Nutriční poradna (3-18 let)
Michaela Boukalová Tomešová DiS.
Jinak sem přidám čerstvý postřeh co se vlasů týče.
Jak jsem tu psala, myju je mýdlem Naturinka, ale pořád mám problém s balzámy a kondicionéry - ty jsou jen v plastu a pouze octová voda mi nestačila. Ale teď jsem učinila objev. Pořídila jsem nový fén s funkcí ionizace. A světe div se, i po opláchnutí vlasů octovou vodou a pak vyfoukání tímhle fénem jsou mnohem hebčí a lesklejší.
Bohužel bez fénu se neobejdu, když si vlasy jen nechám uschnout, jsou zplihlé a kroutí se mi tak a tam, kde nechci.
Tak, poslední zápis co se tématu „přírodní houbička“ týče (začátek viz strana 2 této diskuse
). Včera, po pěti měsících bez 4 dnů, odešla do věčných lovišť žížalího kompostu.
Míra užívání: domácnost bez myčky o 2 osobách, umývání nádobí po večeři a snídani každodenně, po obědě cca 2-3 × do týdne. Vařím a peču dost, takže často různé hrnce, pánvičky, plechy atd.
Očekávání splnila, pokračuju v jejich používání. ![]()
Juch, v Praze nám otevřeli nový bezobalový obchůdek, kde mají obyčejný olej na smažení, takže mám zas vyřešenou další dosud obalovou položku.
Je to dokonce stejná značka, jako jsem kupovala doteď, a ještě ho mají o 4 koruny levnější, než Albertu. ![]()
Co v HK, nezjišťovaly jste, jestli se něco opravdu chystá, jak se to vyvíjí?
@klamonožka píše:
Tak, poslední zápis co se tématu „přírodní houbička“ týče (začátek viz strana 2 této diskuse). Včera, po pěti měsících bez 4 dnů, odešla do věčných lovišť žížalího kompostu.
Míra užívání: domácnost bez myčky o 2 osobách, umývání nádobí po večeři a snídani každodenně, po obědě cca 2-3 × do týdne. Vařím a peču dost, takže často různé hrnce, pánvičky, plechy atd.
Očekávání splnila, pokračuju v jejich používání.
Prosím a kde tu houbičku kupuješ? Možná to někde v diskusi píšeš, ale popravdě nemám čas to dohledávat..
Díky moc
@Evulina píše:
Prosím a kde tu houbičku kupuješ? Možná to někde v diskusi píšeš, ale popravdě nemám čas to dohledávat..
Díky moc
No, to je složitější - jelikož jsem ji kupovala na zelenádomácnost. cz, ale tam už tu verzi, kterou jsem kupovala, nemají - bylo to trojbalení houbiček, navíc jsem si tam zajela, takže jsem neplatila poštovné, a taky jsem si vzala hned tři balení, kolem a kolem mě to vyšlo na 27 Kč/houbička, což je fajn.
Už jsem je viděla i v jednom obchodě se zdravou výživou, co máme kus od baráku, i tuším v tom novém pražském Bezobalu, ale jednotlivě to vyjde dráž. Taky se prodávají na e-shopech různé velikosti (i třeba pod názvem „žínka do koupele“), co stojí třeba 70 korun, ale jsou o hodně větší, nevím, jestli by se třeba nedaly rozstříhat na menší kousky…
Hledej to pod názvem lufa - přírodní houbička, určitě ti něco vypadne. Jak jsem psala, já mám tu ze zelené domácnosti, ale teď už je tam mají jen jednotlivě za 40 korun jednu. ![]()
@klamonožka jé, tak to se máte, taky bych to brala, zatím jsem o ničem neslyšela, že by se tu něco takového chystalo ![]()
@sharunka03 píše:
Tak jsem si koupila v DMku tu henu, tak jsem na to zvědavá
No nechci tě strašit, ale henna z Dmka mi skoro nechytla.
Nejlepší henna, jakou jsem já zatím kdy používala, je klasická sypaná henna za prodejbylin.cz - akorát jak mám málo času a nechce se mi to míchat a patlat, tak si kupuju Suryu nebo Khadí.
Mě teď teda naposled „pekelně“ chytla Surya Brasil red. Říkala jsem si jó henna, červená sice, ale jako obvykle to stejně chytne tak přirozeně a spíš do zrz..no ty brďo a já mám vlasy červený jak karkulka! Až si říkám, že to snad nemůže být jen přírodní složení..
@Evulina no,taky dobrý
tak co s tím budeš dělat teda? ![]()
Já jsme vybrala hnědou, tak doufám, že se to opravdu obarví na hnědo ![]()
@sharunka03 píše:
@Evulina no,taky dobrýtak co s tím budeš dělat teda?
Já jsme vybrala hnědou, tak doufám, že se to opravdu obarví na hnědo
Tak já chtěla trochu odstín do červena. Že to chytne ale tak intenzívně, to jsem nečekala. Nic s tím dělat nebudu, nechám to, holt nejsem už tak nenápadná ![]()
Ony se ty přírodní barvy většinou postupně o něco vymyjou..
Uvidíš, co ta z DM, ale mě tehdy nechytla vůbec, jen takový opravdu lehounký zrzavo- žlutý nádech, přitom to měl být mahagon. ![]()