Židé a maso z divokých zvířat...

Anonymní
29.5.17 12:52

Židé a maso z divokých zvířat...

Holky, prosím, je tu mezi Vámi některá Židovka, případně máte Žida v rodině nebo mezi přáteli?
Jde mi o důležitou otázku ohledně stravy, nerada bych udělala nějaké velké faux paus… ;) Budu potřebovat pohostit skupinku pro mě cizích lidí (mimo jiné oběd a večeře), o nichž vím, že jsou mezi nimi 2 Židé (ne moc ortodoxní - soudím alespoň podle toho, že z jejich strany nezazněl požadavek na košer stravu).
Vzhledem k prostředí a účelu, za kterým přijedou, mi připadá vhodné, udělat k obědu/večeři alespoň v jeden den zvěřinu. Nicméně si nejsem jistá, jestli to můžu naservírovat všem…můžu to dát i těm dvěma? Je rozdíl mezi některými druhy zvěřiny? Má laická úvaha mi říká, že by mohl být problém snad jen v případě divočáka (i když na druhou stranu, není to klasické vepřové…) :nevim:

  • Nahlásit
  • Citovat
Napsat příspěvek

Reakce:

26696
29.5.17 13:08

S divočákem nevím, nemáš možnost třeba raději srnčí nebo nějaké ptactvo? Ale hlavně se u nich v kuchyni nemíchá maso a mléko, taková základní poučka.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
12006
29.5.17 13:10

Ortodoxní určitě nebudou, protože jinak by u vás nemohli jíst nic, neb budete mít nejspíše jednu ledničku na mléčné a i na masné výrobky a podobně. Pak byste jim stejně musela servírovat pouze maso porážené židovským řezníkem.

Jinak v rámci kašrut jsou povolení jsou přežvýkaví sudokopytníci - tedy jelen, srnčí, daněk nebo muflon. A v receptu s masem nepoužívejte mléko, máslo, sýr, jogurt či smetanu.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
3713
29.5.17 13:16

Tak se jich zeptej. Radši bych se zeptala i normálních hostů. protože zvěřinu každý nemusí.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama