Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj Danco,s tím pokračujícím strachem tě úplně chápu.Taky mi spadl jeden kámen ze srdce a už tam roste nový.Mám stejné pocity.Taky bych nejradši otočila kalendář o pár stránek dopředu.A to jsem si říkala jak si tohle těhotenství prožiju v klidu.Ve středu se ozvi budu na tebe myslet a držet ti všechny palce.Monika
Ahoj Moni,
je srandovni, jak mame stejne pocity:-) Ja si taky rikala, jak to bude super, a krasne, a jak si budu tehotenstvi uzivat:-) A nakonec jsem asi od desateho dne na neschopence, zatim se dvema prubeznymi pobyty v nemocnici:-) Aleporad si rikam, ze vsechno zle je k necemu dobre, ze treba si to vsechno odbudu za miminka a ona se mi narodi zdrava:-) Jmeno uz mate? U nas probehla bourliva diskuse, zadny z mych navrhu nebyl prijat… tak jsem rezignovala a miminka budou Romanka a Martinka nebo Romanek a Martinek, eventuelne Romanka a Martinek:-)
A ted jeste neco pro vsechny:-) Tak se tady rozbiha informacni kancelar, ja tedy pridavam sve info: Cekam dvojcatka, termin 5. 12., ale podle posledniho UTZ je jedno 21+6 tt a druhe 20+4 tt… snad je to normalni, protoze mi na genetickem UTZ rekli, ze je vse OK. Podle doktora jsem ve dvacatem tydnu:-) Cert aby se v tom vyznal:-) A pohyby citim od 18. tydne.
Tak debata na téma jména u nás už taky proběhla.Váháme mezi Lucinkou a Adelkou a u chlapečka mezi Adámkem a Dominikem.Máme doma 16 letou kačku,13letého Pavlíka a 12Letého Davídka.Čím víc je dětí tím je složitější vybrat jména, která by se líbila všem.Asi budeme losovat.Monča
Ahoj maminy a mimíska,
vidím, že se rozrostla debata o jménech.
My už máme také vybráno, ale musím říct, že při výběru jména pro chlapečka to byl opravdu boj.
Holčička bude Viktorie - Viki a chlapeček - Eduard - Edík.
zatím se mějte co nejlépe a ať všechno co má vyjít vyjde dobře.
Ahojky Romča
Ahoj všem nastávajícím maminkám,
tak jsem zjistila, že už pomalu přemýšlíte nad jmény. Musím se přiznat, že my jsme o tom uvažovali a to jsem ještě ani nevěděla, že jsem těhotná. Nejsme sice 100% rozhodnutí, ale u holčičky to vypadá na Natálku a u chlapečka na Dominika, ale za ty měsíce, co nám ještě zbývají, se toho může změnit. ![]()
Martino: také jsem váhala s oznámením v práci, měla jsem docela obavu z reakce a také jsem čekala až opravdu překonáme ty 3 měsíce. Byla jsem, také jako ty, celkem příjemně překvapena, jak to všichni vzali hezky. A dost se mi po tom ulevilo.
Asi dost holek již zůstalo od začátku doma, tak bych se chtěla zeptat těch pracujících, kdy si tak plánujete, že zůstanete doma? Já to začínám postupně odkládat, nejdříve jsem chtěla v září, pak to byl říjen a teď se budu snažit vydržet co nejdéle. Ale v prosinci již budu na mateřské. Docela si plánuji, jak si užiju všechny přípravy na vánoce (cukroví, úklid, výzdoba, atd..)
Mám k vám ještě malou otázečku. Mám trochu zmatek v počítání týdnů těhotenství. Sice si to tak trochu sama počítám, ale občas se s vámi rozcházím. Můžete mi poradit. Poslední menstruaci jsem měla na apríla
a termín dle doktora je 6.1.05.
V pátek mě také čekají testy, tak mám samozřejmě také strach, ale snad to dobře dopadne.
Všem, co je mají úspěšně za sebou, blahopřeji a nám, co je čekají, přeji, abychom měly krásná zdravá miminka.
Ahoj Kajina
Ahoj holky,
tak jak vidim, u vsech probihaji stejne diskuse: jakpak se bude ten nas broucek jmenovat? U nas je to ztizene tim, ze muj manzel je Nemec a tak se snazime najit jmena (pro holcicku nebo pro chlapecka, ktera budou pro nas oba pekne znit. Vzdy kdyz ja navrhnu nejake ceske jmeno, tak to zni pro meho manzela uplne jinak nez pro me. V opacnem pripade je to taky stejne. Ale jsem presvedcena, ze se nam brzy podari najit jmena, ktera se nam oboum budou libit.
Ja mam taky zmatek v tom, v kterem jsem tydnu. Ale hlavne ze jsme zdravi a rosteme
)
Mejte se krasne, pohladte vsechny briska,
Martina
ahoj zdravím všechny nejen zimní těhulky ![]()
děkuju ti Gabule za informaci o cvičení, jestli můžeš, tak mi pošli prosím nějaké bližší informace , nebo třeba www stránky a taky svoje zkušenosti, jestli už nějaké máš. Já teď odjíždím v neděli na tři týdny pryč, ale pak se asi už začnu pomalu shánět po nějakém vhodném cvičení.
A co vy ostatní , už chodíte někam cvičit? Jaké máte zkušenosti? Necvičí ještě někdo další někde v Ostravě?
Jinak my už jsme se taky pomalu začali poohlížet po kočárcích ,ale máme v tom zatím velký zmatek, je toho spousta.
O jménech už máme asi taky jasno, určitě to bude Klárka a nebo nejpravděpodobnější klučičí je Matýsek.
Tak se mějte všichni hezky , ať jsou všichni v pořádku a těším se na další příspěvky ![]()
Gabka + meruňka 13 + 5 tt
![]()
Ahoj holky, jsem 8tt, zatím bez problému, pár dní před otehotněním jsem byla na běžném vyšetření, bylo bez nálezu, posl. 3 dny se mi spustil výtok, hrozně moc, nažloutlý, bez zápachu, nestíhám si ani měnit slipové vložky.. Prý je v těhu výtok normální, ale nevím nevím.. Odpoledne jdu k Dr. tak budu klidnější.. Nemáte s tím zkušenosti?
Díky Andrea
Ahoj Kajino,
já mám termín 7.1. a v pátek jdu taky na testy, tak si budeme držet palečky vzájemně. To počítání týdnů těhotenství je dvojí, jednak od prvního dne poslední mentruace a pak podle ultrazvuku, mě se to třeba dost liší, protože poslední MS začala 12. března, jenže cyklus jsem měla po vysazení prášků cca 40 denní. Takže teď jsem na konci 16. týdne podle ultrazvuku, ale podle MS bych byla už v 19. týdnu.
Do práce chodím pořád a chci chodit asi až do listopadu, určitě chci být doma těch 6 týdnů před porodem a když mi nebude dobře, tak si ještě předtím dočerpám dovču, mám nevybráno hrozně moc týdnů.
Srdečné pozdravy Tobě i mimískovi.
Alenka + mimi 16. tt
Ahoj Alenko,
děkujeme Ti oba za tvé pozdravy. Podle UTZ to vypadá, že se snad stáří mimča shoduje podle MS. V pátek vám také budu držet pěsti, aby to dopadlo vše dobře. Nejhorší je, že je spoustu falešně špatných výsledků a my se pak akorát stresujeme. Ale snad se nám to vyhne a my si užijeme celé těhotenství. Ikdyž já ho na sobě ani moc nepociťuju, někdy mi přijde, že ani těhotná nejsem. Pak si to třeba uvědomím a instinktivně pohladím pupík.
Pak se ozvi, jak jste dopadli.
Ahoj Kajina
Ahoj Moni,
tak jsem se vratila z poradny. Otevirani se zatim zastavilo. cipek se nezkracuje, tak je to snad ok. Aspon muj doktor tvrdi, ze ted budu mit tak 3-4 tydny klid, a teprve potom by se neco zacalo dit, protoze miminka uz budou mit urcitou vahu, ktera by mohla otevirani zpusobit. Potom pry nemocnice, injekce, eventuelne zasiti… ale ted se mam pry setrit a byt v pohode… Jo, dostala jsem zakaz internetu, protoze jsem kladla moc odborne otazky:-)
Mam nejake uzke brisko nebo co, tak mi jde vsechno dopredu. Doktor rikal, ze vzhledem k tomu, ze cekam dvojcata, tak asi budu mit za par tydnu kratke ruce) a mam si obstarat nekoho na obouvani:-) Ja mam doma tri deti, Daniela, Davida a Danielu Annu:-) Takze se taky tezko hledalo jmeno:-) Ale jak uz jsem psala, vsechny moje navrhy byly demokraticky manzelem zamitnuty a ja rezignovala:-)
Ahoj holky,
tak jsem narazila na vaši debatu a i já se k vám přidávám.
Jsem podle MS 15tt a podle UTZ 13+5.
Je to moje první a rok očekávané těhotenství. S manželem se moc těšíme
a vybrali jsme jména Beata a Matěj . Termín porodu mám 14.ledna.
Ze začátku mi bylo dost špatně ale už se to pomalu zlepšilo.
Tak Vám všem přeji dobré výsledky a pohodové těhotenství
Ahoj Magika
Danco,to jsem moc ráda,že ti UZ dopadl dobře.Doktora ber s rezervou.Není vševědoucí,takže si myslím že můžeš mít klid déle jak 4 týdny.Ale jinak ten klid dodržuj,ten ti neuškodí.Docela jsem se zasmála tomu zákazu netu.Já to mám zakázaný jak od doktora tak od rodiny.Ale rodina už rezignovala,protože mne stejně neuhlídaj.Tak si hezky užívej klidu a zase se ozvi.Monča
Ahoj holky,
koukám, že se tu rozjíždí debata ohledně jmen. My jsme vybrali s manželem Matyáš a Emma Zatím. Na APF testy jdu 5.8. přesně v 16 tt a taky mám trochu strach. Snad to bude vše Ok. Zatím je. Pan doktor pravil, že je spokojen
. Dnes jsem to taky oznámila v práci. Měla jsem z toho strach, ale taky to vzal šéf v pohodě. Do práce plánuju chodit tak do konce října.
Už máte trochu břicho? Já tedy jo. Jsem 13+6 vysoká a celkem hubená, ale už to fakt je vidět. Je to normální?
pa
Brambůrka
Ahoj těhulky,
k tomu bříšku. Jsem také asi 16tt a přijde mi, že mám břicho už dost viditelný, ale jsem spíš nafouklá jako balon. Když si vezmu volný šaty, tak to ještě celkem schovám, ale v přiléhavém oblečení vypadám tak na 6. měsíc.
Ale je fakt, že má kamarádka měla ve 4. měsíci také pořádné břicho, je to pěkná hubendíra a také si stěžovala, že je stále nafouklá. Naopak další 2 (teď již maminky) neměly žádné bříško až do 5. nebo 6. měsíce. Každá jsem opravdu jiná. ![]()
Ahoj Kajina