Zero waste (bez odpadu)

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
18304
26.1.18 20:12
@klamonožka píše:
Ale i jsem všude možně četla, jak si ten kokosák lidi chválí, takže to je asi dost individuální. :nevim: Každopádně já s ním tedy taky moc dobré zkušenosti nemám (akorát na vyrábění mýdla, na to je fajn :) )

Já kokosák používám na dvě věci co se kosmetiky týče - první z něj dělám deodorant, ten je super a za druhý se s ním mažu po holení (nohy, podpaží, třísla..). Chystám se na výrobu zubní pasty, až tady doděláme ty klasické, co máme doma..
Holky máte nějaký typ na co nejvíc bezobalové holení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
26.1.18 21:12
@Evulina píše:
Holky máte nějaký typ na co nejvíc bezobalové holení?

Já mám koupený stroječek, který ty chlupy škube, ale pořád je to elektronika, takže to ve výsledku moc eko nebude (ale asi lepší, než ta jednorázová holítka). Každopádně mě strašně otravuje se holit co tři dny (mám tmavé chlupy, je to hned vidět), takže to vyškubávání je jediná možnost, jak mi to vydrží trochu déle. A když už jsem to jednou koupila, tak to další odpad negeneruje. :lol:
Co jsem viděla, tak si lidé pořizují takové ty „historické“ holicí strojky, do kterých se mění akorát žiletky, takže jiný odpad z toho není (a žiletky jdou do kovů), ale jednak by to pro mě mělo tu nevýhodu, že bych se musela holit každou chvíli, a pak bych se bála, že se tím pořežu. :oops: Ale prý to nějak složité není, tak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
26.1.18 21:14
@Evulina píše:
Já kokosák používám na dvě věci co se kosmetiky týče - první z něj dělám deodorant, ten je super a za druhý se s ním mažu po holení (nohy, podpaží, třísla..).

Jo, a jak děláš ten deodorant? Já mám teď koupený z pražské bezobalové drogerie (jmenuje se Nebaleno), kde se prodávají „náplně“, které si člověk rozehřeje na plotně a nalije do obalu od původního deodorantu, ale až mi dojde, tak bych si taky zkusila vyrobit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
26.1.18 22:13
@klamonožka píše:
Já mám koupený stroječek, který ty chlupy škube, ale pořád je to elektronika, takže to ve výsledku moc eko nebude (ale asi lepší, než ta jednorázová holítka). Každopádně mě strašně otravuje se holit co tři dny (mám tmavé chlupy, je to hned vidět), takže to vyškubávání je jediná možnost, jak mi to vydrží trochu déle. A když už jsem to jednou koupila, tak to další odpad negeneruje. :lol:
Co jsem viděla, tak si lidé pořizují takové ty „historické“ holicí strojky, do kterých se mění akorát žiletky, takže jiný odpad z toho není (a žiletky jdou do kovů), ale jednak by to pro mě mělo tu nevýhodu, že bych se musela holit každou chvíli, a pak bych se bála, že se tím pořežu. :oops: Ale prý to nějak složité není, tak nevím.

No ten epilátor už mě taky napadl, ale zas to asi nejde použít i na intimní partie, že jo :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
26.1.18 22:16
@klamonožka píše:
Jo, a jak děláš ten deodorant? Já mám teď koupený z pražské bezobalové drogerie (jmenuje se Nebaleno), kde se prodávají „náplně“, které si člověk rozehřeje na plotně a nalije do obalu od původního deodorantu, ale až mi dojde, tak bych si taky zkusila vyrobit.

Takže..v hrníčku si smíchám dopředu 1/4 hrníčku jedlé sody a 1/4 hrníčku škrobu (ovšem pozor na to, škrob sehnat bez obalu je taky kumšt). Pak ve vodní lázni rozehřeju 6 lžic kokosáku a vliju k té sodě se škrobem. Pořádně promíchám, naliju do nějaké skleničky, do které se dá pohodlně šátrat lžičkou a dám vychladit do lednice. Pak se jenom vždycky trochu seškrábně lžičkou a prstama nechá rozehřát v podpaží, kde to i prstama trochu rozetřeš. Je fakt účinnej!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
26.1.18 22:42
@Evulina píše:
No ten epilátor už mě taky napadl, ale zas to asi nejde použít i na intimní partie, že jo :oops:

No tak záleží, jak moc intimní. :oops: Na oblast třísel a kolem podbřišku to dávám i tím epilátorem (žádný med to není, ale zvykla jsem si, je to podobné jako s nohama, napoprvé je to horor, pak pokaždé znovu to bolí míň a míň). Pokud bych měla touhu se zbavit úplně všech chlupů v dané oblasti, tak to epilátorem fakt ne. :oops:

Ten deodorant zní fakt jednoduše, to zkusím. :) Škrob mají u nás v Bezobalu, ale kromě toho mám nakoupený doma dvoukilový pytel z doby, kdy ho tam ještě neprodávali, takže mám velkou zásobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
27.1.18 00:01
@klamonožka píše:
No tak záleží, jak moc intimní. :oops: Na oblast třísel a kolem podbřišku to dávám i tím epilátorem (žádný med to není, ale zvykla jsem si, je to podobné jako s nohama, napoprvé je to horor, pak pokaždé znovu to bolí míň a míň). Pokud bych měla touhu se zbavit úplně všech chlupů v dané oblasti, tak to epilátorem fakt ne. :oops:Ten deodorant zní fakt jednoduše, to zkusím. :) Škrob mají u nás v Bezobalu, ale kromě toho mám nakoupený doma dvoukilový pytel z doby, kdy ho tam ještě neprodávali, takže mám velkou zásobu.

No já právě mám taky zatím pytel z dřívějška, ale zklamalo mě, že v hradeckém bezobalu škrob nemají, jenom pudink..zkusím příště nadhodit, zda by ho někde třeba nesehnali..tenhle týden jsem takhle „nadhodila“ práškovou hennu na vlasy..paní prodavačku to zaujalo a hned si to poznamenala. Tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22816
31.1.18 21:16

Já epilítor ne, bojim, bojim, bolelo mě to, když jsem to zkoušela, to teda „zlatá“ holítka, ale taky jsem přemýšlela už nad tím, co použít přírodního a bez obalu pokud možno na holení :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22816
14.2.18 16:26

Holky, chci se zeptat na něco po oholení podpaží. Holím se holítkem a mažu se pak tím dětským olejíčkem, ale ono to složení taky není asi kdoví co, že? :think: Tak bych ráda tip na nějaký přírodní zklidňovač pro moji pokožku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115703
14.2.18 16:40
@sharunka03 píše:
Holky, chci se zeptat na něco po oholení podpaží. Holím se holítkem a mažu se pak tím dětským olejíčkem, ale ono to složení taky není asi kdoví co, že? :think: Tak bych ráda tip na nějaký přírodní zklidňovač pro moji pokožku :)

zkoušela jsi dětský zásyp?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22816
14.2.18 17:33

@aiwwa ne,nezkoušela :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
14.2.18 18:17
@sharunka03 píše:
Holky, chci se zeptat na něco po oholení podpaží. Holím se holítkem a mažu se pak tím dětským olejíčkem, ale ono to složení taky není asi kdoví co, že? :think: Tak bych ráda tip na nějaký přírodní zklidňovač pro moji pokožku :)

Já se po holení mažu kokosákem. Ale používám ho na kůži jen k tomuto účelu, jinak ne. Po holení jsme s ním ale spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115703
14.2.18 18:19
@sharunka03 píše:
@aiwwa ne,nezkoušela :)

Tak zkus, dělaly se mi po holení až boláky a po zásypu v pohodě. Někdy ještě před zásypem Nivea for men balzám po holeni. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22816
15.2.18 16:16

@Evulina jé,tak díky, tak aspoň spotřebuju tu tyčinku, co jsem si vyrobila na ty rty původně ;)

@aiwwa ok,děkuji ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115703
15.2.18 16:43
@sharunka03 píše:
@Evulina jé,tak díky, tak aspoň spotřebuju tu tyčinku, co jsem si vyrobila na ty rty původně ;)@aiwwa ok,děkuji ;)

a jak se to vyrábí? to mě zajímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Nutriční poradna (3-18 let)

Ikona - Michaela Boukalová Tomešová

Michaela Boukalová Tomešová DiS.