Zero waste (bez odpadu)

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
22762
14.8.17 20:28

@Evulina tak moc děkuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
14.8.17 20:32

Jinak sem přidám čerstvý postřeh co se vlasů týče.
Jak jsem tu psala, myju je mýdlem Naturinka, ale pořád mám problém s balzámy a kondicionéry - ty jsou jen v plastu a pouze octová voda mi nestačila. Ale teď jsem učinila objev. Pořídila jsem nový fén s funkcí ionizace. A světe div se, i po opláchnutí vlasů octovou vodou a pak vyfoukání tímhle fénem jsou mnohem hebčí a lesklejší.
Bohužel bez fénu se neobejdu, když si vlasy jen nechám uschnout, jsou zplihlé a kroutí se mi tak a tam, kde nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6659
17.8.17 21:46

Tak, poslední zápis co se tématu „přírodní houbička“ týče (začátek viz strana 2 této diskuse ;) ). Včera, po pěti měsících bez 4 dnů, odešla do věčných lovišť žížalího kompostu.

Míra užívání: domácnost bez myčky o 2 osobách, umývání nádobí po večeři a snídani každodenně, po obědě cca 2-3 × do týdne. Vařím a peču dost, takže často různé hrnce, pánvičky, plechy atd.

Očekávání splnila, pokračuju v jejich používání. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22762
17.8.17 22:23

@klamonožka tak to je dobře, že byl účel splněn :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6659
28.8.17 21:43

Juch, v Praze nám otevřeli nový bezobalový obchůdek, kde mají obyčejný olej na smažení, takže mám zas vyřešenou další dosud obalovou položku. :dance: Je to dokonce stejná značka, jako jsem kupovala doteď, a ještě ho mají o 4 koruny levnější, než Albertu. :dance:

Co v HK, nezjišťovaly jste, jestli se něco opravdu chystá, jak se to vyvíjí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
28.8.17 21:56
@klamonožka píše:
Tak, poslední zápis co se tématu „přírodní houbička“ týče (začátek viz strana 2 této diskuse ;) ). Včera, po pěti měsících bez 4 dnů, odešla do věčných lovišť žížalího kompostu.

Míra užívání: domácnost bez myčky o 2 osobách, umývání nádobí po večeři a snídani každodenně, po obědě cca 2-3 × do týdne. Vařím a peču dost, takže často různé hrnce, pánvičky, plechy atd.

Očekávání splnila, pokračuju v jejich používání. :)

Prosím a kde tu houbičku kupuješ? Možná to někde v diskusi píšeš, ale popravdě nemám čas to dohledávat..
Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6659
28.8.17 23:01
@Evulina píše:
Prosím a kde tu houbičku kupuješ? Možná to někde v diskusi píšeš, ale popravdě nemám čas to dohledávat..
Díky moc

No, to je složitější - jelikož jsem ji kupovala na zelenádomácnost. cz, ale tam už tu verzi, kterou jsem kupovala, nemají - bylo to trojbalení houbiček, navíc jsem si tam zajela, takže jsem neplatila poštovné, a taky jsem si vzala hned tři balení, kolem a kolem mě to vyšlo na 27 Kč/houbička, což je fajn.

Už jsem je viděla i v jednom obchodě se zdravou výživou, co máme kus od baráku, i tuším v tom novém pražském Bezobalu, ale jednotlivě to vyjde dráž. Taky se prodávají na e-shopech různé velikosti (i třeba pod názvem „žínka do koupele“), co stojí třeba 70 korun, ale jsou o hodně větší, nevím, jestli by se třeba nedaly rozstříhat na menší kousky…

Hledej to pod názvem lufa - přírodní houbička, určitě ti něco vypadne. Jak jsem psala, já mám tu ze zelené domácnosti, ale teď už je tam mají jen jednotlivě za 40 korun jednu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22762
29.8.17 12:56

@klamonožka jé, tak to se máte, taky bych to brala, zatím jsem o ničem neslyšela, že by se tu něco takového chystalo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22762
30.8.17 11:39

Tak jsem si koupila v DMku tu henu, tak jsem na to zvědavá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
30.8.17 20:59
@sharunka03 píše:
Tak jsem si koupila v DMku tu henu, tak jsem na to zvědavá :)

No nechci tě strašit, ale henna z Dmka mi skoro nechytla.
Nejlepší henna, jakou jsem já zatím kdy používala, je klasická sypaná henna za prodejbylin.cz - akorát jak mám málo času a nechce se mi to míchat a patlat, tak si kupuju Suryu nebo Khadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22762
31.8.17 10:01

@Evulina tak uvidíme, dám vědět, jak to dopadlo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
1.9.17 12:36

Mě teď teda naposled „pekelně“ chytla Surya Brasil red. Říkala jsem si jó henna, červená sice, ale jako obvykle to stejně chytne tak přirozeně a spíš do zrz..no ty brďo a já mám vlasy červený jak karkulka! Až si říkám, že to snad nemůže být jen přírodní složení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22762
1.9.17 15:02

@Evulina no,taky dobrý :D tak co s tím budeš dělat teda? :think:
Já jsme vybrala hnědou, tak doufám, že se to opravdu obarví na hnědo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
1.9.17 17:05
@sharunka03 píše:
@Evulina no,taky dobrý :D tak co s tím budeš dělat teda? :think:
Já jsme vybrala hnědou, tak doufám, že se to opravdu obarví na hnědo :D

Tak já chtěla trochu odstín do červena. Že to chytne ale tak intenzívně, to jsem nečekala. Nic s tím dělat nebudu, nechám to, holt nejsem už tak nenápadná :mrgreen:
Ony se ty přírodní barvy většinou postupně o něco vymyjou..

Uvidíš, co ta z DM, ale mě tehdy nechytla vůbec, jen takový opravdu lehounký zrzavo- žlutý nádech, přitom to měl být mahagon. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22762
1.9.17 20:47

@Evulina no,tak uvidím, co se stane :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie