Zero waste (bez odpadu)

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
17.9.17 14:04
@klamonožka píše:
Juch, v Praze nám otevřeli nový bezobalový obchůdek, kde mají obyčejný olej na smažení, takže mám zas vyřešenou další dosud obalovou položku. :dance: Je to dokonce stejná značka, jako jsem kupovala doteď, a ještě ho mají o 4 koruny levnější, než Albertu. :dance:

Jaký olej prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6663
21.9.17 15:36
@Luciana Polis píše:
@klamonožka píše:
Juch, v Praze nám otevřeli nový bezobalový obchůdek, kde mají obyčejný olej na smažení, takže mám zas vyřešenou další dosud obalovou položku. :dance: Je to dokonce stejná značka, jako jsem kupovala doteď, a ještě ho mají o 4 koruny levnější, než Albertu. :dance:

Jaký olej prosím?

Manku (řepkový olej) od české firmy Fabio.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
22.9.17 22:17

Se zděšením jsem četla nedávné zprávy, jak jsou částečky plastů prakticky všude - ve vzduchu, ve vodě..přijímáme to chtě nechtě my všichni deno denně.
Muž si kolikrát klepe na čelo, když vidí, jak odmítám plno věcí koupit jenom proto, v jakém to je obalu..nicméně měl k tomu trefnou poznámku - že stejně nejvíc těch částeček plastů pochází z pneumatik od aut..na tom asi něco bude, co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
26.9.17 12:56

Holky, prý už v Hradci v Malšovicích otevřely (snad včera) nově tu bezobalovou prodejnu!! Nevíte někdo něco bližšího??? Název, adresu??? Ráda bych se tam zajela podívat.. :dance:
Prý bližší info na facebooku, ale já FB nevedu..
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
26.9.17 13:02

Jůva, něco jsem našla - vypadá to, že je to ono!
 http://rejstrik-firem.kurzy.cz/…balu-hk-sro/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
26.9.17 15:37

Ahoj, ráda bych se přidala do diskuse, máme tři děti 7,5let 4,5roku a 13měs. Bydlíme v malé vesnici ve středních čechách, máme menší zvěrstvo :mrgreen: a na zahradě si pěstujeme vlastní zeleninu.
Před víc než rokem jsem se začala zajímat o ekologičtější domácnost, pracuji na tom do dnes postupně :)
Pečivo už nekupuji, všechno jsem si začala péct sama ale občas se stane že nestíhám a musím koupit, na to používám látkové pytlíky, stejně tak na ovoce a zeleninu, to kupuji hlavně v zimě přes léto si snažím vše pěstovat sama, letos jsem si vypěstovala i svůj kmín a majoranku, tak z toho mám radost :dance:.Chtěla bych zkusit koupit menší políčko a zkusit svoje brambory ale to je zatím myšlenka… :lol:
Momentálně sháním farmu v mém okolí na mléčné produkty a bezobalovou prodejnu, ale tady spíš žádná nebude…
Co se týče kosmetiky a drogerie tak kupuji tady ve městě, je tu krámek s eko bio drogerii, ale není to bezobalovy prodej.
Peru v mydlovych ořechách a když potřebuju něco vydrbat v ruce tak používám jadrove mýdlo od jelena.
Co se týče ženských potřeb tak používám kalíšek a látkové vložky.
Pleny používám látkové, u dvou starších jsem používala jednorázové. U dcerky(nejstarší) jsem netušila že se latkovky vůbec používají a kdyby mi to někdo tenkrát nabidnul asi bych si klepala na čelo :mrgreen:,u druhého jsem nad tím přemýšlela ale nebyla jsem si jistá takže látkové pleny používám až teď u třetího a když se ohlédnu kolik jsme za sebou nechali odpadu tak se mi protaci oči…
Jinak hledala jsem nějakou kadeřnici která používá bio kosmetiku a našla jsem v Praze studiobio.cz,jsem tam objednana tak jsem zvědavá :)..
Omlouvám se za dlouhý příspěvek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
27.9.17 23:45
@Petrajtjv píše:
Ahoj, ráda bych se přidala do diskuse, máme tři děti 7,5let 4,5roku a 13měs. Bydlíme v malé vesnici ve středních čechách, máme menší zvěrstvo :mrgreen: a na zahradě si pěstujeme vlastní zeleninu.
Před víc než rokem jsem se začala zajímat o ekologičtější domácnost, pracuji na tom do dnes postupně :)
Pečivo už nekupuji, všechno jsem si začala péct sama ale občas se stane že nestíhám a musím koupit, na to používám látkové pytlíky, stejně tak na ovoce a zeleninu, to kupuji hlavně v zimě přes léto si snažím vše pěstovat sama, letos jsem si vypěstovala i svůj kmín a majoranku, tak z toho mám radost :dance:.Chtěla bych zkusit koupit menší políčko a zkusit svoje brambory ale to je zatím myšlenka… :lol:
Momentálně sháním farmu v mém okolí na mléčné produkty a bezobalovou prodejnu, ale tady spíš žádná nebude…
Co se týče kosmetiky a drogerie tak kupuji tady ve městě, je tu krámek s eko bio drogerii, ale není to bezobalovy prodej.
Peru v mydlovych ořechách a když potřebuju něco vydrbat v ruce tak používám jadrove mýdlo od jelena.
Co se týče ženských potřeb tak používám kalíšek a látkové vložky.
Pleny používám látkové, u dvou starších jsem používala jednorázové. U dcerky(nejstarší) jsem netušila že se latkovky vůbec používají a kdyby mi to někdo tenkrát nabidnul asi bych si klepala na čelo :mrgreen:,u druhého jsem nad tím přemýšlela ale nebyla jsem si jistá takže látkové pleny používám až teď u třetího a když se ohlédnu kolik jsme za sebou nechali odpadu tak se mi protaci oči…
Jinak hledala jsem nějakou kadeřnici která používá bio kosmetiku a našla jsem v Praze studiobio.cz,jsem tam objednana tak jsem zvědavá :)..
Omlouvám se za dlouhý příspěvek :lol:

Super, díky za příspěvek :mavam:
Jinak s tím kadeřnictvím - já si vždycky do konvenčního kadeřnictví přinesu svůj šampon, balzám a lak (bohužel vše v plastu, ale v bio kvalitě), poprosím, zda by mě umyli a nastříkali tím a jde to taky..akorát mi účtují cenu, jakoby použili svoje výrobky..ale na to holt kašlu..plus i občas na udivené pohledy..Chodím jenom do Klieru (kvůli času, tam můžu přijít kdykoli bez objednání) kde se kadeřnice střídají a tak jedna s tím nemá problém, druhá se vyptává proč, co a jak..ale důležité je, že mě ještě neodmítli a jdu domů s hlavou ostříhanou a ošetřenou svojí vlastní kosmetikou :mrgreen:
Bohužel do Prahy jezdit 120 km do kadeřnictví není pro mě to pravé ořechové.. :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
28.9.17 09:44

@Evulina Tak to je super že jim to neva já jsem to zkoušela u zdejších, nejbližších kadeřnic a všechny mě odmítli s udiveným výrazem :nevim: :mrgreen:.Já to mám do Prahy 50km taky to není kousek ale jezdím tam na endokrinologii tak jsem se nechala objednat na den kdy tam jedu, jen tak kvůli tomu bych tam taky samozřejmě nejela :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
28.9.17 10:31
@klamonožka píše:
Juch, v Praze nám otevřeli nový bezobalový obchůdek, kde mají obyčejný olej na smažení, takže mám zas vyřešenou další dosud obalovou položku. :dance: Je to dokonce stejná značka, jako jsem kupovala doteď, a ještě ho mají o 4 koruny levnější, než Albertu. :dance:Co v HK, nezjišťovaly jste, jestli se něco opravdu chystá, jak se to vyvíjí?

Můžu se zeptat kde přesně je ten obchod v Praze? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
28.9.17 19:03
@Petrajtjv píše:
@Evulina Tak to je super že jim to neva já jsem to zkoušela u zdejších, nejbližších kadeřnic a všechny mě odmítli s udiveným výrazem :nevim: :mrgreen:.Já to mám do Prahy 50km taky to není kousek ale jezdím tam na endokrinologii tak jsem se nechala objednat na den kdy tam jedu, jen tak kvůli tomu bych tam taky samozřejmě nejela :lol:

Tak ony se taky některé - no, až na vyjjímky téměř všechny, co mě ještě neznají, tváří hodně udiveně, ale já jim vždycky řeknu, že používám pouze čistě přírodní kosmetiku a zda by bylo možné mě umýt mým šamponem, ostříhat, vyfoukat a pak nastříkat mým lakem. Že mi jde stejně nejvíc o střih, ani tužidlo se dávat nemusí..a že ať mi to tedy normálně naúčtují, jakoby použili svojí kosmetiku..zatím mě nikdo z nich neodmítl, akorát jsou pak často zvědavé, vyptávají se proč, co a jak a jestli i jídlo takhle řeším atd. atd..takže je pak během stříhání celou dobu o čem povídat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22812
29.9.17 09:57

@Evulina fakt? vůbec nevím, no tak to by bylo super, jestli je to tak. Hned bych to šla očíhnout, jen jsem teď v lázních, tak jak přijedu, asi půjdu na čumendu :dance:

@Petrajtjv tak to je pěkné, taky bych ráda nějakou kadeřnici, co používá přírodní barvy na vlasy, ale tady asi v hk žádná taková nebude :( :think:

tak to je dobrý nápad, to mě nikdy u kadeřnice nenapadlo, že bych si donesla svoje propriety :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
29.9.17 17:20
@sharunka03 píše:
@Evulina fakt? vůbec nevím, no tak to by bylo super, jestli je to tak. Hned bych to šla očíhnout, jen jsem teď v lázních, tak jak přijedu, asi půjdu na čumendu :dance:

@Petrajtjv tak to je pěkné, taky bych ráda nějakou kadeřnici, co používá přírodní barvy na vlasy, ale tady asi v hk žádná taková nebude :( :think:

tak to je dobrý nápad, to mě nikdy u kadeřnice nenapadlo, že bych si donesla svoje propriety :palec:

Chodím na stříhání do Klieru do Tesca Březhrad, svět je malej :jazyk:
Jak píšu, ještě mě tam neodmítli..Oni mě nabízejí, že i oni mají nějaký přírodní šampon a balzám, ale bohužel složení moc přírodní není, jen je v tom prostě nějaký přírodní výtažek ale jinak je to chemka..Takže trvat si mile a asertivně na svém, ale vezmou tě :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22812
30.9.17 08:49

@Evulina jo,tak tam to teda taky zkusím, my tam teda často tak nejezdíme, ale když to jde, tak vše se dá nějak skloubit :palec: tak jo, za pokus to stojí, díky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
30.9.17 10:00

@Evulina No nebo ty udivene výrazy na látkové pleny, třeba když jsem u mudr. tak pokud má počuranou plenu tak v čekárně vyměním aby do ordinace šel suchej, tak ty maminy které mě neznají na mě vždy ziraji jako na socku která nemá na pleny :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
30.9.17 10:07

Teď jsem byla v kontejneru, vyhodit těch pár plastů kterých se zatím nevyhneme, a kontejner na plast byl do půlky naplněný polystyrenem! To tam snad nepatří ne? :nevim: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Nutriční poradna (3-18 let)

Ikona - Michaela Boukalová Tomešová

Michaela Boukalová Tomešová DiS.