Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak Páťa dneska ráno vlitnul do školky sotva pozdravil už ho za ruku držela holčička a někam ho vedla. ![]()
![]()
U nás jsou samozřejmě taky děti, co brečí. Když už maminka odejde, jsou kolikrát přilepené na učitelce a teda ta se k nim chová vážně hezky, minule si s nima sedla a začala s nima stavět to pěnové puzzle, aby je přivedla na jiné myšlenky.
Na tvém místě by se mi asi moc nelíbilo, kdyby tam Páťa chodil a zkusila bych si s ní o tom promluvit.
Taminka píše:
Tak u nas dnes taky v pohode.Holky zajimalo by me jak byste se tvarily, kdyz byste sly ze tridy, tam plakala jedna holcicka, ucitelka ji uz celkem vztekle cloumla rukou a rekla ji, ze jestli neprestane rvat, tak ze pro ni maminka neprijde.. TO mi teda neprijde mmoc ok..
A dneska rano mi dcerka rikala, ze ji ta stejne ucitelka vcera rekla, ze jestli bude zlobit, tak ze do skolky uz nikdy nesmi prijit..
Mauglí, no vidíš, oblečení vypiluje ![]()
U nás dnes řev děs, odtrhávání ode mě, učitelka Jindráše odnesla a já zdrhla. Včera večer totiž začala Zuzka příšerně chraptět a teče jí rýma jak z vodovodu, v noci nespala, takže Jindráš musel jít poprvý sám. Došlo mu to už doma, takže do auta jsem ho rvala a z něj taky, do třídy, tak jsem zvědavá, jak to vypadalo dál během dne. Vyzvedával totiž děda a ještě ho nemám doma, nechal si ho doma na spaní.
Dnes jsem tam kačku nechala spát, protože chtěla, včera plakala, že nechce spinkat. Včera mi tvrdila, žee tam spinkat bude a plakat nebude. Ted jsem tam pro ni byla, tak jsem se ptala, jenže tam byla ředitelka a ona mi říkala, že teda nespala, ale ležela a byla hodná, ale že jestli není zvyklá spinkat, tak si ji mám brávát po obědě častěji domů. Nechápu proč když tam ležela a nikoho nerušila. Ted káta tam chce být i zítra po obědě a nechápe proč když neplakala proč tam nemůže být. ![]()
EvaG píše:
Dnes jsem tam kačku nechala spát, protože chtěla, včera plakala, že nechce spinkat. Včera mi tvrdila, žee tam spinkat bude a plakat nebude. Ted jsem tam pro ni byla, tak jsem se ptala, jenže tam byla ředitelka a ona mi říkala, že teda nespala, ale ležela a byla hodná, ale že jestli není zvyklá spinkat, tak si ji mám brávát po obědě častěji domů. Nechápu proč když tam ležela a nikoho nerušila. Ted káta tam chce být i zítra po obědě a nechápe proč když neplakala proč tam nemůže být.
kajule87 píše:
![]()
![]()
![]()
![]()
U nás jsou samozřejmě taky děti, co brečí. Když už maminka odejde, jsou kolikrát přilepené na učitelce a teda ta se k nim chová vážně hezky, minule si s nima sedla a začala s nima stavět to pěnové puzzle, aby je přivedla na jiné myšlenky.
Na tvém místě by se mi asi moc nelíbilo, kdyby tam Páťa chodil a zkusila bych si s ní o tom promluvit.Taminka píše:
Tak u nas dnes taky v pohode.Holky zajimalo by me jak byste se tvarily, kdyz byste sly ze tridy, tam plakala jedna holcicka, ucitelka ji uz celkem vztekle cloumla rukou a rekla ji, ze jestli neprestane rvat, tak ze pro ni maminka neprijde.. TO mi teda neprijde mmoc ok..
A dneska rano mi dcerka rikala, ze ji ta stejne ucitelka vcera rekla, ze jestli bude zlobit, tak ze do skolky uz nikdy nesmi prijit..
Paní učitekce zjevně ujíždějí nervy. Asi by jí někdo měl naznačit, že určitě chce svojí práci dělat dobře, ale asi by se měla zklidnit a nemíchat práci a soukromí (třeba se děje něco, já to znám, to pak taky těžko odděluju a jsem vzteklá na všechno). A taky potřeju kopenace z okolí, páč mi to taky nemusí samontý docvaknout …
Tím jí neomlouvám, jen nazančuju, co se může dětí.
Jinak Jára každé ráno řev, ale paní učitelky říkají, že pak se uklidní a je to úúúžasňák, a dokonce, jak doma bojujeme s jídlem, tak si chodí i přidat!
kajule87 píše:
Tak tomu teda vůbec nerozumim. Když nikoho neruší, tak proč by nemohla? Ona ti vyloženě řekla že nemůže? Tady děti po obědě můžou spát, ležet nebo si i v klidu hrát, když nikoho neruší.EvaG píše:
Dnes jsem tam kačku nechala spát, protože chtěla, včera plakala, že nechce spinkat. Včera mi tvrdila, žee tam spinkat bude a plakat nebude. Ted jsem tam pro ni byla, tak jsem se ptala, jenže tam byla ředitelka a ona mi říkala, že teda nespala, ale ležela a byla hodná, ale že jestli není zvyklá spinkat, tak si ji mám brávát po obědě častěji domů. Nechápu proč když tam ležela a nikoho nerušila. Ted káta tam chce být i zítra po obědě a nechápe proč když neplakala proč tam nemůže být.
Oni tam musí ležet, no mluvila asi hlavně o pátku.
Emilie, samozřejmě, že každý máme občas den, kdy nemáme na nic náladu. Ale pokud pracuje s dětma zvlášť s takhle malýma, který všechno vnímají mnohem intenzivněji, měla by se umět ovládat. Pokud ví, že takové situace nezvládá, ať dělá něco jiného. ![]()
Takže v pátek by sis ji brala po obědě a jinak tam může spát? Stejně tomu nerozumím, pokud to chce a leží v klidu na lehátku, tak proč by nemohla. ![]()
kajule87 píše:
Takže v pátek by sis ji brala po obědě a jinak tam může spát? Stejně tomu nerozumím, pokud to chce a leží v klidu na lehátku, tak proč by nemohla.
Já nevím, ona to říkala tím stylem, že když není zvyklá spát poo, tak si ji mám častěji brávat dom poo a hlavně v pátek. No asi si myslela, že když mám doma mimčo, že si ji poo budu brávat dom, jenže tento týden tam spala po druhé. ALespon jsem udělala co jsem potřebovala, s míšou lítám po doktorech a nevidím důvod ji tam tahat s sebou.
Tak prý jen co jsem odešla, tak se uklidnil a dobrý
To jsem moc ráda.
Holky, jak s rýmou, budete dávat do školky? Takovou tou vodovou, ne hnisavou samozřejmě. ptž to bych je nedávala snad vůbec, mají ji pořád.
EVAG:Neustupovat,nechat spat.Neni povinnost spat,ale odpocivat.U nas se nemusi ani odpocivat,deti co uz nespi si hraji v herne nebo vykonavaji nejakou cinnost.
Jak ji zacnes brat po obede,tak si na to hlavne zvykne mala a pak ti tam nebude chtit spat vubec,kdyz to budes v nutnosti potrebovat. ![]()
kajule87 píše:
Emilie, samozřejmě, že každý máme občas den, kdy nemáme na nic náladu. Ale pokud pracuje s dětma zvlášť s takhle malýma, který všechno vnímají mnohem intenzivněji, měla by se umět ovládat. Pokud ví, že takové situace nezvládá, ať dělá něco jiného.
O tom žádná … souhlasím
EvaG píše:kajule87 píše:Já nevím, ona to říkala tím stylem, že když není zvyklá spát poo, tak si ji mám častěji brávat dom poo a hlavně v pátek. No asi si myslela, že když mám doma mimčo, že si ji poo budu brávat dom, jenže tento týden tam spala po druhé. ALespon jsem udělala co jsem potřebovala, s míšou lítám po doktorech a nevidím důvod ji tam tahat s sebou.
Takže v pátek by sis ji brala po obědě a jinak tam může spát? Stejně tomu nerozumím, pokud to chce a leží v klidu na lehátku, tak proč by nemohla.
já zkusím nechat spát asi až příští týden, nejsem si jistá, jestli to neni brzy, když byl teprve ve středu poprvé
.
U nás ráno řev, odpoledne s úsměvem. Hned se chlubil, že šel za ruku s Lucinkou, když byli na procházce ![]()