Zimni tehulky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
13.7.04 14:18

Ahojky holky tak se také hlásím do zimního očekávání TP mám stanoven
na 23.1.05.
Těhu nevolnosti se mi vyhly,ale zase si užívám jiných neduhu,už po
druhé za sebou beru ATB nebot mě stíhá jedna nemoc za druhou.Ted
momentálně ležim a marodim :cry: :cry: ,mimi se zdá být v pořádku
a gyn je optimistický. :lol:
Přeji vám bezproblémové těhu a jen samá zdravá miminka :lol: :lol:
Jinak zdravim DESTY a KARKULKU
ANDYNKA a Kulíšek 12+3tt

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
13.7.04 15:34

Ahojky těhulky, jak to tady tak pročítám, přidám se k vám. Dle UTZ mám termín 6.1.05, ale dle dr. to bude zřejmě o něco dříve, tak se ještě uvidí. Minulý týden jsem byla v pátek na UTZ. Tam mi doktor řekl, že jsem 14+6 tt, ale prcek se k nám natáčel jen zádičkama. Na fotečce mám jeho hlavičku, záda a je krásně vidět páteř. Ve zprávě mám od dr. napsáno, že viděl žaludeční bublinu a močový měchýř. Tak jsem žasla, co všechno už takhle malé stvořeníčko má. Za týden ve středu jdu na triple test a mám docela strach. Když to tak slyším ze všech stran, kolik je toho falešně pozitivních a těch nervů kolem, samozřejmě kolikrát zbytečných. No snad to dobře dopadne, musím věřit. Než jsem otěhotněla, brala jsem kyselinu listovou i v prvních asi dvou měsících, takže snad dobrý.
Holky, jaké berete těhu vitamínky? Já jsem začala s Calibrum Babyplan, teď už tedy Calibrum Mami, zatím si troufám říct, že snad splňují to co mají. Jen mám trochu problém tu tabletku spolknout, je na mě hodně veliká, musím půlit. Bleee.
Tak se mějte a pište!!!!! Šárka + 1

• Citovat
  • Upravit
25
13.7.04 15:50

ahoj holky,

myslite, ze tento rok bude jeste leto? :? Ja snad tomu ani neverim…
Dnes jsem byla na dalsi prohlidce a vsechno je v poradku! Juppii!! Dnes mi nas drobecek dokonce maval! :D
ja uz ziju par let ve svycarsku, k doktorce chodim do nemecka (bydlime hned u hranic –Kostnice) a kdyz tak ctu vase prispevky, tak se ukazuje, ze nektere veci ohledne prohlidek jsou rozdilne. Dokud jsem na techto strankach jeste nebyla, nikdy jsem o tzv. tripletestu neslysela. Ani moje doktorka mi o tom nerikala. Az od me kamaradky (Ceska) jsem se dozvedela, ze se tento test provadi. Tak jsem se me doktorky zeptala a kdybych ji to nerekla, tak by ho vubec neprovadela. Zrovna dnes jsem se ji na to ptala a odpovedela mi, ze tento test mi nikdy neda stoprocentni vysledek, jde jen o procentualni vysledky. Hodne budoucich maminek je pak po zbytek tehotenstvi nervozni a strachuji se. Rikala ale, ze na prani ho urcite provede, kdyz bych chtela. Je tripletest v Cechach povinny? Tady totiz ne a neprovadi ho u budoucich maminek mladsich nez 35 let nebo u maminek, ktere meli v rodine nejake postizeni.
Diky za vase zkusenosti,
Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.7.04 19:10

Re: Zimní těhulky

mudru píše:
Kopretinka23 píše:
Ahojky Matino,já mam termín 26.1 a byla bych ráda kdybych si mohla s psat.Těhotenství zatim nic moc je mě furt zle a bolí mě břicho a co ty?Budu ráda když mě napíšeš tak se zatim měj pa Hanka.

Ahoj Hani,

tak to vypada, ze mame termin skoro uplne stejne! Super. Pri zjisteni tehotenstvi mi pani dr. rekla termin 30.01. (to bylo na zacatku 6 tt). ted jsem v 11 tt a zitra jdu na dalsi kontrolu, tak jsem zvedava, jestli se ji to posune nebo ne. moji kamaradce, ktera je 5tt popredu to uz dvakrat posunovala. tak uvidime. jen aby bylo vsechno v poradku.
a jak to zvladas? je to tve prvni miminko?

tesim se na zpravu, martina

Ahoj Marti, to bude moje druhé dítě.Prvního mam kluka Tomáška a je mu 4,5 roku.Mam furt bolesti v břichu 28.7 jdu do poradny a musím se poradit s lékařem.Doufam že nebude mě měnit termín,ale každopádně porodím do konce ledna.Dostala jsem už aji fotečku z ultrazvuku a před týdnem mělo malé 3,5 cm,srdíčko mu krásně tluče.Tak se zatim měj a dávej na sebe pozor,ráda bych si stebou psala tady nikoho neznám kdo by byl těhotný tak pa Hanka.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
14.7.04 10:04

Ahoj holčiny a bříška,

ráda se k vám přidám, začínám 12.tt a termín porodu mám 1.2.2005 /zatím, ale doufám, že vydrží, protože v ten samý den mají narozeninky mladší sestra a starší bratr - takže hezká rodinná tradice/. Co se týče problémů, mám za sebou dvoje antibiotika na zánět močových cest, nic příjemného, ale dle Dr. je vše v pořádku. Nevolnosti mám v podstatě celodenní a nejradši bych spala celý den, což nejde, neboť chodím do práce a musím s sebou občas mrskat. Dneska jsem byla na UTZ a máme krásné miminko se všemi čtyřmi končetinkami, už se těším, až fotečku ukážu miláčkovi, ten mi láskyplně říká multipack, prý jsem výhodné balení 2 v 1, trošku jsem si ho dobírala, aby se nedivil, až to bude 3 + 1 zdarma.

Těším se na Vaše další zážitky a rady, pěkný den a zdravá bříška.
Ahoj Míša (27).

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
14.7.04 10:23

Ahojky holky
MULTIPACK jak tak čtu tak jsme na tom stejně,já právě beru ATB na
močový měchýř a před 14dny jsem dobrala jiné ATB našli mi něco
v krku :cry: ,byla jsem z toho celá špatná,a ani ted se nedokážu
oprostit od myšlenky aby to miminku nějak neublížilo :cry: .Na ultr se
jeví vše ok ted jsem v puli 13tt.
Jak to zvládáš ty?Potřebovala bych trochu povzbudit,díky ANDYNKA

• Citovat
  • Upravit
147
14.7.04 12:39

Ahojky Andynko,
nic se nebo! Určitě jsi dostala takové prášky, které mimískovi neublíží! To by si nedovolili dát ti něco špatného. Takže klid, vždyť ti to i doktor potvrdil, že je všechno v pořádku. A hlavně už jsi překonala těch krizových 12 týdnů. :D
Já jsem teď 10 tta a už se nemůžu dočkat, ať ten 12 týden překonám. Je to taková psychologická hranice, alespoň pro mě :D I když pak zase triple testy a tak..... Ale to je normální, my prvotěhulky se hold všeho bojíme a máme o mimísky někdy zbytečný strach!

Takže hlavu vzhůru, nosíč v sobě zdravého kluka nebo holčičku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.7.04 12:59

KARKULKO já vím,že doktor ví co předepsat aby mimi neublížil,ale
to víš bylo by skvělé kdybych toho všeho byla ušetřena.Jinak nemysli, že druhorodičky jsou klidnější a vyrovnanější než prvorod.Já jsem snad
nervoznější než poprvé :roll: :roll: Je to asi tím,že jsem nebyla tak
informovaná. 8O
Měj se hezky přeji ti super těhu a zdravé mimi. :lol: :wink:
Pokecáme v deníčku ju? :wink:

• Citovat
  • Upravit
24
14.7.04 13:04

Ahoj Andynko,

nemysli si, že z toho nemám strach, ale doktorku jsem hned upozornila, že jsem těhotná a ona mi předepsala Duomox, že prý ampicilinová antibiotika vůbec nemůžou škodit /stejně jsem hned volala gyndařce a ta mi to potvrdila/, jenomže proti tomu byly ty potvory bakterie odolný, tak Dr volala do nemocnice na gyndu, co mi může napsat a tam jí primářka řekla, že předepisují Zinat a mají s ním výborné zkušenosti, a že prý těhulkám a jejich mimískům neškodí, totéž mi pak potvrdila moje gyndařka, takže doufám, že bude všechno v pořádku. Je to trápení, viď, chceme pro mimísky to nejlepší a nezbývá nám, než se spoléhat na informace, které dostaneme od někoho dalšího. Ale dneska mi paní doktorka pochválila, že mimísek se moc pěkně vyvíjí a hezky roste, takže doufám a doufám a pořád se dívám na jeho fotečku a moc toho v práci nestíhám, to je hrůza. Od pondělka totiž chodím do práce a mám toho děsně moc, navíc práci poněkud psychicky náročnější, ale to bych tady nerada psala.

Neboj se, dobře to dopadne, mě doktorka upozornila, že neléčená infekce by miminku uškodila mnohem mnohem víc, navíc je opravdu hodně pečlivá a chovala se ke mně jako bych byla první těhotná, kterou kdy viděla /žádné čekání v čekárně, žádné kontroly po týdnu, ale pěkně po třech dnech, všechno mi vysvětlila, proč bere jaký vzorky a tak dále/, takže jí opravdu věřím.

Držím pěsti, ať nám rostou pupíky, přibývají kilínka a mimíkum gramíky. Bude to dobrý, uvidíš, napiš mi, budu jenom ráda a zase se ozvu.

Pá pá Míša.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
14.7.04 17:05

Zimni tehulky

Ahoj zimni tehulky, ja mam termin 5.12., i kdyz vzhledem k tomu, ze jsem „stara“ prvorodicka a cekam dvojcatka, mam komplikovane a rizikove tehotenstvi, tak mozna miminka vylezou uz koncem rijna… Budeme se s miminkama snazit o kazdy tyden navic:-) Vsem tehulkam drzim palce a preju zdrava minimka. My uz mame za sebou genetiku ve 12 tydnu (UZV a krevni testy), tripletesty v sestnactem nam vysly negativni a 19.7. jdu ne genetiku ve dvacatem tydnu… Moc si preju, aby vsechno bylo OK. Jsem na neschopence prakticky od pocatku, na UZV jsem chodila skoro kazdy tyden… tedje to poprve, co „snad“ vydrzime termin 3 tydnu na poradnu, jinak me brisko zlobi a doposud jsem musela chodit skoro kazdy tyden. Je tu nejaka tehulka, co ceka dvojcatka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
14.7.04 22:46
multipack píše:
Ahoj holčiny a bříška,

ráda se k vám přidám, začínám 12.tt a termín porodu mám 1.2.2005 /zatím, ale doufám, že vydrží, protože v ten samý den mají narozeninky mladší sestra a starší bratr - takže hezká rodinná tradice/. Co se týče problémů, mám za sebou dvoje antibiotika na zánět močových cest, nic příjemného, ale dle Dr. je vše v pořádku. Nevolnosti mám v podstatě celodenní a nejradši bych spala celý den, což nejde, neboť chodím do práce a musím s sebou občas mrskat. Dneska jsem byla na UTZ a máme krásné miminko se všemi čtyřmi končetinkami, už se těším, až fotečku ukážu miláčkovi, ten mi láskyplně říká multipack, prý jsem výhodné balení 2 v 1, trošku jsem si ho dobírala, aby se nedivil, až to bude 3 + 1 zdarma.

Těším se na Vaše další zážitky a rady, pěkný den a zdravá bříška.
Ahoj Míša (27).

Ahoj Míšo,

vítej mezi námi těhu. To je parádní rodinná tradice, snad to vyjde. :lol: Taky jsem byla na začátku hodně unavená, ale potom to přešlo a teď už zase většinou vydržím dlouho. Já mám termín 24.12.04, tak uvidíme kdy se nám bude chtít ven :P Teď v pondělí jdu na UTZ a tak se těším až uvidím toho svýho mrňouska.Taky si jdeme pro výsledky z genetiky,a tak doufám,že budou ok.
měj se fajn a zase napiš čau Romča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
15.7.04 02:27

Plavani

Anonymní píše:
Ahoj holky já jsem teda taky pořád unavená, ale cvičit bych zašla, protože jak se tak pozoruji moje stehny se začínají pěkně rozkydávat na všechny strany a to jsem teprvne na začátku, Nejste někdo poblíž Prahy 1? Šla bych i si zaplavat, ale musím se zeptat, protože moře jsem musela zrušit, ale to bylo ve 2měsíci tak teď snad už budu moc. Jinak zatím moc nepřibírám jen mě rostou prsa snad každý den, no nechci to vidět! Nebudete někdo rodit U Apolináře?
ahoj Renata 8)

Ahojky Renato!

Ja jsem z Prahy 2 (Karlovo nam.), ale o ulici vedle je uz Pha 1 :)
Odkud presne jsi ty?
Byla ses ptat, jak je to s tim plavanim? Mohly bychom nekdy zajit…ve dvou se to lepe tahne…

Ozvi se, Argon

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.7.04 08:26

Ahoj Dančo - Jufko, já taky čekám dvojčátka, jsem na začátku 14.tt. a na kontrolu jdu až příští středu. Zatím bylo vše OK, tak doufám, že to tak bude i dál. Taky doufám, že ty mrňousky vydržíme nosit co nejdýl, já mám termín 20.1., tak u nás hrozí Silvestrovský nebo i vánoční dáreček. Už máš bříško? Já zatím nic moc, spíš jen takové jakoby hodně najezené. Necháte si říct pohlaví, my asi jo. A jak tě zlobilo bříško? Já mám jenom takové to popichování, když nepočítám vaječníky, které byly zpočátku hodně zvětšené. A máš jedno nebo dvojvaječné? Měj se krásně a pohlaď bříško.
Martina

• Citovat
  • Upravit
361
15.7.04 08:47

Zimni dvojcatka

Ahoj Martanku,
jsem rada, ze je tu dvojcatkova tehulka) Tak ja jsem v 19 tt, mam za sebou geneticky UZV ve 12 tt, screening krve ve 12 tt, tripletesty v 16 tt a 19.7. me ceka geneticky UZV ve 20tt… Drz mi palce, at vsechno dobre dopadne, protoze riziko potratu pri amniocenteze je pri dvojvajecnych dvojcatkach vlastne vice nez dvojnasodne… Mas fajn, ze tvoje tehotenstvi probiha bez problemu, za mam velkem problemy uz od uplneho zacatku… diky velkym bolestem a vode v brisku jsem byla na UZV jeste pred tim, nez jsem mela dostat menstuaci, takze jsem svoje miminka videla asi jako malicke trimilimetrove kulicky, u kterych bylo jeste nejsite, zda jde o normalni tehotenstvi nebo nejakou poruchu. od te doby stale spinim nebo mirne krvacim, u doktora jsem byla prakticky kazdy tyden… a ted jsem se pry zacala otevirat… proste krasne ukazkove tehotenstvi:-) Ale pevne verim, ze vsechno dobre dopadne, a i kdyz mam termin 5.12., tak deti budu podle doktora zrejme muset rodit cisarem a asi o mesic az o mesic a pul driv… Hlavne abychom byli vsichni zdravi.

Jo, a pohlavi vedet nechci, chtela bych prekvapeni, ale pry na tom genetickem UZV ve dvacatem tydnu to pozna sama maminka, aniz by ji to doktor rikal… tak v pondeli uvidim:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.7.04 09:17

Ahoj Dančo, tak já budu moc a moc držet palečky, a myslím, že když už máš tolik výsledků v pořádku, tak snad amnio není nutné, ne? To se přeci chodí jen při špatných výsledcích tripple testů…???A při takových problémech je asi lepší polehávat, že? Já viděla ty svoje mrňousy taky hodně brzy, jsem po IVF a taky mírný hypestimulační syndrom, ale teď už by to snad mělo být OK. Tak se drž a užívej si pokud možno klidné těhulkovství.
Martina

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí