Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj, zdravím všechny a přidávám se do zimních těhulek ![]()
zatím jsme to tady jenom všecko sledovali , ale teď jsem se rozhodla, že už vám i něco napíšu. Tak my jsme ve 13 tt, termín máme zatím vypočítaný na 23.1., ale uvidíme , co nám řeknou po ultrazvuku(v pátek). Kolegyni z práce to posunuli o 14 dnů dopředu:-). Na ultrazvuk půjdeme i s taťkou, ten už se hrozně těší a sestřička mi to sama nabízela, že to velice podporujou.
Jinak já taky celkem dost jezdím na kole a zatím jsem neměla žádné problémy, asi v 8 týdnu jsem byla dokonce na dvoudenním cykloputování a ujeli jsme asi 110 km. Dávám jenom větší pozor, abych někam nenarazila, nespadla a na kodrcavém terénu se nadzvedávám. Ale ani kopečky mi nedělají problémy, jedu na nejlehčí převod pomaličku. Taky jezdíme hodně na hory a v neděli jedu na třitýdenní tábor, už se moc těším.
Taky se pomalu poohlížím po cvičení, nemáte někdo dobré zkušenosti z Ostravy? Děkuju za informace, zatím ahoj, zdravím všechny Gabka + „meruňka“ 13 tt
Ajojky MULTIPACK(MÍŠO),takže u gyn.dopadlo vše O.K.mimísek je čipernej tak moc
,že mi málem doktor nemohl udělat snímeček.
V moči jsem neměla žádný nález,tak snad už to bude jen dobré.
Jsem ráda,že se ti kulíšek líbil,co kdybys zkusila dát medvídě taky do
fotoalba,ráda bych se na váš poklad jukla. ![]()
TO je mi moc líto,že se s miláčkem vidíte tak málo,dobře si to užijte na
Sázavě je tam krásně.Mi tam byli ted v nedeli a v týdnu pujdem zase.máme to kousek jsme z Říčan. ![]()
No a kdy plánujete se s miláčkem sestěhovat dohromady abys nebyla
tak opuštěná.
ANDYNKA
Ahoj holky, na tyto stránky nakukuju už skoro rok, ale když jsem tu objevila novou diskuzi „zimní těhulky“, tak se k Vám už musím přidat. Plní se mi jedno z největších přání v mém životě - jsem teď v 16tt, a TP máme zatím na 8.ledna. Jsem štěstím bez sebe a už se nemůžu dočkat až toho drobečka budu držet v náručí. Jinak těhotenství mám tak od 8tt se vším všudy - každé ráno zvracím, pak mám žaludek jak na vodě,vadí mi vůně i smrady a už jsem i málem omdlela. Ale aspoň o prďolkovi vím, že je v pelíšku a snad se má u mě fajn.Zítra jdu na krev na vývojové vady,tak mám docela strach, ale snažím se myslet pozitivně.
Mějte se všechny moc krásně a pozdravujte bříška.
Martina+Prďolka (Fifi25)
Ahojda Martino,
tak jsem si našla, že máme zatím hodně podobný termín (já 1.2.),jsem ráda, že nejsem jediná, kdo si užívá i lehce sportovních aktivit, i když souhlasím, že nic se nemá přehánět, ale trošku se hýbat je pro mě lék proti špatným náladám a zbytečným obavám. Zatím ještě nevím, kam pojedeme, plánujeme 1 týden, původně to měla být Šumava, ale radši kopečky vy necháme a najdeme radši trošku „placatější kousek země“.
Přeji příjemné těhulkovství a spokojeného mimíska.
Míša.
ahoj Gabulo tady Gabule ![]()
já jsem 8tt a jsem z Ostravy.Zjistím ti začátkem srpna jedno super cvíčo-břišní tanečky pro těhu a plaváníčko!
Jinak letíme zítra s manžou a těhu kamarádkou(taky Gabčou-je 18tt)a jejím manžou do Bulharska…už se těším i když budu hodně odpočívat (příšerné těhu nevolnosti).
Holky jsem ráda že jste se tak rozepsaly…a že bude toooolik nových miminek.
Pa pa Gabule ![]()
Ahoj Míšo!!!
Já jsem taky ze ZR. Jsem 15tt a termín mám 12.1., ale to dr. udal jen od oka, bude to asi o týden dýl. Škoda, že asi nechodíš k dr Lukášovi, to bych asi ve středu v poradně koukala kolem sebe, která to budeš. Ale beztak se od vidění známe, protože ZR je maloměsto a znají se zde všichni. Zatím DELLY
Ahojky Danco,jsem moc ráda,že ti ten UZ dopadl dobře.Teď už můžeš mít klid až do porodu.To je úleva viď?Mně to teprve čeká jdeme ještě 12.8.,ale ty dny se nejak vlečou a vůbec to neutíká.Já čekám 4 miminko ale připadá mi to jako by bylo první.Asi je to tím,že se víc sleduju a to taky neni moc dobrý.No uvidíme jak všechno dopadne,ale teď věřím že už to nejhorší máme za sebou.Tak se držte.Ahoj Monika
Ahoj Moniko,
no vidis, to sledovani bude mozna i vekem:-) ja se taky porad sleduju a porad neco kontroluju:-) jsem stastna, ze mi dopadl dobre UZV, ale uz se stresuju ze stredecni navstevy doktora, protoze jsem mela C. score v 18 tydnu 2, coz je pry docela na hranici i u dvojcat… tak ted jsem ve dvacatem a uvidim… Kazdy tyden uprimne rada odskrtavam a nejradeji bych ten cas posunula tak o 15 tydnu dopredu… Ve stredu se ozvu, jak jsem dopadla…
Ahoj Andynko,
jsem ráda, že máš všechno v pohodě a kulíška tak čipernýho, občas by to chtělo spíše video, než snímeček, viď, aby bylo vidět, že se v tom bříšku jenom tak nefláká. Já bohužel nemám skener, takže mimíska nemám jak poslat do galerie.
Víš ono je to u nás trošku složitější, my sestěhovaní s miláčkem jsme, ale on pracuje v Jindřichově Hradci, chvíli jsme váhali, zda nekoupíme byt tam, ale bude tam už asi jenom rok, takže byla škoda opouštět práci, teď práci opustím s klidným srdcem, ale už tady máme byteček, který jsme si celý opravili a ještě opravujeme. Holt mi ho občas v týdnu musí nahradit kamarádky, taky jeho maminka se za mnou každou chvilku stavuje a zásobuje mě zeleninkou a ovocem, zejména jahůdkama ze zahrady, takže začínám být pěkně rozmazlená. Občas se s miláčkem sejdeme na rande na půli cesty, tedy v Jihlavě. Nejhorší to bude, až bude mimi, to mi bude asi moc smutno, ale ten rok už to vydržím, snad bude potom líp. Měj se krásně. Míša.
Ahoj Delly,
zdravím žďárandu, k Dr. Lukášovi nechodím, takže tam se určitě nepotkáváme, jinak souhlasím, že se nejspíš od vidění známe, až uvidím bříško, které bude vypadat na 12.1., tak se ozvu
.
Přeju pohodové těhulkovství.
Míša.
Cau holky tehulky,
tak jsem moc rada, ze se nam ta diskuse tak pekne rozjela. Kdyz jsem tema „zimni tehulky“ zalozila, vubec jsem nepocitala s tim, ze se ozve tolik tehulek. A funguje to!!
Dnes mi spadl kamen ze srdce, protoze jsem to konecne oznamila v agenture, kde pracuji a vzali to super. Hlavne sefova agentury mi blahoprala a tesi se z te zpravy. Tak jsem to oznamila i ostatnim kolegum a vsichni se tesi. Porad jsem to pred sebou sunula a ne a ne to rict. Ale dnes jsem to zvladla a mam to za sebou. Jupiii ![]()
Ja jsem tak stastna a tesim se se vsemi tehulkami a preji vsem snazilkam, at jim to brzy klapne!!!
Martina
Ahoj holky,
tak nevím, kam jsem vlastně psala - jednu dobu tu byly 2 diskuse na téma zimním miminek, ale ono je to asi fuk. Já jsem si lehce oddychla, protože se mi z genetiky už přes týden neozvali. Výsledky sice ještě nemám, ale sestřička říkala, že kdyby se jim něco nelíbilo, tak se ozvou do týdne. Tak jse snad vše v pořádku ![]()
Začala jsem se rozhlížet po výbavičce a po kočárku (viz diskuse Kočárky Jané) a řeknu vám, není to legrace. Jinak se už těším na dovolenou, kterou plánujeme na prvních 14 sní v srpnu. Letos nepojedeme vzhledem k prďolovi v bříšku k moři, ale jen po Čechách, ale už se moc těším. Za normálních okolností docela dost turistíme, ale já toho teď moc nevydržím. Vždycky sebou cestou někde plácnu na lavičku nebo na louku a pokud možno usnu ![]()
Mimochodem stává se vám někdy, že vás bolí bříško? Mě tak poslední 3 dny - není to píchavá bolest, spíš takový trvající tlak. Asi si mimi dělá místo ![]()
Tak se mějte a ať nám bříška hezky rostou.
Jana
Ahojky těhulky, hlásím se opět do diskuze, minule to nějak nevyšlo.
Jsem teď trošku nervózní, zítra mě čekají odběry AFP. Vy už to máte určitě za sebou. Můj doktor mi řekl, že 89% odběrů je pozitivních, prý si nemám dělat starosti, prý jsou dost nepřesné, ale přesto mám malého strašáka v sobě. Kdo z vás měl třeba pozitivní výsledek a byl to jen planý poplach? Říkám si, tak, teď jen mít dobré výsledky a budu asi pooomalinku nakupovat oblečky, na to se moc těším. Jsem na konci 16 tt. Moooc prosím, napište mi vaše zkušenosti s těmito odběry. Ono se prý chodí ještě na genetický UTZ, je to pravda? ![]()
Moc díky za případné odpovědi, jste tady super parta. Šárka + mrňousek 16 tt
![]()
Ahoj holky,
hlásí se k vám nová členka, termín mám v první polovině ledna, jsem z Prahy a chodím do Vinohradské nemocnice…od zhruba 8.týdne jsem v pracovní neschopnosti, malinko jsem totiž krvácela, byl tam nějaký hematom…teď je vše v pořádku a víte co ?? Dnes jsem poprvé cítila POHYBY miminka…teda jsem přesvědčená, že to bylo ono, je to moje první mimi, tak člověk neví, ale maminka to určitě vycítí, že ??
Na UZ chodím každý týden a tak jsem s mimi hodně v kontaktu, chceme si s manželem nechat jako překvápko co to bude, takže máme připravené jména pro obojí…tedy zhruba…spočátku byla jasná Kateřina a u kluka jsme váhali : Lukáš nebo Ondřej…teď to vypadá, že je jasný Ondřej a u holčičky váháme zda Kateřina nebo Valentýnka… ![]()
Takže tak…
těším se na pravidelné dopisování s vámi , opatrujte sebe a bříška…
Janča 27
17 tt
Ahoj děvčata,
vidím jak se to tu hezky rozjelo - aby to nedopadlo an další deníček ![]()
Já jsem dnes 15+1tt, termín dle posledního UZ mám 10.1.2005. Takže takové ledňátko ![]()
Jména vybraná nemáme, manža tvrdí, že je ještě čas
On má čas na všechno a pak to budeme honit na poslední chvíli. ![]()
Držím Vám všem palce. Příští týden jdu na AFP testy…tak snad to vyjde. určitě to musí vyjít !
desty a cipátko