Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@BohunkaP píše: Více
To rikam svym detem od nejakych 3 let, ze chtit nekdy nestaci. Ze CHCI je jedna podminka, ale ono to taky musi JIT, pripadne jit bez zasadnich slozitosti.
Ale v tomto pripade bych skutecne brala ohled na zakladatelku, protoze je zemrele jedna z nejblizsich.
@1010 píše: Více
Právě… za každou cenu tam bude ten den a tu hodinu, s ani ne dvouleťákem… a pak na obřadu třeba stráví deset minut a zbytek času s ubrečeným prckem prochodí kolem kostela.
Jasně, nemusí to nastat, třeba má superklidné dítě, které celý obřad tiše prosedí v kočárku… ale pravděpodobnost, že to nastane, je dost vysoká.
Odhlédnu-li od té bezohlednosti vůči ostatním, jak jsem psala, tak prostě vůbec ten myšlenkový pochod nechápu - když se chci rozloučit a jedu tam kvůli sobě (ne jen tak pro ostatní, aby mne nepomluvili), tak tam přece nepojedu s vysokým rizikem, že to celé prochodím venku ![]()
Treba tam kvuli sobe nepotrebuje byt celou dobu. Ale aspon chvili tam byt v ten den a rozloucit se, pro sebe si to nejak uzavrit.
A co když je tam chce i manžel? Syn zemřelé.
Jedná se o nejbližší rodinu a chce se rozloučit, takže jet by měla.. Nejedná se o nějakou tetu apod..
A možná bude venku s dítětem, ale taky bude lepší podpora svému manželovi na místě než kdyby seděla doma.
@smajlik345 píše: Více
Tak jistě… vyspekulovat můžeme nejrůznější teorie, o žádném přání manžela ale zakladatelka nepsala.
Každopádně, nepotřebuji chápat všechno… každý jsme jiný a je to tak v pořádku ![]()
@BohunkaP přesně.
My když jsme měli rodinný poslední pohřeb…měl přijít nějaký opravář…co ho člověk nahání půlroku…říkám tchýni…že tedy zůstanu doma…ona…to je blbé…z toho jsem pochopila…že se neodpouští…když se nestojí nad hrobem se všema
.
@1010 píše: Více
Tohle je samozřejmě ze strany tchyně špatně. Mojí mámě roky vyčítali, že nebyla na pohřbu svého táty. On zemřel, když zrovna máma s manželem a synem byli na 14 dní v Řecku. Zavolala jí její máma, že táta zemřel a pohřeb je za tuším 3 dny, prostě fakt rychle. Máma hned řešila s delegátkou cestovky, že potřebuje odletět dřív na pohřeb táty. Ale ač se delegátka snažila, dostatečně brzkou letenku pro mámu nesehnala.
Ale ze zakladatelky mám pocit, že tam chce být kvůli sobě, ne proto, že se to má a očekává.
@1010 to ano…kdyz jsem 2× do roka si s detmi za nim udelala vylet nebylo memu tatovi po chuti kdyz detem dal deda 100 za vysvedceni nebo 500kč na vanoce.
Asi jsem mela prijit, ale tenkrat jsem resila dost vazne osobni problemy.
I tak to po letech rezonuje.
@Janča6 to je taky na palici…ještě víc znepříjemnit…už tak zkaženou dovolenou.
@Anonymní píše: Více
Ta se chce taky s babičkou rozloučit, strávila s ní polovinu leta
@Janča6 no nevím…furt píše, že se chce rozloučit…a já na to, že to může kdykoliv jindy…takže bez obecenstva není rozloučení
.
ale oni jsou ta hlavní rodina, která zažívá bolestný okamžik,
ne strýčkové z osmého kolena a sousedé z vesnice
@s j píše: Více
což je samozřejmé, tak už jste rozhodnuti, jak to uděláte?
@BohunkaP @1010 male deti citi jinou atmosferu na pohrbu, a jeste vic v kostele a ani nasi dva divocaci behem obradu ani nepipli, sedeli jako peny a koukali.
Nejblizsi pribuzni zesnule po obradu rikali, ze jsou moc radi, ze jsme prijeli vsichni, ze nas radi vidi (vetsina nase deti jeste nikdy nevidela, a stejne tak my zase jeste nebideli jejich prirustky).
Ona je to i spolecenska situace, i jen ta pritomnost, byt by zakladatelka byla chvili treba venku, tak je mila. Navic tedy ona s muzem a detmi jsou tady ti nejblizsi babicky a maji pravo tam byt vsichni.
Po obradu navic byva pohosteni pro zucastnene, obvykle se vybira vhodne misto i prave treba s ohledem na deti v rodine (o nich byva prehled a my jsme i potvrzovali, ze dorazime).
Nechapu, co nechapete na tom, ze mit aktualne male dite neznamena byt izolovana od akci rodiny, at je to pohreb nebo svatba. Pro dite je to prinosne, a matka se socializuje.
Do jakeho veku ditete byste s nim sedely doma vy? (Moznost hlidani vynechme, ne kazdy ji ma)
Jeďte se všichni rozloučit! Mě kdyby manžel řekl, že z nějakého podobného „nedůvodu“ nepůjde na pohřeb mojí mamky, to by bylo
jak se zde píše, max výjdeš ven před kostel, sedět můžeš v zadních lavicích. Venku je sychravo, ale žádných mínus 10. Všichni se pořádně oblečte. Tobě upřímnou soustrast.