Zero waste (bez odpadu)

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6664
5.5.19 21:59

@zuzik_cvrk

Možná to sem píšeš jen jako reklamu na tu Hithitovou kampaň, ale tak co se dá dělat…

Já doporučuju tuhle mapu:
https://mapa. reduca.cz

Dají se tam vyfiltrovat obchody, kde prodávají alespoň něco bezobalově, tržnice, mlékomaty, ale i další užitečné věci. Podle té mapy se zdá, že skutečně v Olomouci ještě žádný bezobalový obchod není.

Nevím, jak myslíš kompostovatelné látky na pytle, na jaké pytle? :think: Ale tipla bych, že 100 % juta, bavlna nebo konopí kompostovatelné budou. :nevim:

(P. S.: Promiň, ale „s manžou“… :zed: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.5.19 22:47

@klamonožka děkuji moc. Ju to je ono, konopnou tkaninu jsem na ně použila, ale potřebovala bych řidší látku. Ještě víc než pytlovinu. Na pytle do obchodu. Šiju je ze záclon, ale to je potom do smíšeného odpadu :(
Manža je manža máme z toho legraci, tak to používáme. :lol: tak žádné :pocitac: děkuji moc za rada na mapu už koukám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
5.5.19 22:54
@zuzik_cvrk píše:
@klamonožka děkuji moc. Ju to je ono, konopnou tkaninu jsem na ně použila, ale potřebovala bych řidší látku. Ještě víc než pytlovinu. Na pytle do obchodu. Šiju je ze záclon, ale to je potom do smíšeného odpadu :(

Na nakupování třeba ovoce a zeleniny mám taky ze starých záclon, mám je už několik let a ještě jsem nemusela žádný vyhodit, nemají žádné díry, jen je čas od času vyperu. Když tak nad tím přemýšlím, tak myslím, že snad jakákoliv přírodní látka bude těžší, než ty záclony, když člověk kupuje brambory, tak to nevadí, ale u dražšího ovoce by už ta váha pytlíku mohla být celkem znát. :think: Ale možná by se daly sehnat i 100 % bavlněné záclony. Ale mně zas přijde lepší použít tu starou záclonu, kterou už mám doma, byť není rozložitelná, než kupovat novou. Ale kdyby člověk neměl doma žádnou takovou nepotřebnou látku, tak by se asi stálo za to pídit.

@zuzik_cvrk píše:
Manža je manža máme z toho legraci, tak to používáme. :lol: tak žádné :pocitac:

Jo tak :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6599
6.5.19 20:26

@zuzik_cvrk zdravím, v Olomouci bezobalový obchod je, jen je na té mapě špatně vidět. Musíš si to hodně přiblížit. Je to na stejném místě jako kadeřnictví Zelená hlava. Jmenuje se to Olomouc bez obalu. Je to kousek od tržnice a mají tam toho celkem hodně. Je to hezky přehledné. Mají dokonce i stáčení ocet, což využívám hodně na úklid. Jen se tam v týdnu málokdy dostanu a o víkendu tam nejsou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
6.5.19 20:32

@nodysek Aha, dobré vědět, díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22816
30.5.19 15:03

Tak jsem byla konečně v tom přestěhovaném Bezobalu na Slezským př. a dobrý, nechala jsme tam přes 6 stovek :mrgreen: Je to tam hezčí, takové větší, ale takhle u té silnice, no, dost tam jezdí auta a blbě se přechází. Budeme chtít taky zkusit i tu kavárnu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
30.5.19 16:55

Předražená blbost :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
2.6.19 00:09
@sharunka03 píše:
Tak jsem byla konečně v tom přestěhovaném Bezobalu na Slezským př. a dobrý, nechala jsme tam přes 6 stovek :mrgreen: Je to tam hezčí, takové větší, ale takhle u té silnice, no, dost tam jezdí auta a blbě se přechází. Budeme chtít taky zkusit i tu kavárnu :)

No já to mám teď hodně z ruky, na konci hradubický před křižovatkou k nemocnici zúžení a kolony, takže se mi cesta pěkně prodlužuje a kolem toho obchůdku se blbě parkuje, všude obsazeno. Takže z tohohle úhlu pohledu jsem byla spokojenější v Malšovicích. Nicméně teď v tom novém mají víc místa, vypadá to tam, že toho mají málo, přitom toho mají stejně, jako měli v tom původním :mrgreen:
V kavárně jsem taky ještě nebyla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
2.6.19 00:10
@me57h píše:

Co, kdo, jak, proč? 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16928
2.6.19 08:38
@me57h píše:

Bezobalové nakupování, že je blbost? :think: Proč myslíš? Nakupovala jsi tak někdy? Přemýšlela jsi někdy proč se tak nakupuje? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
2.6.19 09:13
@chs.jasmin píše:
Bezobalové nakupování, že je blbost? :think: Proč myslíš? Nakupovala jsi tak někdy? Přemýšlela jsi někdy proč se tak nakupuje? :think:

Tak je fakt, že občas si říkám i já, že to možná až tak růžové není a to v tom, v čem a jak jim to přijde do toho obchodu, do zázemí člověk nevidí. Musí mi stačit doufat, že to mají dobře vymakané i s dodavateli ohledně vratných obalů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6439
2.6.19 10:15
@Evulina píše:
No já to mám teď hodně z ruky, na konci hradubický před křižovatkou k nemocnici zúžení a kolony, takže se mi cesta pěkně prodlužuje a kolem toho obchůdku se blbě parkuje, všude obsazeno. Takže z tohohle úhlu pohledu jsem byla spokojenější v Malšovicích. Nicméně teď v tom novém mají víc místa, vypadá to tam, že toho mají málo, přitom toho mají stejně, jako měli v tom původním :mrgreen:

Aby bezobal měl smysl, nakupující by tam a zpět domů měli jezdit hromadnou s batohem. Když vedle zaparkujeś se šestiválcem a tu jednu tašku pak uložíš vedle nákupu kopy letniček s hromadou umělých sadbovačů je těch pár mikrotenových pytliků co my ostatní používáme naprostý nic. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
3.6.19 19:56
@samá práce píše:
Aby bezobal měl smysl, nakupující by tam a zpět domů měli jezdit hromadnou s batohem. Když vedle zaparkujeś se šestiválcem a tu jednu tašku pak uložíš vedle nákupu kopy letniček s hromadou umělých sadbovačů je těch pár mikrotenových pytliků co my ostatní používáme naprostý nic. ;)

Tak já letničky a umělé sadbovače nekupuju, na kytky moc nejsem a zeleninu kupuju biosemínka a polovinu produkce mám z vlastních semen z minulého roku. S dopravou máš pravdu, ale ono ruku na srdce, většina populace jede tím šestiválcem, nakoupí v hyper-super s tunou pytlíků a kelímků a pak tento nákup dá vedle nákupu letniček v umělých sadbovačích. Čili u mě to není hop nebo trop, nedokážu to omezit všechno a úplně, ale snažím se aspoň něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
4.6.19 08:26
@Evulina píše:

@Evulina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22816
18.6.19 20:29

@Evulina Jo, parkovat se tam taky moc nedá, to je fakt, takhle mezi baráky, kdy je skoro vše převážně pozdě odpoledne obsazené :roll: Někdy tam budu muset zajet pro pár věcí busem, ať neřeším parkování :) mně to tam přijde větší, ale jinak to parkování, určitě lepší v Malšovicích, to teda jo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Nutriční poradna (3-18 let)

Ikona - Michaela Boukalová Tomešová

Michaela Boukalová Tomešová DiS.