Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ano chodila jsem 2-3 tydne plavat.Plavala jsem hodku a ctvrt zhruba 1,5 km.Zhubla jsem plavanim vychazelo to jedno kg tydne plavanim a to jsem jenom plavala. Ted musim zacit znovu.Ale chci si upravit i stravovani.
Když tak o tom přemýšlím … asi se musí plavat správně, aby se člověk nezadýchával a přitom to bylo dost intenzivní na to, aby se dosáhlo vyšší tepové frekvence. Takže stylem paní radová nevím nevím. ![]()
Něco bude i na tom formování postavy. Jinak vypadá bříško, když jsou ruce jako tyčky a jinak když je ten zbytek pěkný na pohled, ne?
K tomu podkožnímu tuku … kdybych na sobě měla tolik podkožního tuku jako když jsem plavala 5× týdně (závodně), tak by mi bylo hej. ![]()
Ahoj, chci se zeptat. Začínám chodit plavat 2× týdně na 45 minut, teď napoprvé jsem za 40minut udělala 50 bazénů a šla jsem. Myslíte, že při frekvenci 2× týdně 45minut a min. 50 bazénů + doma posilování na gymnastickém míči, rotana či 1-2× posilovna + samozřejmě správný jídelníček, půjde váha dole? Už mám za sebou dole 15kg a před 2 měsíci se to zastavilo, já si dala i pauzu…Ale už chci zas pokračovat a dát zbylých 15 dole.
Zajímá mě, zda mi plavání pomůže v hubnutí ve frekvenci jakou jsem psala, nebo zda musím plavat ještě delší dobu a více bazénů. Plavu klasiku-prsa (ale ne styl alá paní radová
).
Na jaře už budu ít zase své inline brusle a kolo
ale do té doby musím nějak přečkat zimu :/
Já si myslím, že je určitě lepší plavání než nic, navíc se tím zpevní celé tělo:-) Taky o tom začinám uvažovat..:-)
Myslím, že určitě. Kdyby jen plavání, tak spíš ne, ale takhle určitě. Na váze to možná moc nepoznáš, protože ti porostou svaly a ty jsou těžší, než tuk, ale na cm by to poznat mělo být brzo
@miselka666 ZHubneš - postava se vytvaruje, naroste svalová hmota a budeš víc spalovat, zrychlí se ti metabolismus a bude těžké přibírat. Já plavala maximálně 30 bazénů dvakrát až třikrát týdně a znát to bylo hodně.
Posílíš svaly, zlepšíš kondičku, ale nemyslím, že tímhle stylem nějak moc zhubneš. Pro začátek je to ale určitě dobré a taky na udržování. Na hubnutí bych zkusila plavat kraulem.
Háá holky, navnadily jste mě, tak v sobotu jdem do bazénu:-)
@Lynette píše:
@miselka666 ZHubneš - postava se vytvaruje, naroste svalová hmota a budeš víc spalovat, zrychlí se ti metabolismus a bude těžké přibírat. Já plavala maximálně 30 bazénů dvakrát až třikrát týdně a znát to bylo hodně.
Jak rychle?? ![]()
Holky ale pokud ma nrkdo zasoby tuku tak telo ho skrz chladnejsi vodu ale nedrzi vsechen ne??
Myslím že plavání je více na zpevnění postavy, posílení svalů atd.. Kdysi když jsem si dělala licenci na aerobik tak říkali že aby člověk začal spalovat tuky potřebuje se organismus zahřát na určitou teplotu a to v té vodě nejde dobře. Ale myslím, že pokud se začínáte hýbat tak plavání je na začátek nejlepší. Po nějaké době bych přidala jiný sport a bazén nechala jako doplňkový…
No holky ráno jsem přečetla diskusi a už jsem z bazénu doma
tady jsem se nakopla, dojela si koupit sportovní plavky a plavecké brýle a teď prostě musím
zaměřila jsem si všechny možný obvody těla a teď jsem zvědavá, co se bude dit ![]()
Chtěla jsem se ještě zeptat.. Nechce náhodou někdo začít taky? Ze bysme si založily soukromou skupinu zadaly počáteční hodnoty a hurá, daly se do cvičení. ![]()
Díky za vaše názory, docela jste mě navnadili, pořád tak nějak hledám vhodný sport, který by mě bavil, po čase mě všechno omrzelo, ale už se dostávám do věku, kdy nejde nic nedělat a myslet si, že postavička bude pořád stejná … takže včera jsem byla „poprvé“ plavat, za 50 minut jsem tedy stihla jen 1 km, ale uvidíme jak to půjde dál. Od sestry jsem dostala tip na domácí cvičení – jsou to videa na youtube od uživatelky blogilates. Znáte?
Přeji hodně štěstí. Já závodně i plavala. A přibírala jsem stále. A po několika letech jsem vypadala právě jak ten vyhazovač. Svaly hlavně na nohou a rukou, téměř hranaté. Břicho nezmizelo, ale bylo pevné. Asi toho plavání bylo moc. když jsem přestala, shodila jsem samovolně 20kg. ![]()
A taky to na každého působí jinak.