Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já to měla v ranném těhotenství. není to zima v pokoji je to „zima uvnitř“. nepomohlo nic, ani obječení, ani dvě deky. prostě jsem se klepala zimou. pomohlo až teplo zvenčí - teplý termofor třeba, nebo takový ty nahřívací polštářky. věhem noci už mi zima nebyla. a pak jsem to měla v mládí, když jsem hubla a nevečeřela. byla jsem hladová a neschopná se zahřát. takže doporučuju se večer najíst, sklenička vína taky pomůže a dodat teplo ve formě něčeho z čeho teplo vyzařuje…
Já bych nejraději větrala celý den a netopila, ale to mi neprojde..Přítel je zmrzlina a náchylný na dutiny, takže mi okno zavírá, já otvírám, já pak radiátory zavírám, on otvírá..Já nesnesu větší teplo, dusím se a nemohu spát, takže jedeme střed. A mít více než košili a kalhotky, tak se uvařím..A to mám pořád nohy a ruce ledové, že se přítele nesmím dotknout..
@nickoll píše:
Dobré dopoledne, maminky chtěla bych se zeptat, bývá vám taky v noci taková hrozná zima? můj partner se mi pořád směje že se na noc oblékam jako by v ložnici mrzlo přičemž tam máme tak 21 stupňů a moje klasické oblečení je 2× termo ponožky teplé pyžamo a župan, a v posteli mám ještě zastlanou podložku z ovčí vlny, a kolikrát i tak nemůžu usnout jak se mno třepe zima. máte to taky tak? nebo jsem jen já taková zmrzlina? děkuji za názory
To chcecse pohybovat než jdeš spát, abys nebyla studená, dat si hořkou sprchu než ulehnes.mi máme 19_20 já mám nohy studené taky ponožky, ale až se ohreju sundavam je, jinak mi zima není když je zatipim chvíli taky nesnáší teplo při spaní nedá se dychat
@nickoll my máme přes noc 17-19st a spím nahá max v tílku a kalhotkách ![]()
@Tomio 25 nemáme ani přes den, bych se upekla ![]()
@nickoll píše:
přesně jak uvádíte je to taková ta vnitřní zima, no a s tím jídlem na noc… mám redukční jídelníček takže celkové i večer jím daleko míň a je fakt že za tu dobu jsem více zmrzlá
Nejez v zimě citrusy ochlazují tělo za zimnici může spatny stav střev v těch je imunita řekla bych že redukční jídelníček není OK.
Spát v 21° bych nemohla, to bych se upekla. Máme v ložnici asi tak 18-19° a spím v tričku s krátkým a v kalhotkách.
My máme v ložnici 16 stupňů a zásadně spím neoblečená, takže to bych se uvařila zaživa
A je ti zima na celé tělo nebo jen na končetiny, jestli se ti fakt špatně prokrvují nebo co… to už je na pováženou, že je ti až taková zima.
To je divne…zeptala bych se na to dr…mozna zkusit ginkgobilobu na lepsi prokrveni…my teda mame v loznici 17-18 stupnu, partner spi nahy a ja v kosili s kratkym rukavem…
Vidim, ze nejsme sami, taky mivame kolem 25 stupnu, pres den taky tak. Topime v krbu, tak ono se to hur udrzuje, ale dost vetrame, pri 20 stupnich bychom uz neprezili. A to spavam jeste pod takovou lehkou deckou a perinou a davam si hrube ponozky
Zakladatelce ale neporadim, snad jen pritopit nebo se priobleknout
Anebo naopak donaha a poradne se pritulit
![]()
@Akivasha nemáte v bytě plíseň? Objevuje se jakmile teplota klesne pod 16,nechapu jak jsou lidí otuzili, to bych zmrzlá,16 je katastrofa ![]()
@ThinkPositively my taky topíme v krbu, přes den tak na 22 a večer už nepřikládám ![]()
TAk to jsi asi opradu zimomřivá
My máme teďka v zimě v ložnici tak 18 a klesá to, protože přes noc netopíme, takže ráno tam kolikrát máme 17 nebo 16 a spím buď v pyžamu nebo noční košili s krátkým rukávem a ok. A malej (15 měs.) spí věčně v noci odkrytej, má dlouhý pyžamo, ale zima mu asi taky není. I když kolikrát má ráno ledový nohy, když se náhodou nevzbudím delší dobu, abych ho přikryla. ale jeho to nevzbudí a nemocný taky ještě nebyl.
To už mi přijde teda moc
já jsme taky zmrzlina, máme v ložnici tak 20st, a spím v teplým pyžamu a pod dekou. a samozřejmě hezky teploučký ponožky, těch se nevzdávám ani v létě ![]()
@mirecekblbecek píše:
Nejez v zimě citrusy ochlazují tělo za zimnici může spatny stav střev v těch je imunita řekla bych že redukční jídelníček není OK.
Tak obecně syrové ovoce a zelenina ochlazují organismus. Chce to dušené, vařené…
@atominnka
My mame ale malinke bydleni, dve mistnosti, navic nizke podkrovni stropy, takze to hned vyletne nahoru, museli bychom mit nonstop otevrena okna ![]()