Zero waste (bez odpadu)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8
13.11.20 23:42

ZW K. Vary

Fandím Zero waste. Škoda že v mém okolí není žádný takový obchod. Karlovy Vary..?? Ví někdo o něčem co mi uniklo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15800
14.11.20 11:47
@ThereSka píše:
Fandím Zero waste. Škoda že v mém okolí není žádný takový obchod. Karlovy Vary..?? Ví někdo o něčem co mi uniklo?

Tobě nefunguje google? Ve Varech je Noplastico Zero waste obchod na nám. dr. Horákové. Hledej šmudlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
15.11.20 21:34

Netreba utocit hned, myslim, ze pani bude zkratka rada za tip :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22848
16.1.21 22:20

Ahoj všem v novém roce :mavam:
Nevíte prosím, kdo je tu z HK, kde bych sehnala opravdu Bio zeleninu a ovoce? :think: Budu začínat s příkrmy, tak sháním opravdu zdravou zeleninu a ovoce. Těm z marketů moc nevěřím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115870
16.1.21 22:42

@sharunka03 zkus jestli k vám nejezdí „svět bedynek“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22848
24.1.21 11:58

@aiwwa

děkuji, kouknu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
24.1.21 15:09

Ahoj, hledám inspiraci, co máte doma za dózy? :) Chci nějak sjednotit zásobovací arsenál a mít 3-5 dóz navíc, do kterých nakoupím, i když zásoby nebudou ještě na dně. Budu ráda za fotky a inspiraci, jaký model a jaká velikost se vám osvědčila. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
24.1.21 15:53
@Monulie píše:
Ahoj, hledám inspiraci, co máte doma za dózy? :) Chci nějak sjednotit zásobovací arsenál a mít 3-5 dóz navíc, do kterých nakoupím, i když zásoby nebudou ještě na dně. Budu ráda za fotky a inspiraci, jaký model a jaká velikost se vám osvědčila. :)

Používám sklenice od Nescafé, jako jsou na tomhle obrázku: 

Mám jich hromadu, krásně lícují vedle sebe a v kuchyni mám přesně tak vysoké poličky, že se do nich vejdou. A navíc jsem nemusela kupovat žádné nové dózy. :) Naši tohle kafe pijou už roky, tak se ty sklenice pěkně nashromáždily.
Ještě vyfotím, jak to vypadá v té poličce, ale teď nejsem doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115870
24.1.21 16:32
@klamonožka píše:
Používám sklenice od Nescafé, jako jsou na tomhle obrázku: Mám jich hromadu, krásně lícují vedle sebe a v kuchyni mám přesně tak vysoké poličky, že se do nich vejdou. A navíc jsem nemusela kupovat žádné nové dózy. :) Naši tohle kafe pijou už roky, tak se ty sklenice pěkně nashromáždily.
Ještě vyfotím, jak to vypadá v té poličce, ale teď nejsem doma.

Jéé, používám úplně ty stejné. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
24.1.21 16:40
@aiwwa píše:
Jéé, používám úplně ty stejné. :dance:

Jo, jsou super. Oni už teď to kafe prodávají v jiných, takže tyhle už nejsou k sehnání, ale naštěstí jsem si jich nasyslila dost. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22848
27.1.21 13:36

Já mám mouky, cukry v těch plastových nádobách a zbytek tak nějak ve sklenicích a něco v původních obalech, když už to obal muselo mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
27.1.21 21:02

Zdravím, přidám se se svou troškou zero waste do mlýna. My teda bezobal obchod v okolí nemáme. Známá otevřela obchod v Šumperku, tak jsem ji parkrát zajela podpořit. Ale mám to dost daleko, takže to není pro mě často reálné.
Doma si vyrábím vlastní prášek na praní, do myčky. Nádoby jsme nedávno pořídili skleněné dozy a původní plastové jsem věnovala sestře, která začíná vlastní domácnost :-)

Jinak k tomu pečivu, prý dobře fungují hodně pevné bavlněné. Tyto třeba *** Aby neokoralo. Já doma peču kváskový chleba a ten jen tak hned neokorá, protože je více vlhký. Mám ho buď v utěrce a nebo se chystám koupit ty povoskované ubrousky apod. Máte někdo zkušenost s těmito? ***

Edit admin – smazán odkaz na e-shop s provizí/affil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
14.3.21 14:38

Ahojky. Já si dala letos předsevzetí, že vše, co půjde, tak si letos koupím použité ( tedy hadry, nábytek atp.). Řešíte v rámci zero waste I oblečení a vybavení domácnosti?

Jinak letos také chci začít s bezobalovymi potravinami a kosmetikou..Kosmetiku a drogerku si chci i sama vyrábět..
Hrozne mi vadí kolik se produkuje odpadu(zejména plastu). Predstava, jak někde ty věci hnijou na skládkách…no hrůza. Chudáci příští generace. Nechápu, že tohle stát nějak lépe neřeší.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
14.3.21 18:59

@Sarlotak

V rámci zero waste razím „Nevadí koupit si něco nového do domácnosti nebo na srbe, ale fakt dobře si promysli, jestli to budeš maximálně využívat/nosit.“ U oblečení koukám samozřejmě na materiál a upřednostňuji ruční výrobu. Žádný HM a tak.

Kupuju nicméně fakt maličkosti, třeba teď jsem si po delší době udělala radost novým skládacím košem na prádlo a mám z něj mnohem větší radost, než před 5 lety, kdy jsem si nový věci kupovala FURT FURT FURT a nepřemýšlela nad tím. 😁

Ne vždy z druhé ruky seženeš přesně to, co chceš, a když je to opravdu věc, na kterou se nebude prášit a nekončí v koši, ale fakt ji budu používat, proč ne.

Co je teď covid, zájem o swapy dost opadl a je problém něco domluvit, aspoň já to tak mám. 😁 Ale snažím se.

Hodně štěstí s vlastní kosmetikou. 💚

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
14.3.21 19:01

@Bondgirl007 unas tady kousek ve vesnici maji,,mlekomat,, super vec👌

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...