Zero waste (bez odpadu)

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6663
6.12.18 08:25
@sharunka03 píše:
@klamonožka paráda :palec: a tak dá se to žrádlo dávat i kočkám? :think:

To bych nedělala, přeci jen to složení kočičího krmení musí být jiné, než psího. Ale nezkoumala jsem, co tam mají konkrétně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
6.12.18 10:22
@AjaF píše:
Odpady třídím, chovám se dost ekologicky.
Ale prát vložky se mi tedy nechce , s plenama jsem problém nikdy neměla.
Tak jsem na odstřel?

To tu nikdo netvrdí přece.
Každý krok se počítá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
6.12.18 10:24
@klamonožka píše:
To bych nedělala, přeci jen to složení kočičího krmení musí být jiné, než psího. Ale nezkoumala jsem, co tam mají konkrétně.
Škoda, máme taky i kočky. Jednoho psa a 4 kočky konkrétně. Zatím kupuju kočičí granule v DM, mají takovou papírovou krabici za 25 Kč a má tam akorát jedno malé okýnko z plastu, tak to není taková hrůza. Ale se psím žrádlem je problém, ten je jenom v plastu a až do Prahy do té bezobalové prodejny nemůžu. A jestli otevřou e-shop, tak jsem zvědavá, jak se obejdnou bez plastových obalů, výplní a lepenek na zasílání zákazníkům :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6439
6.12.18 10:36

@Evulina
když odhlédnu od faktu, že kočky by si scela ekologicky měly ulovit myši či jinou havěť k snědku, tak nikdy nepochopím, proč tedy kupovat malé balení a né rovnou více jak 20 kilový pytel, když už se chci chovat zero waste, . ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6663
6.12.18 19:26
@samá práce píše:
@Evulina
když odhlédnu od faktu, že kočky by si scela ekologicky měly ulovit myši či jinou havěť k snědku, tak nikdy nepochopím, proč tedy kupovat malé balení a né rovnou více jak 20 kilový pytel, když už se chci chovat zero waste, . ;)

Protože když jim dáváš mističku denně, tak ti 20 kilový pytel v tom nejlepším případě oschne a vyčichne za pár týdnů, v tom horším ti zplesniví nebo se do něj dostanou myši. V tom je právě výhoda těch nákupů na váhu - můžeš si koupit, kolik chceš. Já taky ve své minispíži v panelákovém 1+1 nemůžu skladovat dvacetikilovky potravin, prostě tu na to nemám prostory. Jinak by samozřejmě bylo co se týče obalů stejně ekologické si koupit 20 kg pytel rýže, jako si pro ni zajít do bezobaláče. Ale prostě na to nemám kapacitu, nehledě na to, že bychom toto množství jedli třeba 3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
6.12.18 19:51
@klamonožka píše:
Protože když jim dáváš mističku denně, tak ti 20 kilový pytel v tom nejlepším případě oschne a vyčichne za pár týdnů, v tom horším ti zplesniví nebo se do něj dostanou myši. V tom je právě výhoda těch nákupů na váhu - můžeš si koupit, kolik chceš. Já taky ve své minispíži v panelákovém 1+1 nemůžu skladovat dvacetikilovky potravin, prostě tu na to nemám prostory. Jinak by samozřejmě bylo co se týče obalů stejně ekologické si koupit 20 kg pytel rýže, jako si pro ni zajít do bezobaláče. Ale prostě na to nemám kapacitu, nehledě na to, že bychom toto množství jedli třeba 3 roky.

Jojo, přesně tak..naše kočky loví i myši, máme hospodářství, ale prostě jim to nestačí no - myši nosí, ale když je nechám úplně bezprizorně, ať se teda živí samy, jsou za chvíli vychrtlé jako lunt. Granulema je defacto „dokrmuju“. Samozřejmě by pro ně byl asi lepší jiný styl krmení, např. barf, ale popravdě zatím jsem k tomu nedospěla, protože mám hrozný fofry s náma, s lidma - dvě děti + nemocný senior + já s mužem, že holt se přiznám, že lidi u nás mají přednost a jsem ráda, že hrk frk kočkám a psovi honem nasypu do misek a jede se dál.. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22812
10.12.18 20:35
@klamonožka píše:

Hm, to je fakt, tak budu muset vyčkat a číhat a třeba časem budou mít i pro kočky :)

@Evulina Je fakt, že u našich, co mají kočky,tak s těmi myšmi, taky moc nedají, někdy snědí skoro celé, někdy je jen donesou mrtvé a někdy si s nimi jen hrají. Opravdu na to spoléhat, že se nakrmí venku, to nelze, to je fakt ;) A v zimě, to už vůbec nic nechytnou :D

@Taciras No, už jsem to taky někde slyšela :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79805
19.12.18 14:36

Ke krmení - myslím si, že je to jedno, nakonec když si vezmu, když se neprodávaly granule, krmili jsme obojí stejně - kočky i psy.
Ale jen tak k zamyšlení - kdybych chtěla nakupovat potraviny bez plastů, tak by mi nezbylo asi než jíst chleba, něco doma pečeného - ovšem tam už je problém třeba s tuky, a nějakou tu zeleninu a ovoce. Protože už i v prodejnách vám běžně sýr třeba zabalí do poplastovaného papíru. Co s tím? Když slavná EU řeší pitomá brčka a uchoštoury.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115690
19.12.18 15:04
@inkakřivák píše:
Ke krmení - myslím si, že je to jedno, nakonec když si vezmu, když se neprodávaly granule, krmili jsme obojí stejně - kočky i psy.
Ale jen tak k zamyšlení - kdybych chtěla nakupovat potraviny bez plastů, tak by mi nezbylo asi než jíst chleba, něco doma pečeného - ovšem tam už je problém třeba s tuky, a nějakou tu zeleninu a ovoce. Protože už i v prodejnách vám běžně sýr třeba zabalí do poplastovaného papíru. Co s tím? Když slavná EU řeší pitomá brčka a uchoštoury.

Tak u nás v masně ti dají maso i uzeninu do přinesených obalů a pokud chceš, klidně jen do papíru. Co mi přijde maximálně neekologické jsou kapsle do kávovaru - plast, hliník. Jedno kafe denně a za rok pytel odpadu. :cert: já teď nedávno objednávala knížky a ponožky a obojí zabaleno jen v papíru a kartónu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79805
19.12.18 16:05

v Berouně mají řezníci takové ty papíry s potahem. A když jsem ted koukala v Lidlu, tak fakt všude plast. Anebo plast a karton.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115690
19.12.18 16:09
@inkakřivák píše:
v Berouně mají řezníci takové ty papíry s potahem. A když jsem ted koukala v Lidlu, tak fakt všude plast. Anebo plast a karton.

U nás mají i fakt jen papír, jenže si musíš říct, jinak klasika igelit. Ale do krabičky ti to dají v pohodě. A v zelenině má i igelitové i papírové pytlíky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79805
19.12.18 18:03

Vida, krabička, to mne nenapadlo. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22812
19.12.18 21:42

@aiwwa Jo, kapsle, to taky nechápu a vůbec, kdo ví,kdy se tam, ta káva do té kapsle dávala :think: Radši kávovar s mlýnkem, to je teprv něco :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115690
19.12.18 22:17
@sharunka03 píše:
@aiwwa Jo, kapsle, to taky nechápu a vůbec, kdo ví,kdy se tam, ta káva do té kapsle dávala :think: Radši kávovar s mlýnkem, to je teprv něco :palec:

Já vařím kafe v moka konvičce, normálně na sporáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22812
19.12.18 22:38

@aiwwa My teda si děláme klasicky ve varné konvici, ale naši mají ten kávovar s mlýnkem, a to je jiná liga, než ta naše „zalejvačka“ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Nutriční poradna (3-18 let)

Ikona - Michaela Boukalová Tomešová

Michaela Boukalová Tomešová DiS.