Zero waste (bez odpadu)

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
22812
16.1.18 09:37

@Evulina Děkuji za recept ;) Ono by aspoň stačilo, kdyby se balilo do papíru, když už, ale všichni jedou na plasty, jak nemocný :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22812
16.1.18 21:22

Tak dneska jsme byli v Bezobalu a utratili přes pět stovek :lol:, ale mám aspoň nějaké zásoby zas ;)
Ještě jsem chtěla napsat k těm tampónkům odličovacím, co tam prodávají, jsou takové hebké, ale docela tlusté. Třeba, když jsem potřebovala pod spodníma řasama si otřít řasenku, bylo to moc tlusté :think: na to, jinak v pohodě a koupím si další, chtěla jse dneska, ale zase, to nespěchá, tak jindy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.1.18 23:32

Ahoj holky, náhodou jsem našla vaši diskuzi a zaujala mě. Ještě jsem se tedy neprokousala všemi příspěvky, ale během pár dní to určitě zvládnu :-) O ZW se snažím něco přes rok, i když to zase tak úplně nehrotím. Nosím své látkové tašky do krámu, občas i pytlíky, když si vzpomenu. Svačiny dávám do krabiček místo do sáčku. A kupuju ten recyklovaný wc papír (přítel ho teda nesnáší :-) ). Před nějakou dobou jsem příteli v obchodě vynadala, že si vzal igeliťák… v tu chvíli jsem si uvědomila, že nic se nemá přehánět :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
25.1.18 08:08
@Horská koza píše:
Ahoj holky, náhodou jsem našla vaši diskuzi a zaujala mě. Ještě jsem se tedy neprokousala všemi příspěvky, ale během pár dní to určitě zvládnu :-) O ZW se snažím něco přes rok, i když to zase tak úplně nehrotím. Nosím své látkové tašky do krámu, občas i pytlíky, když si vzpomenu. Svačiny dávám do krabiček místo do sáčku. A kupuju ten recyklovaný wc papír (přítel ho teda nesnáší :-) ). Před nějakou dobou jsem příteli v obchodě vynadala, že si vzal igeliťák… v tu chvíli jsem si uvědomila, že nic se nemá přehánět :-)

Ahojky, vítej!
Tak já se přiznám, že asi už to beru vážně dost..přemýšlím nad každou prkotinou, jestli jde koupit když ne úplně bez obalu, tak aspoň ne v plastu, ale třeba ve skle, dřevě, papíru, plechu..Jsou ale věci, který bez plastu prostě pořídit ani nejde (např. jsem teď zjistila, že v obchodě ryby - buď jsou jedině v plastu v mrazákách anebo u pultů ti jí taky musejí povinně dát do těch jejich obalů, který taky nejsou extra eko, do mýho pytlíku mi maso a ryby dát odmítají defacto všude. Někde ale mám radost, že uzeninu a sýry mi do vlastního obalu nandají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
25.1.18 08:09

@sharunka03
Nejdeš zítra náhodou do bezobalu v HK na workshop o bezobalový eko drogerii? Mohly by jsme se tam sejít :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
25.1.18 13:51

Ahoj už jsem celkem dlouho nepřispěla, bohužel starší syn mi onemocněl diabetem1typu takže jsem byla dost psychicky víte kde…
@Horská koza já už to tedy přeháním igelit u mě nemá šanci ale s manželem je to v tomhle celkem těžké, když jede náhodou nakoupit on tak prostě bere sáčky na všechno a kupuje si pití v petce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
25.1.18 16:42
@Petrajtjv píše:
Ahoj už jsem celkem dlouho nepřispěla, bohužel starší syn mi onemocněl diabetem1typu takže jsem byla dost psychicky víte kde…
@Horská koza já už to tedy přeháním igelit u mě nemá šanci ale s manželem je to v tomhle celkem těžké, když jede náhodou nakoupit on tak prostě bere sáčky na všechno a kupuje si pití v petce…

Jo tak muž taky no..když ale jede autem někam, tak jsem do auta nainstalovala tašku s pár látkovejma pytlíkama, tak má pokyn, aby bral ty..a když jde rovnou z domova, tak mu to rovnou šoupnu do ruky. V petkách muž kupoval ani ne tak vody, ale spíš sirupy, tak jsem začla dělat ty domácí, jak jsem sem dávala recept a aby měl změnu taky za jiný, než pomerančový a citronový, tak občas koupím z jiného ovoce ve skle..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22812
25.1.18 20:15

@Evulina ahojky, ne nejdu zrovna, zatím máme vše, ale klidně jindy jo, proč ne, ráda tě poznám ;)
tak jsme dělala ten kokosový balzám na rty do té tyčinky a nic moc, no :roll: patlá se to a hlavně mi to tu pusu spíš vysušovalo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6663
25.1.18 20:53

To mně přítel asi před třemi měsíci hrdě „ohlásil“, že si dal do batohu jeden sáček, a tu koblihu, co si ráno kupuje v Tescu, si dává do něj a nebere si každý den nový. :) A igelitky si tedy u pokladny taky nekupuje, nahází nákup do batohu a je to, v tom se shodujeme, že je to zbytečné.
Jinak všechny větší nákupy stejně zajišťuju domů já, takže je to v klidu. Ale docela jsme zajedno, i když já jsem daleko drzejší, nebojím se si říct v obchodech o nandání do svého obalu (a většinou mi to vychází), to přítel nakupuje ZW jen když to nikdo nepozná a nebude na něj divně koukat. :lol:

@sharunka03 píše:
tak jsme dělala ten kokosový balzám na rty do té tyčinky a nic moc, no :roll: patlá se to a hlavně mi to tu pusu spíš vysušovalo :(

To se nedivím, mě ten kokosový tuk taky hrozně vysušuje, obzvlášť právě rty. :think: Proto dělám ten lůj na rty z vosku a z nějakého oleje (třeba olivového nebo slunečnicového, možná i bambucké máslo by bylo dobré, ale to jsem ještě nezkoušela) a to mi funguje dobře. Přidávám i pár kapek tee-tree, takže je to i trochu desinfekční.

@Horská koza Vítej! :kytka:
A zkoušela jsi různé druhy toho recyklovaného papíru? Protože některé jsou fakt šmirgl-papírové (takové ty za 3 koruny rolička), ale jiné jsou pěkně měkoučké, jako normální ne-recyklovaný papír. Třeba příjemný je tenhle recyklovaný papír Clever z Billy (ten stojí tuším 10 korun rolička).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22812
25.1.18 21:48

@klamonožka no,aspoň jsem to zkusila, že to fakt nejde a zkusím něco co děláš ty ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6663
25.1.18 22:15
@sharunka03 píše:
@klamonožka no,aspoň jsem to zkusila, že to fakt nejde a zkusím něco co děláš ty ;)

Ale i jsem všude možně četla, jak si ten kokosák lidi chválí, takže to je asi dost individuální. :nevim: Každopádně já s ním tedy taky moc dobré zkušenosti nemám (akorát na vyrábění mýdla, na to je fajn :) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22812
25.1.18 22:18

@klamonožka jo,to bude asi ono, že mě asi na rty nesedí, zkusím si ho dát třeba na obličej nebo na vlasový zábal a uvidíme ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6663
25.1.18 22:33

@sharunka03 Mně nevyhovuje ani na ten obličej, přijde mi, že se tak rozpustí, že úplně zvodnatí, nemá konzistenci jako krém, ale ta kůže po něm prostě není vyživená. :nevim: Zkoušela jsem to i na mokrou kůži, to je o fous lepší, ale třeba olivový olej nebo bambucké máslo mi vyhovují mnohem víc. Tak uvidíš, jak ti sedne. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.1.18 23:10

@klamonožka Ahoj, jojo, kupuju teď právě ty velký role toaleťáku v Bille nebo v Penny. Mně přijdou super. Dokonce bych řekla, že jsem se možná i částečně díky tomu zbavila opakujících se problémů se záněty a mykózami. A chlap to hold jednou za den vydrží :-D

Jinak já jsem z Mladé Boleslavi a tady bohužel není žádný bezobalový obchod :-( Tak se snažím alespoň to pečivo. A tuhle jsem se konečně odhodlala přijít do masny s vlastní krabičkou pro šunku a nebyl s tím problém :-) Je zajímavý, jak člověku taková „maličkost“ zlepší náladu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22812
26.1.18 16:44

@klamonožka ok,uvidím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie