Zero waste (bez odpadu)

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
22820
12.12.17 09:37

@klamonožka o octu jsem přemýšlela taky ale teď nevím právě, jestli ho mají u nás v tom Bezobaláku? :think: Tak oni to tam teprve rozjížděli, tak třeba už ho mají :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22820
15.12.17 08:52

Ahojky :mavam:
tak jsme včera byli zase v tom Bezobalovém obchodě a nakoupili jsme si. Teda docela nepřipraveni, ale mají tam teď k dispozici prázdné skleničky různých velikostí zadara :palec:,tak jsme si dvě vzali. Dokonce jsem se ptala, jestli taky můžu nějaké přinést a prý ano. Tak kdo jste z HK a máte přemíru skleniček, tak jim je tam můžete věnovat ;) Nakoupila jsme si mimo jiné dva odličovací tampony, tak se na ně těším, jak je budu používat. Jsou o dost větší, než ty vatové a jsou hebké na dotek :D

Jo a ocet mají, ještě jsem se na něj ptala a dokonce jsem ho tam i viděla :palec: jen nevím cenu teda, ale asi to nebude nic drahého si myslím :think: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
15.12.17 08:54
@Evulina píše:
Jinak mě napadá s tím balzámem, proč to nezkusit. Možná bych tu tyčinku stáhla do pozice jako úplně zavřené a přímo do té vzniklé tubičky nahňácala kokosák nebo bambucké máslo a nechala pak ztuhnout v lednici. Je ale fakt, že netuším, jestli by se to nepřilepilo na stěny té tubičky a šlo to potom vysunovat. Možná leda během tuhnutí to zkusit několikrát vysunout a zase zasunout jako prevenci toho přilepení.. :think:

nebo stěny nastříkat WDčkem aby se to nepřilepilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
15.12.17 09:37
@jakanas píše:
nebo stěny nastříkat WDčkem aby se to nepřilepilo

Jo, to bude vážně eko. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
15.12.17 09:42
@sharunka03 píše:
Ahojky :mavam:
tak jsme včera byli zase v tom Bezobalovém obchodě a nakoupili jsme si. Teda docela nepřipraveni, ale mají tam teď k dispozici prázdné skleničky různých velikostí zadara :palec:,tak jsme si dvě vzali. Dokonce jsem se ptala, jestli taky můžu nějaké přinést a prý ano. Tak kdo jste z HK a máte přemíru skleniček, tak jim je tam můžete věnovat ;) Nakoupila jsme si mimo jiné dva odličovací tampony, tak se na ně těším, jak je budu používat. Jsou o dost větší, než ty vatové a jsou hebké na dotek :DJo a ocet mají, ještě jsem se na něj ptala a dokonce jsem ho tam i viděla :palec: jen nevím cenu teda, ale asi to nebude nic drahého si myslím :think: :)

Tak to se máte, ale do Hradce to mám pro ocet trochu z ruky. Ale tak je snad šance, že by ho mohli časem pořídit i do Prahy… :think:

Ty odličováky jsou super, já už je mám tak třičtvrtě roku. Akorát si myslím, že je dobré je v pračce prát v nějakém pytlíčku (já používám malý ze záclony, který pořádně zavážu), aby je pračka nesežrala. Co používáš na odličování? Já mám zatím klasické mléko, ale třeba mi konečně po asi třech letech dojde, tak pak budu řešit, čím tu lahvičku naplnit.

Tenhle skleničkový systém je v pražských bezobalových obchodech taky a je to super, každou chvíli se mi stane, že mě tam zaujme ještě něco, na co jsem si nádobu nepřinesla. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
15.12.17 13:58
@klamonožka píše:
Tak to se máte, ale do Hradce to mám pro ocet trochu z ruky. Ale tak je snad šance, že by ho mohli časem pořídit i do Prahy… :think:

Ty odličováky jsou super, já už je mám tak třičtvrtě roku. Akorát si myslím, že je dobré je v pračce prát v nějakém pytlíčku (já používám malý ze záclony, který pořádně zavážu), aby je pračka nesežrala. Co používáš na odličování? Já mám zatím klasické mléko, ale třeba mi konečně po asi třech letech dojde, tak pak budu řešit, čím tu lahvičku naplnit.

Tenhle skleničkový systém je v pražských bezobalových obchodech taky a je to super, každou chvíli se mi stane, že mě tam zaujme ještě něco, na co jsem si nádobu nepřinesla. :oops:

Tak já na pleť, jak místo pleť. krému, tak na odličování, používám olej z malinových jadýrek a je perfektní i na moji přecitlivělou smíšenou pleť - vyživí, ale nezůstanu po něm lesklá jak mastnej flek :mrgreen:.
Teď jsem udělala taky předvánoční objednávku v Naturince a mají novinku v kouřovém skle - šípkový olej. Vyzkouším ho na pleť taky a uvidíme.

Jinak se přiznávám, že už jsem přestala stíhat látkové pleny + látkové menstruační vložky + látkové odličovací tampony. Nezvládám to vše při nabitém denním programu a malému sušícímu místu denně předpírat, skladovat, prát a sušit. Kupuju tedy pleny i vložky jednorázové, nicméně aspoň rozložitelné. Leze to do peněz, ale jinak to prostě nedávám :nevim:. Dcera má taky už 20 měsíců a hodně toho načurá a mám zkušenost, že při látkovkách by musela být vycpaná x vkládačkama a mít zadeček jak pučmeloun, aby nebyla promáčená :think:

Jinak na odličování používám kousky toaleťáku a taky to bez problémů funguje :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22820
15.12.17 18:27

@klamonožka Jo,tak to by si měla docela daleko z Prahy do Hradce :D
Mám políčeno na příště, si koupit tu jejich pastu zubní, co tam mají, možná i ten kartáček na zuby a hlavně ty šampony v podobě tuhého mýdla :D
Tak to je dobře, že máš taky ty tampony a že jsi s nimi spokojená ;) Já se moc nelíčím, ale když už, tak převážně oči od řasenky nebo od té tužky na oči. To mám od YR takovou heřmánkovou vodičku, tak tím ty oči. Když už si použiju make up, tak mám doma zbytek odličovacího mléka. A jinak mám pleťovou vodu. A nakonec ještě takový přípravek, jakože 2v1 odličovací emulzi, na čištění pleti. To používám, tak jednou týdně, tak to taky stírám pak tamponem a dál už asi nic :think: :) Jen nevím, jestli se to dá použít třeba na zastavení krve, když by mi někde tekla, že se třeba škrábnu? :nevim: Zase aby to šlo z toho dobře vyprat, víš? :think: Já mám doma leda sáček textilní na podprdy, tak možná do toho bych to mohla dávat na praní. Jinak paní mi povídala, že stačí hned přemáchnout pod vodou, takže to ani nemusím honit v pračce :) a nebo prý teda pak s bílým prádlem to dát vyprat.
Jo, to bylo opravdu fajn, najednou jsem chtěla tohle, pak zas tamto a neměla na to nic, takže se ty skleničky, fakt hodily :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22820
15.12.17 18:28

Taky bych chtěla poradit, co použít místo krému do zimy, Zrovna dodělávám komerčák a chtěla bych něco přírodního místo toho, myslíte, že by se hodil ten kokosák? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
15.12.17 18:44
@sharunka03 píše:
Taky bych chtěla poradit, co použít místo krému do zimy, Zrovna dodělávám komerčák a chtěla bych něco přírodního místo toho, myslíte, že by se hodil ten kokosák? :think:

A jakou máš pleť?
Nu suchou určitě vybereš v plechových vratných dózičkách v Naturince a jestli máš mastnou nebo smíšenou jako já, kde už je výběr složitější, tak se mi fakt osvědčil ten olejík z malinových jader. Pleť navlhčit vodou a pár kapek rozetřít a vklepat..Dávám tak i na dekolt..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22820
15.12.17 19:21

@Evulina já mám právě tu smíšenou, tak to bych mohla zkusit, díky za tip ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
17.12.17 21:56

Vím, že na ten kokosák všichni pějí chvály, ale mě se tedy moc neosvědčil, ani když jsem ho dávala na suchou, ani na navlhčenou pleť, prostě jsem po něm neměla pocit, že by mě jakkoliv tu kůži vyživil, byla sice na omak mastná, ale měla jsem z toho spíš suchý pocit. Oleje mi vyhovují lépe, třeba olivový, ale mám po něm taky tu kůži mastnou, takže spíš na noc, aby se mi to přes noc vstřebalo. Nebo jsem si teď vyrobila krém z bambuckého másla a oleje z hroznových jadérek (obojí rozpustit a smíchat, nalít do krabičky, dát do chladna, během chladnutí prošlehávat vidličkou, poměr máslo:olej 8:2, ještě jsem přidala levandulový olejíček, stačila jedna kapka) a to mi vyhovuje moc. Bambucké máslo i nejrůznější oleje se dají sehnat v Praze na váhu stáčené.

Já mám těch odličováků hodně (10 kusů - což je na moji míru líčení hodně, líčím se tak 3 dny v týdnu, cca), takže je hned neperu, ale normálně dávám do koše na prádlo, ale pak před praním je všechny namočím dopředu ve vodě, trošku odrbu mýdlem a pak dám vyprat v tom pytlíčku, přijde mi, že je tak s tím nejméně práce. Kdybych měla třeba jen 2, tak bych je taky hned přeprala, ale takhle mi ještě nikdy mezi jednotlivými praními nedošly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
18.12.17 14:11
@sharunka03 píše:
@Evulina já mám právě tu smíšenou, tak to bych mohla zkusit, díky za tip ;)

Tak hlásím, že přišel ten šípkový olej z Naturinky. Je taky dobrý, ale šíleně barví do oranžova, je to takový „samoopalovák“ :mrgreen:. Takže příště asi stejně zase osvědčený maliňák..

Apropo - budu dělat vosí hnízda a kokosové kuličky - máte někdo typ, kde sehnat bezobalové dětské piškoty? Asi těžko co..jsme větší rodina a budu potřebovat piškoty v množství cca 1 kg.. :think: A vlastně i ten strouhanej kokos na váhu by se mi hodil..Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22820
18.12.17 19:08

@klamonožka díky moc, to s tím bambuckým máslem, zní taky moc dobře, děkuji ;)
no, tak to je jasný, když toho spotřebuješ víc, těch tamponků, tak pak je to jasný :)

@Evulina teda piškoty a kokos jsem tam neviděla, tak asi tohle ještě nemají, ale mohla bych jim to doporučit :D já letos nějak nestíhám ale nakonec si taky nedáme vzít vosí hnízda a našla jsme nějaký čoko tunel s marcipánem, tak ještě ten, pak mamka asi dva druhy a hotovo, úplně to stačí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
19.12.17 09:26

Kokos u nás mají, ale piškoty taky sháním marně - vosí hnízda tedy nedělám, ale dělám docela často (ne na Vánoce) „jakože Tiramisu“ a používám na něj normální piškoty, ne ty cukrářské - jednak to není tak přeslazené, ty cukrářské jsou posypané cukrem, a taky mě neskutečně rozčiluje, jak jsou balené - celé balení je ve fólii a pak ještě každých asi pět piškotů znovu zvlášť v další fólii :roll:
Jediné, co jsem viděla že se prodává, jsou piškoty pro psy na váhu, ale to jsem se ještě neodvážila zkusit :lol: (a myslím, že nejsou sladké).
Do knihy přání v Bezobalu si o piškoty píšu už tak rok a pořád nic, tak to asi nebude tak jednoduché.

A už jsem zjistila, kde v Praze mají ten ocet - je to v jednom z bezobalových obchůdků, ale bohužel zrovna v tom, který mám hrozně daleko, a navíc ho měli jen nějaké omezené množství, takže už jim došel. Ale tak příště… :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
19.12.17 12:19
@klamonožka píše:
Kokos u nás mají, ale piškoty taky sháním marně - vosí hnízda tedy nedělám, ale dělám docela často (ne na Vánoce) „jakože Tiramisu“ a používám na něj normální piškoty, ne ty cukrářské - jednak to není tak přeslazené, ty cukrářské jsou posypané cukrem, a taky mě neskutečně rozčiluje, jak jsou balené - celé balení je ve fólii a pak ještě každých asi pět piškotů znovu zvlášť v další fólii :roll: Jediné, co jsem viděla že se prodává, jsou piškoty pro psy na váhu, ale to jsem se ještě neodvážila zkusit :lol: (a myslím, že nejsou sladké).
Do knihy přání v Bezobalu si o piškoty píšu už tak rok a pořád nic, tak to asi nebude tak jednoduché.A už jsem zjistila, kde v Praze mají ten ocet - je to v jednom z bezobalových obchůdků, ale bohužel zrovna v tom, který mám hrozně daleko, a navíc ho měli jen nějaké omezené množství, takže už jim došel. Ale tak příště… :dance:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jinak jsem holt dnes koupila ty piškoty i kokos v obalu, nedá se nic dělat..

Ono já mám recept na domácí piškoty, právě ty kulaté, ale ještě jsem ho nikdy nezkoušela a taky prostě to nestíhám doma upéct..a ještě takové množství :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Nutriční poradna (3-18 let)

Ikona - Michaela Boukalová Tomešová

Michaela Boukalová Tomešová DiS.