Zero waste (bez odpadu)

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
16928
11.2.19 11:51
@sharunka03 píše:
Holky, tak si představte, že jsem v nové práci, chodím na obědy a oni to vozí v těch termo obalech se z toho picnu a normálně se to z toho i jí 8o Což to už se mi příčí, tak aspoň si to jím ze svého, byť plastového, ale svého talíře. Prý kdysi to vozili v jídlo nosičích, ale to nebylo hygienické, kolikrát špatně vymyté. Budu si muset asi vozit jídlo svoje z domu :think: Kdybyste viděly těch obalů, co je každý den, plnej, velkej pytel, hrozný :cert:

My tedy máme i rozvoz jídla po vesnici ze školní jídelny a a podmínkou je mít dva jídlonosice = jaks i to umeješ, tak to máš, oni ti to tam kydnou, dovezou a mezi dveřma prohodí s novým - čistým. A myslím, že super. :nevim:

Tohle musí být šílený, každý den desítky nových, :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
11.2.19 16:36
@aiwwa píše:
Tyjo. To je hnus toto. Já zas viděla v lidlu bio citrony a bio avokádo pěkně neekologicky zabalené na plastovém tácku a obalené igelitem. Fakt nechápu. A v bille mě prodavačka skoro vynadala, že jsem neměla banány a grep v sáčku. K čemu jako. :roll:

Tohle dilema mám často. Kupuju biokvalitu, ale když ty bio věci mají mnohem častěji zabalené do plastu a ty nebio jsou volně :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22820
19.2.19 20:46
@aiwwa píše:
Tyjo. To je hnus toto. Já zas viděla v lidlu bio citrony a bio avokádo pěkně neekologicky zabalené na plastovém tácku a obalené igelitem. Fakt nechápu. A v bille mě prodavačka skoro vynadala, že jsem neměla banány a grep v sáčku. K čemu jako. :roll:

Jo to si mi připomněla, byli jsme o víkendu v Globusu a že si koupíme česká jablka, no akorát, jsem nepostřehla v letáku,že na jsou nakonec také balená na tácku. A víš co je vtipný ? Měli tam stejnou odrůdu, jakože volné nebalené a ještě byly levnější, tak jsme vzali 4 kousky bez obalu a bylo to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22820
19.2.19 21:51

@Káťa19 no, taky by mě to zajímalo :think:

@chs.jasmin píše:
My tedy máme i rozvoz jídla po vesnici ze školní jídelny a a podmínkou je mít dva jídlonosice = jaks i to umeješ, tak to máš, oni ti to tam kydnou, dovezou a mezi dveřma prohodí s novým - čistým. A myslím, že super. :nevim:Tohle musí být šílený, každý den desítky nových, :zed:

To jsme měli takhle v minulé práci,jen nám to odváželi prázdné a přiváželi plné,což bylo dobré taky a šlo to, tak nevím, co tu měli za problém :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79819
20.2.19 15:08

Dotaz - našla jsem prodeknu bezobalu. Je nově otevřená, ale přiznám se, že mne zaskočily ceny. 30 korun za kilo pšeničné mouky a ostatní suroviny také pěkně drahé. A není to bio.. Je to běžné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
20.2.19 15:15
@inkakřivák píše:
Dotaz - našla jsem prodeknu bezobalu. Je nově otevřená, ale přiznám se, že mne zaskočily ceny. 30 korun za kilo pšeničné mouky a ostatní suroviny také pěkně drahé. A není to bio.. Je to běžné?

A není to celozrnná mouka? Jestli ne, tak to je dražší, to bych asi nekupovala. V bezobalovém obchodě, kam chodím, mají klasickou pšeničnou mouku za 16 korun, což mi přijde jako normální cena, chlebovou mají za 21 a žitnou za 25 korun.
U některých surovin tu vyšší cenu chápu (u bio samozřejmě, nebo třeba domácí těstoviny budou zákonitě dražší apod.), ale odmítám dávat výrazně víc peněz třeba za rýži, která ničím výjimečná není. :think:

Nedala bys odkaz na ten obchod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
21.2.19 13:52
@inkakřivák píše:
Dotaz - našla jsem prodeknu bezobalu. Je nově otevřená, ale přiznám se, že mne zaskočily ceny. 30 korun za kilo pšeničné mouky a ostatní suroviny také pěkně drahé. A není to bio.. Je to běžné?

Jak u čeho. Celozrnnou mouku si melu doma z obilí, ale bílou kupuju a popravdě zatím v papíru od ProBia ve zdravé výživě, kde vyjde o dost levněji, než v bezobalu. Ale jiné věci zas mají levnější než v té zdravé výživě. Snažím se kupovat bio..ale třeba koření, než bych koupila bio v plastu, tak koupím nebio v bezobalu..no, plácám to tak nějak jak to zrovna cítím a na co narazím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79819
21.2.19 14:57

Já prostě bio neřeším, a fakt se mi to zdá poněkud předražené, když to řeknu mírně. Popravdě jsem hodně zklamaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
7.3.19 10:38
@inkakřivák píše:

já nevím, ale mouka mi třeba nevadí normální z obchodu, stejně je v papíru a ne v plastu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.3.19 10:43
@aiwwa píše:

Já chodím s proutěným košem a sáčky si neberu. Některé pokladní na mě koukají jak na exota a snaží se mi na kase třeba ovoce do sáčku nandat. Vždy zdvořile poděkuji, že sáček nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22820
16.3.19 12:07

@Bellatrix Lestrange Také si beru zeleninu a ovoce bez sáčku. Bohužel sáčky mají pořád plastové nebo tedy i papírové, ale stejně v tom mají to z toho plastového matroše to průhledné okénko. Tak beru většinou ten, ale o moc lepší, než celkově platový to asi není :roll: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
17.3.19 15:18

Holky jaké výrobky nemůžete sehnat bez plastového obalu? Schválně..třeba tady někdo něco nakousne, co jde sehnat bez plastu (nebo nejlépe zcela bez obalu) a já o tom zatím ani nevím.
Takže mě se zatím nedaří sehnat toto:

• zakysanou smetanu (třeba se mi jí časem podaří doma vyrábět, uvidím)
  • smetanu ke šlehání (i když tu lze vyrobit doma z mléka a másla)
  • různé potravinové doplňky (kupuju od Terezia company hlívu s rakytníkem a Apricarc pro p. domácího)
  • tvrdé sýry (v biokvalitě nejlépe)
  • čistírnu, kde by vyčištěnou věc nedávali do obřího plastového pytle
  • kočičí a psí granule
  • eko papírové pleny pro seniory

Třeba mě ještě něco napadne časem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
17.3.19 15:34
@klamonožka píše:
@samá práce Jo, stokrát na to můžou psát, že si to mají lidi převařit, ale na to se kašle, a pak se z toho mléka jednou ze sto případů někdo opravdu po…, protože je zvyklý na málem vydesinfikované krabicové a je z toho kauza století… a v Praze nezbyl jediný mlékomat. Ale to není kvůli „kauze“, ale kvůli nehorázným nájmům, které prostě stánek s mlékem není schopný utáhnout. Ve zbytku republiky je jich pořád hodně.P.S.: Já ho teda taky nepřevařuju, ale kdybych se z něj po…, tak si akorát řeknu, jak jsem blbá a rozhodně si nejdu někam stěžovat. :roll:

Na Suchdole mlekomat je…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
17.3.19 19:39
@Malaga píše:
Na Suchdole mlekomat je…

No jo, pravda, a ještě jeden na Zličíně, jak se tak dívám na mapu… Dřív byly na Flóře, v Holešovické tržnici, na Míráku, na Kolbenově a na další spoustě míst. Bohužel na Suchdol i na Zličín to mám přes hodinu cesty tam a pak přes hodinu zpět. Ach jo. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
17.3.19 19:46
@Evulina píše:
Holky jaké výrobky nemůžete sehnat bez plastového obalu? Schválně..třeba tady někdo něco nakousne, co jde sehnat bez plastu (nebo nejlépe zcela bez obalu) a já o tom zatím ani nevím.

Ha, přesně, smetanu a zakysanou smetanu.
A pak ještě droždí a mozzarellu. A krupičku v papírové krabici. Jinak všechno mám bezobalově zvládnuté, i když třeba mraženou zeleninu koupím občas v plastovém sáčku, protože pro tu bezobalovou to mám lán cesty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Nutriční poradna (3-18 let)

Ikona - Michaela Boukalová Tomešová

Michaela Boukalová Tomešová DiS.