Zero waste (bez odpadu)

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
653
26.7.17 11:52

Ahoj holky, co se tyce trideni @sharunka03 tak podle me jedno, jestli to das domplastu ci papiru-ty kontejnery se stejne znovu pretrizuji, takze oni to po tobe kdyz tak opravi. Akorat jim teda pridas praci :) Ja hazu do plastu, ale taky toho mame malo, konzumaci mleka obecne jsme dost snizili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22791
26.7.17 11:58

@Bondgirl007 děkuji, ;) tak ráda, bych jim to ulehčila, ale to by nám sem museli přistavět oranžový kontejner a když toho nejsou schopni, tak mají prostě smůlu, no :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22791
28.7.17 12:51

A nevíte prosím někdo, kde bych sehnala tu henu, mají ji normálně v drogerii? A taky kam mám dát potraviny, které nejíme jsme jimi obdarováváni stále dokola, vracet jim to nechci, vyhazovat taky ne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
28.7.17 13:20
@sharunka03 píše:
A nevíte prosím někdo, kde bych sehnala tu henu, mají ji normálně v drogerii? A taky kam mám dát potraviny, které nejíme jsme jimi obdarováváni stále dokola, vracet jim to nechci, vyhazovat taky ne :think:

Hennu nevím, to nepoužívám. A jakými potravinami jste obdarováváni? Já třeba sem tam dostanu víno (které nepiju), tak to se dá dobře schovat ve špajzu, nezkazí se, a předám to zas někomu dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22791
28.7.17 13:24

@klamonožka no,třeba bonboniery v kterých je palmáč nebo takové ty sladkosti s glukozofruktozovým sirupem nebo potraviny s éčkama, což mi doma nevedeme tohleto, kafe rozpustný, který taky neví kdoví jak kvalitní a čaje, co nepijeme, deodoranty s hliníkem :roll: a tak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
28.7.17 13:43

Tak jestli to dostáváte třeba pravidelně od jedněch lidí (třeba - tchyně vždycky když přijede, vozí kafe), tak bych to zkusila říct tak, že toho máte teď ještě od ní velké zásoby, bojíte se, aby se vám to nezkazilo, ať vám raději přiveze xy (svoji marmeládu, ovoce, cokoliv, co byste raději). My (hlavně tedy u přítelovy rodiny, ti jsou dárkoví) raději už v říjnu hlásíme „prosím, nedávejte nám nikdo žádnou kosmetiku k Vánocům, máme ještě velké zásoby…“ (samozřejmě s humorem a ve chvíli, kdy to neurazí).

No a jestli vám to nosí různí lidé, tak mě napadá:
*buď je striktně odmítat (děkuji, ale opravdu ne) a oni už si to zapamatují, že příště nic nedonesou
*nebo to předávat jako dárek dál (jako to dělám s těmi víny)
*nebo to odnést třeba do azyláku (mapa je na reduca. cz, jsou tam vyznačené jako takové růžové domečky)
*nebo to nabídnout někomu za odvoz na internetu - to máš zájemce do druhého dne (to se týče spíš té kosmetiky, než jídla)

Samozřejmě nejvíc ZW by bylo vychovat ty lidi, aby vám to nenosili, ale chápu, že je to někdy těžké. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
28.7.17 13:49

Ale mám někdy podobný problém, soukromě učím a ke konci roku nebo kolem Vánoc mě rodiče taky obdarovávají vším možným a blbě se to odmítá. Čokoládu většinou sním, ačkoliv sama bych si to nekoupila (a z toho sladkého mě bolí zuby…), čaje schraňuju na léto a vozím na tábor, kde vařím (taky doma pijeme kvalitní sypané), vína předávám dál. Kosmetiku naštěstí nedostávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22791
28.7.17 14:49

@klamonožka děkuji ti za informace, no my to hlavně dostáváme od babičky, k svátku, narozeninám, na vánoce a pak se mi to tu kupí, část mám u našich. Moc nemám komu to dávat, když jdu ke kamarádkám, tak nic nenosím, ony mě taky nic nedávají, našim to všechno nemůžu přenechat a vracet to babičce zpátky, se mi taky nechce, jako něco můžu udat, ale je toho tolik, že fakt nevím. Taky mě napadl azylák, ale než vybrat jeden z těch vícero, co tu je, tak by se mi hodilo, kdyby existovalo něco, jako je kontejner na oděvy pro sociálně slabé, tak i nějaký kontejner na potraviny. Někde v telce jsem viděla, že mají někde u nějakého azyláku ledničku, kam lidi chodí darovat potraviny, ale u nás asi tady nic takového asi nemají :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79771
28.7.17 14:58

Klidně to vezmi ke kamarádkám. To že ony nenosí nevadí. I bych řekla holky donesla mi babi a já to nejím. A dávat dál - třeba na konci školního roku kuchařkám do školky, anebo do nemocnice, setsrám na nějaké to náročné oddělení, anebo babkám na LDN nebo do domova, kamkoliv. Ti staříčci budou rádi a ty máš po starostech. A čokolády klidně i do azyláku, tam jsou mámy s dětmi a počítají každou kačku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22791
28.7.17 20:58

@inkakřivák no,něco s tím budu muset udělat, díky za inspiraci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
28.7.17 21:54
@sharunka03 píše:
@inkakřivák no,něco s tím budu muset udělat, díky za inspiraci ;)

Jo, já myslím, že lidé v azylácích anebo třeba nějací důchodci, by byli moc rádi. Akorát by mi jich bylo trochu líto, že jim dávám takové nezdravé potraviny, které jim k vitalitě moc nepřispějí :roll: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22791
28.7.17 22:43

@Evulina no,právě, tak důchodcům asi ne, no :think: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
30.7.17 22:01

Ahoj, tak co se tyce nevyzadanych daru, tak tam kde to jde, tak taktne rekneme, ze priste radeji neco jineho -uz jsem si tak „vycvicila“ treba mamku a par kamaradu. Pokud to jsou treba ty bonboniery od zaku na konci roku, darky od starych babicek a lidi, kterych se nechci dotknout, tak ty shromazdujeme a prilezitostne tim obdarovavame jine…pravda je, ze vnitrne se citim taky blbe, ze nekomu davam nekvalitni veci a jidlo. Ale ja se snazim to davat lidem, u kterych vim, ze to neresi a udela jim to radost…Nektere veci mi tu taky strasi dlouho, ale nakonec se novy majitel vzdycky najde :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
30.7.17 22:04

@sharunka03 Klasickou hennu nevim, ale ja jednou zkousela barvu Khadi, je to taky na principu henny a je to k sehnani na netu nebo u nas ve zdravych vyzivach. Ale je trochu drazsi. Barva pekna, ale nakonec jsem vyhodnotila, ze prirodni barva je pro me zatim nejlepsi. Az budu sediva, zacnu to resit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
31.7.17 14:19
@Bondgirl007 píše:
@sharunka03 Klasickou hennu nevim, ale ja jednou zkousela barvu Khadi, je to taky na principu henny a je to k sehnani na netu nebo u nas ve zdravych vyzivach. Ale je trochu drazsi. Barva pekna, ale nakonec jsem vyhodnotila, ze prirodni barva je pro me zatim nejlepsi. Az budu sediva, zacnu to resit…

Jo tak to já už jsem šedivá pěkně :P. Henna to jistí. Kupovala jsem přes prodejbylin.cz - ale pošlou to samozřejmě taky v plastovém pytlíku :nevim:
Smíchala jsem si jí vždycky s něčím, co jsem sama chtěla - trochu oliváče, éterák, silný ovocný čaj nebo červené víno..a nechala přes noc.
Teď mám ale s prcky takové fofry, že toho nějak nejsem schopná a taky kupuju hotové přírodní barvy (Khadí, Surya Brasil apod.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Nutriční poradna (3-18 let)

Ikona - Michaela Boukalová Tomešová

Michaela Boukalová Tomešová DiS.