptického stavu) a ještě mi přijde, že teď v klasických obchodech strašlivě zdražují zeleninu, takže už vyjde nastejno, jako ta bio z bezobaláče. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22816
6.4.20 20:01
@klamonožka píše:
U nás naštěstí Bezobalu funguje pořád v podstatě beze změn, akorát se stojí fronta venku a dovnitř chodí po jednom, prodavačky mají samozřejmě roušky a rukavice a co chvíli desinfikují kliky (nebo mají otevřené dveře ven), nádoby a tak.

Mně to dokonce přijde lepší a hygieničtější. Člověk vezme svojí krabičku, hodí jim to na váhu, řekne, že chce těstoviny, prodavačka odváží, nasype těstoviny, naťuká si váhu, zákazník si krabičku zas vezme - nikdo cizí mu na to nešahal, on zas naopak šahal jen na tu svoji krabičku. V supermarketu nikdy nevíš, kdo tam otlapkával ty plastové pytlíky, pak to dáš do košíku, u pokladny to zas ještě prodavačka musí vzít do ruky… zkrátka mi to bezobalové nakupování přijde nelepší i v této době.

A nějak zvlášť vyprodanější taky nejsou (některé věci jim občas chyběly i za ne-apokalyptického stavu) a ještě mi přijde, že teď v klasických obchodech strašlivě zdražují zeleninu, takže už vyjde nastejno, jako ta bio z bezobaláče. :nevim:
@klamonožka píše:

A nějak zvlášť vyprodanější taky nejsou (některé věci jim občas chyběly i za ne-apokalyptického stavu) a ještě mi přijde, že teď v klasických obchodech strašlivě zdražují zeleninu, takže už vyjde nastejno, jako ta bio z bezobaláče. :nevim:

Taky bych byla za to radši, ale co naplat :roll: Jak jsem psala, ty jejich pytlíky papírové, ne na vše vhodné a jak píšeš, je to od nich osahaný a kdoví, jestli to nabíraly prodavačky v rukavicích nebo ne. Taky jsem si všimla, že ta váha, co jsme zadala kolikrát nesouhlasila, něčeho bylo víc něčeho trošku míň. Přijde mi, že to tam narychlo nafrkaly, že při zákazníkovi, si dávají větší pozor, aby to vážilo, jak má. Už se těším, až zavítáme bez roušky a já si tam budu moci zase vše projít a v klidu si vybrat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
6.4.20 20:18
@sharunka03 píše:
Taky bych byla za to radši, ale co naplat :roll: Jak jsem psala, ty jejich pytlíky papírové, ne na vše vhodné a jak píšeš, je to od nich osahaný a kdoví, jestli to nabíraly prodavačky v rukavicích nebo ne. Taky jsem si všimla, že ta váha, co jsme zadala kolikrát nesouhlasila, něčeho bylo víc něčeho trošku míň. Přijde mi, že to tam narychlo nafrkaly, že při zákazníkovi, si dávají větší pozor, aby to vážilo, jak má. Už se těším, až zavítáme bez roušky a já si tam budu moci zase vše projít a v klidu si vybrat :)

Chodíš taky do Hradce, viď :kytka:
No, mě to taky štve.
Prosím víte někdo, jak je to s těma rukavicema? Kvůli Covidu jsou lepší, od čtvrtka snad dokonce povinné ve všech krámech, ale jednorázový plastový rukavice, to je něco na mého ekologického ducha :zed:. Svoje látkový ušitý z domova mít člověk nemůže? Nebo ty gumový (chirugický nebo úklidový), ty pak umýt, dezinfikovat a používat znova? Nebo to je zakázáno? V tomhle fakt plavu.
A ještě teda „perlička“ - od čtvrtka rukavice povinné, doteď ještě nepovinné a přesto v některých krámech v košíkách hlada použitých sundaných rukavic! Jaký to má smysl, použít rukavice, pak použité sundat a nehodit do koše, ale do košíku, kam si má další člověk dávat potraviny? Když už jednorázový rukavice, tak ale aspoň teda dát koše k východu, takhle to může být snad dokonce kontraproduktivní. Už jsem o tom napsala na vládu mail, nevím, jestli to přečtou, ale snaha byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
6.4.20 20:20
@Evulina píše:
Chodíš taky do Hradce, viď :kytka:
No, mě to taky štve.
Prosím víte někdo, jak je to s těma rukavicema? Kvůli Covidu jsou lepší, od čtvrtka snad dokonce povinné ve všech krámech, ale jednorázový plastový rukavice, to je něco na mého ekologického ducha :zed:. Svoje látkový ušitý z domova mít člověk nemůže? Nebo ty gumový (chirugický nebo úklidový), ty pak umýt, dezinfikovat a používat znova? Nebo to je zakázáno? V tomhle fakt plavu.
A ještě teda „perlička“ - od čtvrtka rukavice povinné, doteď ještě nepovinné a přesto v některých krámech v nákup. vozících halda použitých sundaných rukavic! Jaký to má smysl, použít rukavice, pak použité sundat a nehodit do koše, ale do nákup. košíku, kam si má další člověk dávat potraviny? Když už jednorázový rukavice, tak ale aspoň teda dát odpaďáky k východu, takhle to může být snad dokonce kontraproduktivní. Už jsem o tom napsala na vládu mail, nevím, jestli to přečtou, ale snaha byla.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22816
6.4.20 20:37

@Evulina Ahojky, jojo do HK :) Taky nechápu a vůbec kolikrát ta opatření jsou nelogická, jednorázové rukavice a roušky :think: Mám doma látkové, to se dá přeprat, přežehlit a jede se od znova :)
To je dobře, že si jim napsala, snad se tím budou zabývat :think: dej pak vědět ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
9.4.20 20:32
@sharunka03 píše:
@Evulina Ahojky, jojo do HK :) Taky nechápu a vůbec kolikrát ta opatření jsou nelogická, jednorázové rukavice a roušky :think: Mám doma látkové, to se dá přeprat, přežehlit a jede se od znova :)
To je dobře, že si jim napsala, snad se tím budou zabývat :think: dej pak vědět ;)

No, už mi odepsal vedoucí oddělení styku s veřejností, že jim chodí hodně dopisů a není v jejich silách jednotlivě odpovídat, že si váží mého podnětu atd., odkazy, co mám kde sledovat za aktuální dění aj. a že to poslal premiérovi, tak uvidíme, třeba si to přečte.
Omezím návštěvy obchodů ještě více, než nyní a to nejen kvůli kronaviru, ale i kvůli těm jednorázovým rukavicím, to se teda přiznám.
Já právě dneska četla, že mají být jednorázové. Nevím, jak to ode dneška v těch krámech vypadá, nikde jsem nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22816
14.4.20 11:52

@Evulina Tak budeme čekat ještě, no :) Co tak chodíme i do jiných obchodů, tak tam mají rukavice a i desinfekci, ale kolikrát rukavice dojdou. A co se týče lidí, tak to dodržuje zase jen někdo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Nutriční poradna (3-18 let)

Ikona - Michaela Boukalová Tomešová

Michaela Boukalová Tomešová DiS.