Život Romky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23847
11.9.12 08:31
@Žirafátko píše:
@Jura007 jenže já fakt jsem :lol: teda né svině :lol:

No a kdo to na tebe pokřikuje? Tipuju, že jedině tak ty cikáni. :jazyk: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
11.9.12 08:36
@Gina108 píše:
No a kdo to na tebe pokřikuje? Tipuju, že jedině tak ty cikáni. :jazyk: :mrgreen:

bych si tipla, že jiná bandička :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
11.9.12 08:50
@sophinka píše:
@Žirafátko koukni se např. na právničku Kláru Samkovou. Té nadávají do cikánských sviní denně ;)

A přitom není 8) Teda není cikánka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
11.9.12 09:06
@Gina108 píše:
No a kdo to na tebe pokřikuje? Tipuju, že jedině tak ty cikáni. :jazyk: :mrgreen:

né, my tu cikány nemáme (jsem se přestěhovala) :mrgreen: nebo o nich nevím :think: :lol:

nějací smradi z intru a jeden dědek :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
11.9.12 09:26
@kate02 píše:
Hele, ale já taky instinktivně sahám na kapsu, když jdu kolem brněnskýho nádraží… I když tam třeba cikáni nejsou (ale třeba tam fakt kradou, no…)… :-D

Tady nešlo jen o držení kabelky ( i když jako předsudek je to taky) ale to je jedno, už to nebudu řešit, minulá diskuze byla promazána, tak to nebudu znova vytahovat. Prostě mě jen překvapil ten postoj, možná jsem ho jen špatně pochopila no..A lucinečky jsem se na syna ptala proto, že z vlastní zkušenosti vím, že lidé nerozlišují - jestli cikán, žid nebo řek.. prostě je člověk snědý, tak tak má jakési „kainovo znamení“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
11.9.12 09:33
@lucineeccka píše:
@Kallkapa mě dneska naštvala ta známá. Jak si stěžovala, že má málo, že je to tady hrozný a jak chce do V.B.atd atd…tak jsem jí na to napsala, že bez práce nejsou koláče platí po celém světě. :nevim:

Jasně, než jsem se vrátila k původní diskuzi, tak byla promazána, ale tak myslím, že si nakonec uznala, že to nebylo tím, že je romka, ale tím v jaké situaci byla - ne?

Jak jsem už psala, dále bych to neřešila..předsudky lidí zde byly, jsou a budou.. lidi nemají předsudky jen kvůli barvě kůže ale kvůli všemu možnému, blbé ale je, že s barvou kůže člověk nic nezmůže. Může to být dobrý člověk, může se chovat slušně ale lidi (hlavně Ti co ho neznají :roll: ) se budou vždycky dívat skrz prsty.. to je to co mě mrzí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
11.9.12 09:45
@Žirafátko píše:
né, my tu cikány nemáme (jsem se přestěhovala) :mrgreen: nebo o nich nevím :think: :lol:nějací smradi z intru a jeden dědek :cert:

Njn, debilové. Mmch ani netuším, jak bych měla jako zrovna poznat žida podle vizáže. Kamarád má velký nos, ale je blonďatý a děsně se chlubí tím, že má židovské předky. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.12 09:57

Nečetla jsem diskusi, jen úvodní příspěvek.
A chápu to.
U syna ve třídě je romský chlapeček a zdraví ho jen můj syn a také občas dělá agitaci, aby ho zdravili i jeho kamarádi.
A včera jsem si všimla u nových romských prvňáčků, že mají přebarvené vlasy. A vůbec se nedivím.
Přeji co nejméně špatných epizod a co nejvíce těch dobrých.

Evka

• Citovat
  • Upravit
lucineeccka
11.9.12 10:20
@Kallkapa píše:
Jasně, než jsem se vrátila k původní diskuzi, tak byla promazána, ale tak myslím, že si nakonec uznala, že to nebylo tím, že je romka, ale tím v jaké situaci byla - ne?Jak jsem už psala, dále bych to neřešila..předsudky lidí zde byly, jsou a budou.. lidi nemají předsudky jen kvůli barvě kůže ale kvůli všemu možnému, blbé ale je, že s barvou kůže člověk nic nezmůže. Může to být dobrý člověk, může se chovat slušně ale lidi (hlavně Ti co ho neznají :roll: ) se budou vždycky dívat skrz prsty.. to je to co mě mrzí.

Neuznala :oops: :lol: Já jsem to tam popsala, ale smazali to.

• Citovat
  • Upravit
lucineeccka
11.9.12 10:22
@Kallkapa píše:
Jasně, než jsem se vrátila k původní diskuzi, tak byla promazána, ale tak myslím, že si nakonec uznala, že to nebylo tím, že je romka, ale tím v jaké situaci byla - ne?Jak jsem už psala, dále bych to neřešila..předsudky lidí zde byly, jsou a budou.. lidi nemají předsudky jen kvůli barvě kůže ale kvůli všemu možnému, blbé ale je, že s barvou kůže člověk nic nezmůže. Může to být dobrý člověk, může se chovat slušně ale lidi (hlavně Ti co ho neznají :roll: ) se budou vždycky dívat skrz prsty.. to je to co mě mrzí.

Neuznala :oops: :lol: Já jsem to tam popsala, ale smazali to.

• Citovat
  • Upravit
8566
11.9.12 10:26
@lucineeccka píše:
Neuznala :oops: :lol: Já jsem to tam popsala, ale smazali to.

:mrgreen: škoda, bych si to ráda přečetla.. :lol:. No neva no.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
11.9.12 11:33

Jaktoze diskuze jeste neni uzamcena? ve vcerejsich 2 uzamcenych diskuzich byly velmi podobne, podle adminu rasisticke prispevky jako v teto.
jeste nikdo ji nenaprasil? 8o
nebo, ze by to bylo tim, ze diskuzi zalozila romka? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
11.9.12 11:36

@Hanulka82 :lol: :lol: Jo, to bude tím. Romy sice lidi moc v oblibě nemají, ale můžou všechno. :D Prostě diskriminace jak hrom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
11.9.12 12:22

Koukám z okna a po chodníku proti sobě jde bílá mamina s dětmi a romská taktéž s dětmi cca věkem do 1 třídy. Najednou to romské dítě začne na to bílé křičet a nadávat mu takovýma věcma, že jsem si nikdy nemyslela, že to je fyzicky možné. A co myslíte ta romská mamina ani nehla brvou a šla klidně dál a co ta bílá?? Svěsila ramena bafla dítě za ruku a mazala pryč. A tohle neni rasizmus??? člověk, aby se bál, aby ho někde na ulici nenapadli, ať už fyzicky nebo slovně tyhle malý rostomilá cikánčat. A tohle neni ojedinělý případ. Jsem na trase z centra města směrem k městským/sociálním??? bytům a vidím to dnes a denně. Za mě pokud rodiče nezačnou svoje děti vést k slušnému chovaní tak z nich prostě jsou a budou jen ty špíny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9354
11.9.12 12:29
@žampion píše:
Koukám z okna a po chodníku proti sobě jde bílá mamina s dětmi a romská taktéž s dětmi cca věkem do 1 třídy. Najednou to romské dítě začne na to bílé křičet a nadávat mu takovýma věcma, že jsem si nikdy nemyslela, že to je fyzicky možné. A co myslíte ta romská mamina ani nehla brvou a šla klidně dál a co ta bílá?? Svěsila ramena bafla dítě za ruku a mazala pryč. A tohle neni rasizmus??? člověk, aby se bál, aby ho někde na ulici nenapadli, ať už fyzicky nebo slovně tyhle malý rostomilá cikánčat. A tohle neni ojedinělý případ. Jsem na trase z centra města směrem k městským/sociálním??? bytům a vidím to dnes a denně. Za mě pokud rodiče nezačnou svoje děti vést k slušnému chovaní tak z nich prostě jsou a budou jen ty špíny.

Přesně tak :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová