Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ROMIK my máme školkovné 600 +30 jídlo na den. Ale vůůůbec mi to nevadí, jsem šťasná,že máme státní. Hrozili jsme se soukromé, takže i tak je to bomba
Jíťa28 píše:
přesněmy máme školku přes cestu, takže tepláky a do pytlíku zase tepláky. Holky a je tu některá co jde pak ještě poprvé do práce???Z toho mám nervy ještě větší
jo jo, v pondělí se vracím po dvou letech - jestli tím myslíš to „poprvé“
ale s lidmi z práce jsem v kontaktu, zrovna zítra dopoledne tam skočím na kafe, Adélka bude v jeslích na půl-denní zkoušku a já v práci vlastně také
mám to nedaleko, takže zvykačka na všech frontách
obě se oblečeme do lepších tepláků ![]()
Jíťa28 píše:
ROMIK my máme školkovné 600 +30 jídlo na den. Ale vůůůbec mi to nevadí, jsem šťasná,že máme státní. Hrozili jsme se soukromé, takže i tak je to bomba
No jasně, já tady řečním nad pětistovkou, ale kdyby mi holky nevzali, tak bych byla pěkně nahraná a ještě bych byla za tu pětistovku ráda. Navíc starší je předškolák, takže za tu se platit nebude, jen jídlo, myslím, že nakonec ještě ušetříme ![]()
Jíťa28 píše:
Romik a jsi OK???Mám šílený nervy!!!
Nervy mám nejvíc z toho, že budou holky pořád marodit a já budu muset být doma na paragrafu. Nemám nikoho na hlídání a chůva se mi nevyplatí. Jinak se docela i těším, budu se vracet na svoje staré místo, pracovat budu od osmi do půl třetí a mám to z domova kousek, takže si nemůžu na nic stěžovat.
Tak se taky hlásím.
Malej je natěšenej a já nervím a snažím se na sobě nedat nic znát.
Je to takový vesnický divoch, zvyklý spíš na větší děti. Paličák. Mám strach, jak si sednou s paní učitelkou, jak bude vycházet s dětmi, jak zvládne to neustálé převlíkání, jestli se nebude bát říct paní učitelce, že má problém..... no děs.
Miminko moje malý
![]()
Půjdeme ve svátečním, protože jedeme autobusem „do města“ a ve školce do tepláčků.
školné 340/jídlo 29,–
Jsem přešťasná, že školku máme, ale ty nervy. A to nemluvím o babi, která ho rok hlídala a teď už týden brečí.....
xxZuzana píše:Jíťa28 píše:
přesněmy máme školku přes cestu, takže tepláky a do pytlíku zase tepláky. Holky a je tu některá co jde pak ještě poprvé do práce???Z toho mám nervy ještě větší
jo jo, v pondělí se vracím po dvou letech - jestli tím myslíš to „poprvé“
obě se oblečeme do lepších tepláků
ale s lidmi z práce jsem v kontaktu, zrovna zítra dopoledne tam skočím na kafe, Adélka bude v jeslích na půl-denní zkoušku a já v práci vlastně takémám to nedaleko, takže zvykačka na všech frontách
tak tohle mě pobavilo
mít práci u baráku je nebezpečné, jsem předtím také vybíhala v různých modelech
. Na kafe jsem též chodila, ale i tak pocity smíšené
ROMIK no vidíš, jak to máš krásně vychytané, jsem myslela, že se platí i za předškoláky,takže super zpráva
Tak mi jdeme zítra také poprvé, je mi líto, že už mu začne takový ten denní kolotoč vlastně po celý život- školka, škola, střední,…Už se mnou nebude doma, ale těší se, že tam bude mít kamarády, tedy doufám a že paní učitelky budou hodné a opravdu se starat, ne z povinnosti, jako o dost často bývalo za nás. No uvidíme, nervíky jsou, uvidíme zítra.
Romik píše:Jíťa28 píše:Nervy mám nejvíc z toho, že budou holky pořád marodit a já budu muset být doma na paragrafu. Nemám nikoho na hlídání a chůva se mi nevyplatí. Jinak se docela i těším, budu se vracet na svoje staré místo, pracovat budu od osmi do půl třetí a mám to z domova kousek, takže si nemůžu na nic stěžovat.
Romik a jsi OK???Mám šílený nervy!!!
no tak nemoci nějaké budou, snad to nebude tak hrozné, musíme doufat. Jinak práci mám tak 10 minut chůze prac doma 7.30 -16 takže super. Chlap nepomůže, dojíždí daleko a má hodně přesčasů a chůva …no tak to nehrozí. Místo mám jiné,nemůžu říct lepší nebo horší,docela dobré. Takže stěžovat si též nemohu, super,ale i tak nervozita je, z té změny, přece jen zase začíná nám i dětem jiná životní etapa.Ten přejezd bude asi trochu skřípat ![]()
A aby jsme moc neodbočili od tématu předtím jsem nakupovala oblečení aby bylo dceři pohodlné a líbilo se mi a teď jsem spíš přemýšlela,aby nebyly tak vidět fleky, aby si to zvládla sama obléknout (rifle do gumy atd) boty na suché zipy, takže už žádné princeznovské modely
takže teď tam převládají ty tepláky
Tak mě jde taky zítra syn poprvé a celý den mám křeč, stresuju, ale těším se ![]()
Ani mě ale nenapadlo podepsat oblečení
Kam to píšete, stačí permanentní fixou na tu cedulku zevnitř? Nebo musím nějak viditělnějí? To jsou nervy
![]()
Školkovné máme 300, ale jídlo ještě nevím. Zatím mi řekla jen o záloze na stravné 500 (když by lidi neplatili, to mi prý pak vrátí
), jinak se myslím jídlo platí zpětně, podle toho, kolik dní chodil ![]()
Manžel chtěl jít s náma, ale raději ho nechám doma - ze školky se totiž hodlám vytratit, aby neřval
, moc hlídanej nebyl, je pořád s náma, tak aby neudělal scénu. Ale musím sebou vzít malou, tak snad to nějak zvládneme ![]()
Manža ho se mnou půjde potom vyzvednout po obědě, ještě školku neviděl, tak chce jít ![]()
Zebra, vzala jsem fix a podepsala jsem to na cedulky a boty pod stélku, ale jestli ráno bude na sandály tak tam udělám jen monogram
Já se přidávám.Vrátila jsem se teď ze rodičáku ze školky,mám teda radost,že malej bude mít super učitelky,ale nervy mám v kýblu
do toho ještě rozházený hormony od porodu,mno vidím to tak,že se zítra asi nebudu malovat abych děti neděsila až budu bulet
Náš prcek se zatím moc těší,tak jsem na něj moc zvědavá.Holky budete si to fotit?Mám v plánu vzít Foťák
berusenka66 pár fotek rozhodě, přece jen jiná etapa, to se musí zadokumentovat ![]()
mi už sice jdeme do druháčků,ale chci přispět svou zkušeností..
co se nástupu týká..no u nás to proběhlo na jedničku bulila jsem jen já,kluk mi zapoměl i dát pusu na rozloučenou jak byl štastný,že je mezi dětmi..moc se mu tam líbilo..neříkám,že neměl i pár krušných rán,ale zaplat za ně..protože jsem se bavila s učitelkou,že prý kdyby to na něj nedošlo vůbec,plačtivé dny,tak by to nebylo normální,že si tím projde každé dítko..hold některé víc některé mín..takže mamky hlavu vzhůru a nechte tomu volný průběh
![]()
a co se týká nemocnosti,s tím mám obr mega zkušenosti..nastoupil v září,bylo ještě v celku pěkné počásko,no ale od října vám holky povím katastrofa jedna za druhou..já čerstvě v práci,takže paragrafy nebylo možné,by mě nejspíš hned vyhodily ve zkušebce jsem byla
.takže ještě,že se dao v práci rozumně domluvit,naštěstí
no byl týden ve školce a 3 týdny doma a tak pořád dokola,byly tam děti které snad byli všeho všude 2× nemocné některé občasně a některé se přidali knám do školky marodů..bohužel i to nese jako školka svoje problémy.já byla z toho už zoufalka na entou,letos v květnu jsme byli na nosní mandle vytrhnout,jelikož náš lonský podzimní maroton byl způsoben právě zvětšenými mandlemi i ve zdravém stavu,ve kterém nepobyl zrovna dlouho.tak jen očekávám letošní odezvu
a doufám že dobrou ![]()