Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky!! ![]()
Mám termín 12.1.2005, tudíž jsem asi 13tt. Příznak ani jede, až na tu žravost.
Holky, já vstupuji slavnostně do 6 tt a příznaky teda mám.. návaly, nevolnosti, knedlík v krku, pořád pocity na zvracení, mdloby, nechut nakupovat (dříve má oblíbená činnost) nebot mám pocity jakoby tam na mne všechno padalo, motání hlavy, v knihkupectví jsem spadla.. naštěstí to nikdo neviděl, se mi zamotala tak hlava, že jsem neudržela rovnovahu.., kručení v žaludku, žravost! bolestivá prsa, nafouklé břicho a nyní už i zácpa, v pondělí jsem byla po 5ti dnech.. ufff čekám to někdy v puli unora.. moje první těhu, dlouho očekávané po 6ti mes. snažení..
první ultra ve 4tt mam na fotogalerii a za 2 týdny jdu na další kontrolu.. Zatím jsem byla jen jednou a jen na vnitřním ultra.. Zatím mne Dr. nijak více nevyšetřoval.. Vitamíny beru už asi 2-3 mesice calibrum baby plan.. Jste některá z Prahy???
Andrea (24)
PS : velký dotaz : chodíte některá na solárko??? Já byla zvyklá 2 x týdne, začínám blednout, je to hrůza, ale někde říká že ano nekdo zase ne.. Vaše zkušenosti??
Ahojky zimní těhulky,
já mám termín v polovině ledna. Chtěla jsem se vás zeptat, jestli už máte bříško? Já jen takový miniaturní, sice už nezapnu kalhoty, ale nikdo na mě prý ještě nic nevidí - jaké máte zkušenosti ? Přijde mi, že kolem 4. měsíce už by mělo být něco vidět… A ještě jedna věc mi tak trochu vrtá hlavou. Jsem nákupní maniak. Kdyby bylo na mě, tak už bych snad měla doma celou výbavičku, ale na druhou stranu jsem tak trochu pověrčivá.. Prý se má počkat až po půlce těhotenství. Jak to máte vy? Už jste si něco pořídily? Aspoň třeba dupačky nebo prostě něco pro radost ??
))
Přeju krásná bříška a zdravá miminka
Denissa 12+6 tt
Já taky… nakupovala bych a dělala dětský pokojíček !! Máme rodiný domek a tak chci udělat už pro miminko svuj pokojík, na noc ho budu brat do ložnice do košíku a až mu bude malý budeme vozit postylku.. chci mít pro něj vše zvlášt, taky tam s ním budu spát když bude brečet nebo ho tam krmit.. At tatuldu nerušíme..
Tuhle jsem odcházela s pláčem z obchodu, kde měli nádherný koš na mimčo, na kolečkách, s nebesy a polstrováním, žlutý s modrými médi a nedychanou peřinkou.. Prostě jsem ho chtěla.. Vím moc dobře, že až ho budu schánět, takový jaký chci neseženu !!!! Kdyby to šlo, mám už koupený i kočárek, už jsme si ho vyhlídli, nechali si náležitě předést a jsme srozumneni i s čekací lhůtou při objednání. Takže objednávat se bude někdy v zimě.. Nejradsi bych s ním už z toho krámku také vyjela.. !!! jsem tak vyšinutá, že bych ho už uvnitř připravila na mimí..
Jediné co doopravdy máme jsou mini ponožtičky (dárek příteli pri oznamování mého těhu) a těhu knížka a kalendář pro tehule..
ahoj holky,
tak jak to tak sleduji, maji vsechny z nas celkem dost podobne pocity. ja jak jsem se to dozvedela, tak hned na druhy den, jsem chtela prestavovat pokoj, vyklizet, malovat a vsechno chystat
Ale jsem taky tak trochu poverciva, a dokud ty prvni tri mesice nebudou za mnou, nechci zacinat jeste s nicim. momentalne jsme na konci 10 tt. uz jsme si ale vybrali barvu na malovani, nechceme nechat steny jen tak bile. chceme to nasemu budoucimu brouckovi trochu zvelebit. kdo uz vi, jaky kocar si poridi? muze mi dat nekdo par rad a tipu?
preji vsem nadherne dny,
Martina
V kočárku už jsem měla jasno ještě než jsem byla těhulka…
))) Vybrala jsem si pevnou vaničku od Inglesiny, s chromouvanou konstrukcí a blatníčkama.. velmi mekky, houpací a prostorný kočárek.. až bude malý schová se pro druhé mimí a koupíme sporták… bud nejakou trojkolku nebo 4 kolku, ale predpoklad je lehky, trochu houpací a obří nafukovací kola… !
Je to k nevíře co se ted prodává za kočárky, nehoupací (jak maminky děti uspávají?), novinka maxi cosi to je taky hrůza, nedá se houpat, a minivanicka je jeste ke vsemu u nohou zuzena, takze na zimu tam nenacpete ani pytel a miminko je tam pekne natesno.. no je to pry nova moda…
)) jeste jeden zajimavy kočarek má inglesina, retro, alá 60léta.. hluboky, obří kola dvou rozměrů. maximálně houpající, s našitou záclonkou..
))
Andrea
Ahojky kočky,
tak se taky k vám hlásím. T.p. mám určeno na 20.1.2005. Čekám taky svoje první mimi. Povedlo se po třech měsících snaženíčka. a ultrazvuku jsem byla 7 tt, mám fotečku a už bylo vidět bijící srdíčko. Moc pěkný zážitek, který jsem si vůbec neužila, protože jsem se málem počůrala. Vypila jsem poctivě litr vody a už v čekárně jsem chodila odčůrávat
, protože jsem myslela, že to fakt pustím. Jinak k těhu potížím: na malou chodím asi 10× denně, na velkou tak 1× za dva dny, špatně mi bývá spíš večer, asi je to taky tím, že jsem večer unavená. Chodím spát tak v osm. Jo a taky mi smrdí maso. To tedy nemůžu jíst. Zato se cpu zeleninou, ovocem a jogurtama. To mi moc chutná. Naštěstí. Už jste něco přibrali? Já jsem zhubla 2 kg. Ale jím dost. To spíš, že se necpu večer. Břicho mi zatím neroste a modlím se, aby ještě vydrželo. V práci jsem to totiž zatím neřekla a musím to vydržet do 21.7. než přiletí generální z Ameriky. Mám už z toho noční můry co mi řekne. Je fajn, ale těhotný ženský nemusí. Mám na paměti těhotenství kolegyně před dvěma lety. Ve finále ji doporučil ať už do práce nechodí, že kazí ostatním morálku !!! A jak jste na tom vy v práci?
Nějak jsem se rozepsala. Mějte se krásně
Jo a taky máte pořád strach aby bylo všechno ok? Nákupy na mimi rozhodně nebudu dělat dřív než budou výsledky tripple testů. Ty se dělají v 16 tt? Nevíte?
Brambůrka + tučňáček 12 tt + 0.
Ahoj holky! ![]()
Jak už jsem psala, tak mam termín 12.1., tudíž konec 3 měsíce a břicho už mámtakový, že už asi 3 týdny to na mě lidi normálka poznávají. Už ho prostě nemám kam schovat. ![]()
Zatím nosím kalhoty do gumy, ale už jsem si koupila i těhu kalhoty. Počítala jsem s tím, že to na mě bude vidět tak brzy, protože je to moje 2 mimi a při prvním jsem byla taky jak balon.
S těmi nákupy: když jsem čekala první mimi, tak jsem měla kočár, postýlku, vaničku a pár blbostí nakoupeno už v půlce třetího měsíce. Chtěla jsem si to totiž dovézt Polska a nechtělo se mi tam trmácet s břichem.
![]()
Tak se mějte s vašima pupíkama moc pěkně!!!
mudru píše:
ahojte holky,hledam tehulky, ktere cekaji miminko v zime (muj termin je koncem ledna).
Martina
Budu moooc rada, kdyz se mi nekdo ozve.
Hezky vikend s briskama,
Ahoj lednove tehulky,
jsem moc rada, ze jsem vas nasla. hrozne rada si s vami porovnam me zkusenosti. Protoze je to me prvni mimi, je to pro me vsechno nove a nezname a tak uvitam kazdou radu. Ja mam zatim termin 28.1.05 Nemyslite, ze mame docela dobre terminy? Vsichni mi rikaji, jak je to bezva, to nejvetsi bricho nebudeme muset nosit ve vedrech (zadny odlehceny model nemaji
) a pak po sestinedeli, az vyjedeme ven tak uz tu bude skoro jaro. Take me napada, ze pokud se ty nase drobatka jednou v budoucnu budou hure ucit, tak jim nejdrive vynadame za pololetni vysvedceni a pak je usmirime darkami k narozeninam.
Ale to uz hodne predbiham. Prosim muzete mi nekdo poradit nejake dobre kurzy cviceni pro tehulky v Kladne ci Praze.
Mejte se vsechny moc fajn a tesim se na vase mailiky.
Teri, uzivejte si leta ![]()
Brambůrka píše:
Ahojky kočky,tak se taky k vám hlásím. T.p. mám určeno na 20.1.2005. Čekám taky svoje první mimi. Povedlo se po třech měsících snaženíčka. a ultrazvuku jsem byla 7 tt, mám fotečku a už bylo vidět bijící srdíčko. Moc pěkný zážitek, který jsem si vůbec neužila, protože jsem se málem počůrala. Vypila jsem poctivě litr vody a už v čekárně jsem chodila odčůrávat
Brambůrka + tučňáček 12 tt + 0., protože jsem myslela, že to fakt pustím. Jinak k těhu potížím: na malou chodím asi 10× denně, na velkou tak 1× za dva dny, špatně mi bývá spíš večer, asi je to taky tím, že jsem večer unavená. Chodím spát tak v osm. Jo a taky mi smrdí maso. To tedy nemůžu jíst. Zato se cpu zeleninou, ovocem a jogurtama. To mi moc chutná. Naštěstí. Už jste něco přibrali? Já jsem zhubla 2 kg. Ale jím dost. To spíš, že se necpu večer. Břicho mi zatím neroste a modlím se, aby ještě vydrželo. V práci jsem to totiž zatím neřekla a musím to vydržet do 21.7. než přiletí generální z Ameriky. Mám už z toho noční můry co mi řekne. Je fajn, ale těhotný ženský nemusí. Mám na paměti těhotenství kolegyně před dvěma lety. Ve finále ji doporučil ať už do práce nechodí, že kazí ostatním morálku !!! A jak jste na tom vy v práci?
Nějak jsem se rozepsala. Mějte se krásně
Jo a taky máte pořád strach aby bylo všechno ok? Nákupy na mimi rozhodně nebudu dělat dřív než budou výsledky tripple testů. Ty se dělají v 16 tt? Nevíte?
Ahoj Brambůrko,
já jsem ve 12tt a už jsem přibrala asi 2kg. Asi to bude tím, že narozdíl od jiných holek mívám nevolnosti jen občas, především v autobuse. Také jsem dříve neobědvala a teď si ráda dám něco na zub, aby ten náš prcek nestrádal.
Do práce zatím chodím, ale moje doktorka se mě neustále ptá, zda nechci zůstat doma. měla jsem totíž loni problémy se štítnou žlázou, tak se bojí, aby se to opět nerozjelo. No uvidíme. Začali jsme totiž zrovna splácet hypotéku a každá korunka se bude hodit.
Výbavičku zatím žádnou nemám, sháníme teď ještě poslední nutnosti do našeho domečku. tak snad až za nějaký ten měsíc.
Příští týden mě čeká další ultrazvuk kvůli vývojovým vadám, doufám, že bude vše v pořádku.
Měj se krásně
Teri + prcek
Ahoj Teri a ostatní!
Mě doktor být doma nenabízel. Jen se ptal co dělám, jestli něco netahám. Vzhledem k tomu, že sedím v kanceláři tak můžu pracovat. Ale jezdit na koni mi zakázal. Penízky taky potřebujeme, právě nám dodělávají fasádu na domečku takže opravdu vím co s nima. A taky bych se doma asi nudila. Mě na žádný gen. ultrazvuk neposílají. Ještě ani nevím výsledky prvních odběrů /ty na toxo, apod./ K doktorovi jsem měla jít 7.7. ale měl dovču tak vyrazím až za týden. Takže uvidíme.
zatím pa
Brambůrka
ahoj holky,
tak jsem moc rada, ze se nam ta diskuse „zimni tehulky“ tak pekne rozjela. ja jsem se tak divala, kdo se zatim vse zapojil a v jakem tt se vsichni nachazime a kdy jsou ty ocekavane terminy:
misty 7.1. ?
deley 12.1. ?
martanek ? 13 tt
desty ? 13 tt
bramburka 20.1. 12 tt
teri 28.1. 12 tt
mudru 30.1. 10 tt
darina zac. unora ?
loneless ? 6 tt
denissa ? ?
tak to je nase hitparada! holky a budeme si to cele obdobi krasne vychutnavat, sdelovat nase dojmy, zazitky atd.
krasne pozdravy a nadherny vikend,
preje martina (mudru) a broucek
ahoj holky já mám terním 12.1. a moje kamarádka což je strašná náhoda 11.1. vůbec jsme o sobě nevěděli do 7. týdne ale teď už to prožíváme spolu. Tak doufám, že bude všechno v pořádku
zdraví Renata ![]()
cau renato,
tak vitam te v zimnich tehulkach! ja mam taky kamaradku, ktera to uz 2 roky zkousela a porad nic. pak mi oznamila ze je tehotna a ja jsem sla tyden na to za ni a rekla jsem ji, ze jsem taky tehotna. nekdy jsou v zivote fakt nahody, co?
zdravi, martina
Ahoj Misty,
ja mam termin 31.01.05. Pristi utery jdu na dalsi prohlidku, a tak jsem zvedava, jestli se mi to posune, nebo jestli to tak zustane. Ja jsem z toho taky vykulena , je to taky moje prvni
Ale my to zvladneme holky! Zatim mi byva obcas dopoledne spatne, napr. vcera a predevcirem jsem to v praci vubec nemohla vydrzet. Dnes je to zase v pohode. Asi je to tim, ze dnes uz od rana porad do sebe neco cpu
) Ale zatim moc nepribiram. Uz aby byly ty prvni 3. mesice za mnou! Zajimalo by me, jak probihaji prohlidky u doktorky v Cechach? Spise jake vysetreni pri jednotlivych mesicnich prohlidkach se delaji? Ja ziju uz par let ve Svycarsku a tak bych to rada srovnala.
Napis, Martina