Život Romky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4697
11.9.12 18:36

@sophinka ale no tak vždyť ty jsi se například nesetkala s itegrací romských dětí do školek / jedna mamina to tu dokonce popisovala/ ve školkách držejí těmto dětem místa ikdyž o ně třeba nemají zájem ale prostě dostanou na ně od státu dotace tak jim ty místa drží na úkor třeba bílým dětem, které tam nastoupit chtějí, nevím jak u Vás ale u nás to tak funguje. :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
11.9.12 18:38
@kvaček píše:
No já bych taky nechtěla takto jiného partnera pro dítě.. Ono ani nejd eo to jaké bude národnosti, ale spíš, že občas to dělá problémy…jak ve společnosti, tak v manželství - myslím rozdílné kultury a nebo dokonce kdyby došlo k nějakému rozvodu a pod, tka víme, jak to dnes je, když je dítě a druhý z jiného státu..
takiže spíš z takového hlediska bych nechtěla jinou národnost.. ne že bych měla proti některé rase..

A to nemáte v rodině ani v příbuzenstvu nebo u kámošů zkušenost, třebas pozitivní s cizincem nebo příslušníkem jiné rasy jako partnerem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
11.9.12 18:38

@žampion Tak ot by se mi nelíbilo.. Právě toto, je to takové škatulkování.. Nemá se brát, bílé, černé žluté, ale prostě u nás bylo, že měli body - podmínky pro přijetí a prostě sečetli body udělali čárů 25 dětí třída a hotovo.. Nezáleželo, jak je barevný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
11.9.12 18:41

@žampion Převedu to na svoje děti, když už od prvopočátku budu tvrdit že jsou blbí, neschopní, škaredí… vyrostou z nich sebevědomí, poctiví, pracovití lidé?

mmch nevím kde žiješ, ale u nás se místa ve školce dávají podle bodů, a kolonka jsem rom a mám za to o 10 bodů víc tam fakt není :nevim:

Příspěvek upraven 11.09.12 v 18:45

• Citovat
  • Upravit
14335
11.9.12 18:41

@janine24 třeba tady nejde o zkušenost, ale postě to tak cítím.. ale určitě, kdyby mi kluk přivedl Židku např a nebo nevím. Polsku, Slovenku, tak se budu dívat na osobu ne na národnost..
Jinak ti národy dál, to bych asi byla hodně vyplašená.. Tunis, Řek, Ital.. jako říkám, nic proti nim, a kdyby je přivedl do roidny někdo jiný tak problém nemám, ale prostě nevím raději bych chtěla aby si našel manželku Češku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
11.9.12 18:48

@kvaček Tak já to zase chápu. Smíšená mnaželství to mají ve všem trochu složitější a většinou si pro své děti přejeme vždy tu jednodušší-možná snazší variantu, která má větší možnost na úspěch. Tento důvod beru.
Ale zase když se už dítě rozhodne a partner se zdá být slušný, tak je škoda (už jen pro tu dotyčnou osobu) být moc proti. To pak nemusí skončit dobře. Zbytečně se pochroumají vztahy a cesta zpátky je těžká a někdy už nemožná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
11.9.12 18:49
@sophinka píše:
to sem se fakt pobavila :mrgreen: jak se prosím tě snažíme začleňovat je? :mrgreen:

už na začátku této diskuse máš krásný příklad integrování romských dětí do mš. to že ty o nečem nevíš, neznamená že to neexistuje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
11.9.12 18:51

Tak já to cítím jinak. Kolem sebe mám minimum čistě českých rodin a fakt si myslím, že tohle je prostě standard. Nejlepší kamarádka mý matky je Němka, druhá její kamarádka si vzala Kurda a já si nedovedla představit mít za muže Čecha, naštěstí ten můj taky čistě Čech není :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
11.9.12 18:51
@marketa612 píše:
už na začátku této diskuse máš krásný příklad integrování romských dětí do mš. to že ty o nečem nevíš, neznamená že to neexistuje ;)

A je to opravdu pravda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
11.9.12 18:52

Nikde ve svých příspěvcích jsem nepsalanic takového :že jsou blbí, neschopní, škaredí…
Já jen tvrdím, že pokud nebude prvotní befel z jejich středu tzn. od romů nikdy se jejich děti nezačnou chovat tak, aby jimi ostatní neopovrhovali. Vždyť i sama zakladatelka píše :

Já měla oporu v rodině, štěstí, že nejsem asi úplně hloupá a obklopila se
lidmi, kteří mi věřili a podpořili mne.

a neni sama psalo to to víc mamin žijících s romem.
Tak se nemusíš chovat arogantě a povýšeně protože hlásáš do světa jaký jsi jak to říct nerasista?
Já ve své podstatě taky nejsem rasista jen život s romy mě jaksi naučil být ostražitá když je nablízku skupinka z jejich etnika.To však nemění nic na tom, že když si moje dítě bude na písku hrát s malým cikánkem / a to neni urážka/ rozhodně jí to nebudu zakazovat, ovšem když se tam ukáže starší sourozenec onoh dítka a začne méme nebo i mě nadávat do gadžovců tak se prostě seberu, půjdu pryč a budu si myslet něco o špíně. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
11.9.12 19:07

@janine24 hm mtak já neznám ani jednu :mrgreen: myslím rodinu.. Ono záleží kde člověk žije..
Já jsem Moravačka jak poleno a prostě tady si ti lidi vystačí s Movavskou, Českou, Slovenskou národnosti.. Samozřejmě určitě někdo má cizince, ale jako opravdu neznám nikoho…
Já neříkám, že je to špatné, ani že bych kluka hnala, ale prostě bych nebyla ráda..
Ale na tom taky nevidím nic špatného…Zase já to řeknu upřímně.. Zase znám hlášek jak je kdo tolerantní a pak je ženich jenom!! číšník a už matinka držkuje, že její dcerunka vysokoškolačka má na lepšího..
Prostě mě nezáleží na vzdělání, na tom jak je kdo movitý, nemovitý, jestli chodí do kostela nebo ne :mrgreen: ale prostě toto by mi vadilo.. Ale nepíšu, že bych se postavila proti té holce, záleží co by byla zač

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
11.9.12 19:12
@janine24 píše:
A je to opravdu pravda?

myslíš že není? já bych tomu bohužel věřila. žiju ve městě kde s romy nejsou nijaké problémy, ale když vidím co se děje na severu, tak je mi těch lidí opravdu líto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
11.9.12 19:14
@marketa612 píše:
myslíš že není? já bych tomu bohužel věřila. žiju ve městě kde s romy nejsou nijaké problémy, ale když vidím co se děje na severu, tak je mi těch lidí opravdu líto…

Myslím, že to není pravda nebo rozhodně ne plošně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.12 19:43
@monika32 píše:
Já teď tak dumám, proč anonymně? Pokud bych žila s cikánem a byl tak príma, proč se za to stydět? :think: :roll:

Nestydím se za mého přítele a miluji ho, ale chodí sem jeho sestra a par příbuzných… Víš jak bych vypadala a jak by o mě mluvili kdyby zjistili, že to jsem já?? Vždyť by mě zabili za to co jsem řekla..

• Citovat
  • Upravit
8996
11.9.12 20:02
@žampion píše:
@Lynette taky souhlasím. Jinak já jsem toho názoru, že jakákoliv snaha nás „bílých“ nebo celého sociálního systému v tomto státu začlenit romy do společnosti je úplně zbytečná, když k slušnému chování a snaze začlenit se nebudou vedeny doma od svých rodičů, dalších příbuzných a i sousedů. Když tam uvidí určitý model způsobu života tak je nikdo z takzvaných lidumilů co si myslí, že stačí poskytnou dětem místo ve školce - škole a oni už se něják zapojí do běžného života s prominutím uplně na dva věci na h… a na nic.

Souhlasím. Výchova z domova je základ. Já znám jednu starší cikánku z čekárny u praktický doktorky. Někdy se tam potkáme a ona mi líčí jaká je její dcera příšerná matka a jak si její děti vzala k sobě a vychovává je ona, jejich babička, aby nemuseli vyrůstat v takové šílené rodině. :roll: Bohužel, né všechny děti mají takovou babičku, která je vezme pod svá křídla a uchrání je před hloupou mámou co se chová jako šlápota a opilým vulgárním otčímem. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová