Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@žampion píše:
Koukám z okna a po chodníku proti sobě jde bílá mamina s dětmi a romská taktéž s dětmi cca věkem do 1 třídy. Najednou to romské dítě začne na to bílé křičet a nadávat mu takovýma věcma, že jsem si nikdy nemyslela, že to je fyzicky možné. A co myslíte ta romská mamina ani nehla brvou a šla klidně dál a co ta bílá?? Svěsila ramena bafla dítě za ruku a mazala pryč. A tohle neni rasizmus??? člověk, aby se bál, aby ho někde na ulici nenapadli, ať už fyzicky nebo slovně tyhle malý rostomilá cikánčat. A tohle neni ojedinělý případ. Jsem na trase z centra města směrem k městským/sociálním??? bytům a vidím to dnes a denně. Za mě pokud rodiče nezačnou svoje děti vést k slušnému chovaní tak z nich prostě jsou a budou jen ty špíny.
A já zase často potkávám asi 14ti letou, těhotnou s cígem u pusy ![]()
Ale to je asi proto, že jsem údajně rasista
![]()
@sophinka píše:
@Jura007 hele o mě se svého času romové ucházeli, a jejich ženský mi teda nenadávališkoda, že není možná aby ses na týden převtělil do jejich kůže a šel třeba nakoupit, žádat o práci a podobné lahůdky.
Mně stačí, když žádám o práci ve své kůži, už se taky holt začínám pohybovat v uzavřené komunitě, ale to je jiná kapitola…
(Z Ameriky jsme si holt vzali to horší a to lepší nechali stát přede dveřma…
)
@Anonymní píše:
Proč jsem anonymní? Je potřeba to psát? Snad kvůli tomu, že až budu někam psát svůj názor vím, že by na mne pár lidí hned vytáhlo toto. Navíc mne překvapily nějaké uživatelky, o kterých jsem netušila, že mají takové názory…Black Orchids, ano, myslím, že to muselo být hodně podobné, prostě žena z „východu“.
PS: Nestěžuji si, nyní už jsem spokojená, mám profesi, kde je barva pleti fakt vedlejší, ale není vše tak černobílé. Jako dítě jsem to nesla sakra blbě.
Zakladatelko, krásně jsi to napsala. I přesto, že těch slušných Romů je méně, jde o to, že se to vůbec neřeší- vzdělání dětí atd. Je to na dlouhatánskou debatu. Ale víš co ti řeknu? Mám obavu, že se to nikdy nezlepší. Chyby jsou na obou stranách a pořád budou.
Můj kamarád je právník a chodání lidí, když neví, na jaké pracuje pozici je někdy hnus!
Jak jsi psala s tou porodnicí. Je to smutný
@sestramona píše:
ZakladatelkoDiky za krasne napsany uvodni text… Mam manzela „roma“. Ze slusne rodiny, pracuje na pozici vedouciho, me i nase dvojcatka miluje.. Mohla bych ho opravdu vychvalit do nebe, ale o tom tahle diskuze neni.
Kdyz jsi popsala par situaci z detstvi, bylo to, jako bych poslouchala vypraveni sveho muze. A uprime mame oba obavy, jak na tom budou v kolektivu a celkove ve spolecnosti nase deti. I proto doufame, ze nebudou moc „tmavi“, aby si nenesly zivotem stejne osklive vzpominky na detstvi.A vy, co pisete o „nich“ …vy jste prave ti rasisti, kteri si to ale ani neuvedomuji a hazete vsechny do jednoho pytle. A to je to, co lidi jako zakladatelku a meho muze trapi nejvic…kde se objevi, tam jsou automaticky separovani na druhou kolej protoze jsou cigani. Sama jsem, i kdyz jen castecne, pochopila o co jde, kdyz jsem s muzem zacala zit…uz jen ty pohledy, nejednou nas sledovali neonacisti, jen tak tak jsme jim unikli apod.
Takze zakladatelko…ja te naprosto chapu, co jsi tim chtela rict. Jenze v teto zemi zije plno sebestrednych a prumernych lidi, kteri to nechapou a pochopit ani nechteji a nebudou. Pro ne je jednodussi jit s davem…ale nedejboze, aby jejich dite jednou prislo, ze je gay nebo lesbicka, nebo privedlo domu protejsek jine narodnosti.
Jeste jednou diky!
Sestramona musim teda přiznat že bych nerada aby si muj syn přivedl romku
.To už bych spíš skousla toho kluka ![]()
@Kamča.dalmatinka Také bych nechtěla, aby si syn přivedl cikánku nebo kohokoliv jiného, stejně jako dceru bych nerada viděla vedle černoch, Araba, cikána, Čečence.
Akorát že u nás, Evropanů, je toto posuzováno jako projev xenofobie a intolerance, zatímco u těch ostatních je to prostě vnímáno jako absolutně normální. Čečenka, která se provdá za jinou národnost, je vyděděncem, cikáni se také víceméně párují mezi sebou atd. Jenže jim to nikdo nemá za zlé, já jsem však za největší xenofobku, když bych ráda za snachu nějakou milou českou dívku a za zetě českého hocha.
@eva valoi Mně je jedno koho si syn/ dcera přivede. Klidně belzebuba, ale bude se chovat slušně, jinak dostanou na budku oba! ![]()
@Lynette píše:
@eva valoi Mně je jedno koho si syn/ dcera přivede. Klidně belzebuba, ale bude se chovat slušně, jinak dostanou na budku oba!
To podepíšu.
@Lynette píše:
@eva valoi Mně je jedno koho si syn/ dcera přivede. Klidně belzebuba, ale bude se chovat slušně, jinak dostanou na budku oba!
to je i můj názor. ![]()
@Lynette taky souhlasím. Jinak já jsem toho názoru, že jakákoliv snaha nás „bílých“ nebo celého sociálního systému v tomto státu začlenit romy do společnosti je úplně zbytečná, když k slušnému chování a snaze začlenit se nebudou vedeny doma od svých rodičů, dalších příbuzných a i sousedů. Když tam uvidí určitý model způsobu života tak je nikdo z takzvaných lidumilů co si myslí, že stačí poskytnou dětem místo ve školce - škole a oni už se něják zapojí do běžného života s prominutím uplně na dva věci na h… a na nic.
@Kamča.dalmatinka píše:
Sestramona musim teda přiznat že bych nerada aby si muj syn přivedl romku.To už bych spíš skousla toho kluka
Neměla bych problém ani s jedním. Ale taky nejsme čistá česká rodina, tak asi proto.
@žampion píše:
@Lynette taky souhlasím. Jinak já jsem toho názoru, že jakákoliv snaha nás „bílých“ nebo celého sociálního systému v tomto státu začlenit romy do společnosti je úplně zbytečná, když k slušnému chování a snaze začlenit se nebudou vedeny doma od svých rodičů, dalších příbuzných a i sousedů. Když tam uvidí určitý model způsobu života tak je nikdo z takzvaných lidumilů co si myslí, že stačí poskytnou dětem místo ve školce - škole a oni už se něják zapojí do běžného života s prominutím uplně na dva věci na h… a na nic.
to sem se fakt pobavila
jak se prosím tě snažíme začleňovat je? ![]()
@eva valoi píše:
@Kamča.dalmatinka Také bych nechtěla, aby si syn přivedl cikánku nebo kohokoliv jiného, stejně jako dceru bych nerada viděla vedle černoch, Araba, cikána, Čečence.
Myslím, že by to byl hlavně tvůj problém.
Moje rodina taky nijak nejásala, někteří se s tím smířili a berou to naprosto bez problému, někteří dodnes ne a ti jsou ochuzeni, ty to žere. Mě ne.
Na výběr mají, vždy se v nejhorším můžou chovat podle rčení- Co oči nevidí, srdce nebolí ![]()
Tohle si myslím, že je pozůstatek 40 let totality, přece je normální, aby si Čech našel Němce, Žida, Roma, Američana… kohokoli. Jen někdy ten český partner bude brán jako ten z východu a naopak. Ale nic špatnýho na tom přece není.
No já bych taky nechtěla takto jiného partnera pro dítě.. Ono ani nejd eo to jaké bude národnosti, ale spíš, že občas to dělá problémy…jak ve společnosti, tak v manželství - myslím rozdílné kultury a nebo dokonce kdyby došlo k nějakému rozvodu a pod, tka víme, jak to dnes je, když je dítě a druhý z jiného státu..
takiže spíš z takového hlediska bych nechtěla jinou národnost.. ne že bych měla proti některé rase..