Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak já jsem doma. Páťa to zvládnul skvěle, po cestě mi pořád pózoval a ukazoval batůžek.
Malém se ani nepřevlékl jak strašně spěchal. Když jsem kontrolovala jestli má všechno, najednou koukám a říkám si, kam šel Filip. Nebylo naštěstí tolik možností, byl ve třídě a taky se mu odtamtud moc nechtělo. Od Pátí jsem sotva vyloudila pusu, když jsem odcházela. Našel si tam hasiče a tvářil se jako „co tady ještě děláš“.
Jsem zvědavá, jak se mu bude chtít domů. Už vymýšlím na co ho nalákám. ![]()
Je ve druhé třídě a značku má lodičku. ![]()
EvaG píše:
To jsou nervy, co??????
Před chvilkou zvonil telefon, nadskočila jsem na židli
!!! Babička, jak to Jája zvládl. To jsem nemohla říct!
Tatínka jsem zaúkolovala hlídáním mladšího. Když slyšel protesty Matyho, tak se naštěstí k třídě nehnal. Maty byl jediný, kdo se nějak projevoval. Možná to bylo i tím, že ostatní děti, které jsme v šatně potkali, byly evidentně „mazáci“ a jedno čerstvě nastupující dítko tam mělo sourozence. Tak je to jistě něco jiného než jít sám do neznámého prostředí. Jen teď je doma nezvyklý klid - jeden ve školce a druhý spinká. To ticho - nějak ani už neznám. ![]()
Páťa jde na celý den až od pondělí.
Akorát jsem mu zapomněla říct, aby si řekl, až bude potřebovat na záchod, tak snad si poradí. ![]()
Tak to máme doma teď stejně…Páťa ve školce a Filip v postýlce spí. ![]()
Hořec píše:
Tatínka jsem zaúkolovala hlídáním mladšího. Když slyšel protesty Matyho, tak se naštěstí k třídě nehnal. Maty byl jediný, kdo se nějak projevoval. Možná to bylo i tím, že ostatní děti, které jsme v šatně potkali, byly evidentně „mazáci“ a jedno čerstvě nastupující dítko tam mělo sourozence. Tak je to jistě něco jiného než jít sám do neznámého prostředí. Jen teď je doma nezvyklý klid - jeden ve školce a druhý spinká. To ticho - nějak ani už neznám.
Emilie píše:EvaG píše:Před chvilkou zvonil telefon, nadskočila jsem na židli
To jsou nervy, co??????!!! Babička, jak to Jája zvládl. To jsem nemohla říct!
EvaG píše:Emilie píše:EvaG píše:Před chvilkou zvonil telefon, nadskočila jsem na židli
![]()
Mě taky volala babička. Jsou pěkně zvědavý.
No ona hlavně babička (Jájova prababička) je zastáncem toho, že by děti měly jít do školky maximálně tak rok před školou a stejně že by máma snima měla být doma nejlépe po dobu prvního stupně ZŠ,a by se jim mohla věnovat. Jakožto ona byla celý život žena v domácnosti. Takže je proti. A říct jí, že se mu tam silně, ale silně nelíbí, tak to si koleduju, že sedne na autobus a prot toho chuderu si přijede sama …
Ahoj holky, tak jsme to zvladli skvele. Mala se s nami ani nerozloucila, videla ve tride deti a uz jsme pro ni neexistovali. Ja jsem ani nestihla byt v tom mumraji tam namekko, az pak venku cestou domu mi to doslo, jak se nam opet zmeni zivot. Malinka ted spinka a ja si vychutnavam to ticho, ktere uz ani nepamatuju. Manzel odjel na nakup a za hodinu uz pujdem malou vyzvednout, tak jsem zvedava na prvni dojmy. Pak dam vedet, co a jak a vlozim nejake to foto
.
Babičky, taky musí být v obraze i prababičky. Během cesty domů jsem měla tři hovory a další čekám odpoledne…jak se mu chtělo domů. ![]()
EvaG píše:Emilie píše:EvaG píše:Před chvilkou zvonil telefon, nadskočila jsem na židli
![]()
Mě taky volala babička. Jsou pěkně zvědavý.
holky úplně vidím sebe před rokem malej se ani nerozloučil a nadšeně vběhnul do třídy a jak pak doma řvala:)A ted už to začíná zkoušet že tam chce spát jenže to já nechci když jsem doma tka mi to přijde zvytečný,minulý týden mě ale pěkně přečůral učitelkám nakecla že tma opravdu spí tkaže když jsem pro něj po obědě přišla tka on ležel v postýlce že chce spát a at přijdu až odpoledne ![]()
Tak u nas to bylo docela fiasko,ktere jsme neceka.
Myslela jsem,ze kdyz byl zvykly z jeslicek tak to bude v pohode a opak byl pravdou.
Rano vstal a uz jdeme uz jdeme nemohl se dockat.Cesta i prevlikani v pohode.Jak se mu ukazovalo kde co je ,tak to byl taky frajer mami ja to vsechno vim.
No a pak jsme se zacaly loucit a zacal brekot,brekot a bretkot.On tam nebude a nebude.Ja jsem odesla a pritel tam s nim zustal.No a nez jsem nakoupila,tak nastesti pritel uz stal doma za dvermi,ze ho Tygr poslal domu.
Takze snad uz to bude v pohode,uvidime zitra.Jo jeste jim tam odmitl svacinku,tak bude chudak hladovy. ![]()
sakra nejradsi bych poslala do skolky pritele.Stoji mi za zady a opravuje chyby ![]()
Holky, tak už jsme tam taky - slza nekápla ani mně, od malé jsem ji nečekala, ta ječela „jupííí“, tak snad jí to vydrží. A těšila se, že tam mají malé záchodky, na které já nemůžu.
Když jsem odcházela, sotva jsem dostala pusu, už česala koníka či co. Mávání se ani nekonalo. Já si brala půl den dovolené a 7:35 jsem byla před školkou a mohla se ukousat nervy - tak jsem teda aspoň uklidila a vytřela doma, vyprala jednu pračku a už jsem v práci, ale stejně na ni pořád myslím a hypnotizuju telefon (ale samozřejmě si přeju, ať nezazvoní). A to tam spinká. Jsme s manželem v práci a ať si teda zvyká - aby si nemyslela, že ji budem brát po obědě denně.
Ale teda zeptala jsem se učitelky, jestli tam bude někdo spinkat, zas ji traumatizovat tím, že tam zůstane sama, jsem nechtěla.
Včera už jsem se nedostala k PC - a teda taky mně selský rozum radil, ať z malé nedělám princeznu, takže šla v triku a elasťákách…
ahoj ženy, jdu se k Vám přidat…
Máme s mojim 2leteho prcka a ted ještě měsičniho a on má s ex ještě dva klučiky,ktere máme na střidavou peči… Mladši 4roky a dnes prvně ve školce, starši 7let a dnes prvně ve škole… A mě až teď docházi, že se z toho od ponděli zbláznim
Máme kluky po týdnu na střidáni… Diky bohu, ráno je oba odveze do školy-školky ten můj, le pak je budu vyzvedávat já, pokud bude mit odpol, prče školka do 15ti hod a starši bude po vyuč čekat ve družině, než mu brácha skonči ve školce… To bude sranda, až budu s kočárkem a třema dětma letět na mhd a pote na bus k nám do vsi ![]()
U nas to taky probehlo naprosto v klidu, normalne jsme se rozloucili, syn bez slzicky, ja mela co delat. Jsem zvedava jak se bude tvarit az si pro nej za chvily pujdu. Ja jsem cele dopoledne jak na trni co se tam asi delo, jak si rekl o zachod, jestli se vubec najedl apod…, jinak vypadal strasne spokojene a nadsene. Vubec mi vetsina deti prisla uplne v pohode, par holcicek plakalo, ale kluci snad zadni. Tak doufam, ze to takhle dobre pujde i dal. Ja si asi budu zvykat hur ![]()