Život Romky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Elois28
10.9.12 21:53

@Kallkapa nenapsala bych to lépe,))takže naprostý souhlas. A takhle přesně vznikají ty kecy o sociálních dávkách a Romech..

• Citovat
  • Upravit
14809

@Viking Milá viking, jenže tohle neplatí jen pro cikány. Je prokázáno, že např. jen malé procento těch, jejichž rodiče mají jen základní vzdělání, dosáhnou vš vzdělání apod. Jsou na to takové speciální tabulky a studie. jde o to, že ty děti za prvé to mají dáno geneticky a za druhé to prostředí není dostatečně podnětné, daná rodina má jiné hodnoty apod.
Pokud má většina cikánů stěží zš, tak je prostě nasnadě, že jejich potomci jsou na tom podobně. To ale není vina většinové společnosti, domnívám se, že se jim snaží vyjít vstříc různými programy a pomoci jim např. s nástupem do prvních tříd atd. Jenže oni většinou nijak extra nespolupracují, mají naprosto jiný žebříček hodnot. Osobně si nemyslím, že je 100% nutné jim za každou cenu vnucovat naše priority a kulturní vzorce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
@sophinka píše:
@lucineeccka jako fakt? :mrgreen: musím přpustit že čím tmavší chlap tím je hezčí :lol: to by mě asi neměl rád :lol:

JJ a i když jsme se skamarádili, tak do mě ryl :cert: Mě se nelíběj černoši, ale takový opálený :oops:

• Citovat
  • Upravit
9887
10.9.12 21:54
@Gina108 píše:
No ale ona sama je přece důkazem, že jí nikdo přístup ke vzdělání neodpíral, ačkoli je romka…

Tak si přečti znovu úvodní příspěvek. Mluvím o odlišných podmínkách a o jiné startovní pozici. Ne o nějakém otevřeném „odpírání“. Ale ony tyhle formy odpírání jsou prostě nenápadně schované… Nejvýrazněji jsou vidět asi na automatickém umisťování romských dětí do zvláštních škol (jak se jim to dneska říká?). Ty nůžky se tím přece jen dál otevírají - ke studiu jsou motivovány děti vzdělaných rodičů atd. (Ne, nemám v rukávu řešení:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elois28
10.9.12 21:54

@lucineeccka A už je to tady..nevím přesně asi nějací svědkové. Za mě tomu prostě nevěřím.

• Citovat
  • Upravit
23847
10.9.12 21:56
@sophinka píše:
@Gina108 s etatínkem jsme se prakticky nepotkali, takže nevím…s Jurou se občas nemusíme :mrgreen:

Jo ahá, tak to jsem si je spletla, ale chlap jako chlap :mrgreen: (a teď budu za šovinistickou feministku :jazyk: :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
@lucineeccka píše:
ale jenom se do mě kdysi dávno pustil kuli mému bývalému :D A vlastně do všech holek co měly černocha nebo nějakého exotického krasavce. :cert: :lol:

lucineeccko, a ty nemáš strach, že se na tvého syna budou lidé dívat stejně skrz prsty jako se díváš Ty na rómy? :think:. To mi přijde takový zvláštní kontrast..Jak synovi budeš vysvětlovat pohledy a posměšky lidí, když sama máš k tomu takový postoj? :think:

Příspěvek upraven 10.09.12 v 21:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
@lucineeccka píše:
JJ a i když jsme se skamarádili, tak do mě ryl :cert: Mě se nelíběj černoši, ale takový opálený :oops:

mně se líbí opálení i černoši :mrgreen: můj život ale zaparkoval vedle maďara :lol:

• Citovat
  • Upravit
7267
10.9.12 21:57
@Anonymní píše:
Já měla oporu v rodině, štěstí, že nejsem asi úplně hloupá a obklopila se lidmi, kteří mi věřili a podpořili mne. Umíte si přestavit, jak se asi cítí děcko, které toto nemá? Jeho rodiče nepracují, nemotivují jej, škola je na konci hierachie důležitosti, škola mu nejde, mnohdy neumí ani pořádně česky. IQ má třeba kolem 80… Může z něj vyrůst pracovitý, vzdělaný člověk? Asi ne, že jo. Možná by stačilo přestat nadávat, jaké my máme dávky, jak se nám vlastně skvěle žije a řešit ten komplexní problém, který se tu otvírá… Děcka potřebují pomoc, ne odsouzení a ještě bude nějakou generaci trvat, než se situace vyřeší, to bohužel. Ale odsouzení a smetení do jednoho pytle nám fakt nepomůže…Omlouvám se za délku, možná příspěvek postrádá smysl, ale prostě mám potřebu to napsat.

Ale tady jde prece o to, aby ty rodice meli o deti zajem a starali se, stejne jako to asi delali ty tvoje. Ale u vetsiny, to prave chybi a prave ze pokud jim je od zacatku vstepovano to, ze vzdelani je k nicemu, prace taky apod., tak s tim asi tezko kdo co zmuze. Jak nekdo kdysi rekl „dej mi dite do 7let a bude navzdy me“ - proste rodice jsou ty, kteri tvori ten zaklad, ty ktery jsou pro to dite alfou a omegou v dobe, kdy se utvari nejvice jeho povaha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
10.9.12 21:58
@Kallkapa píše:
Kate, ale to je problém sociálního systému státu. S tím s tebou souhlasím. Ale není to o tom, že kdyby byl někdo rom, tak na ty dávky nárok má, a když není tak nemá - a o tom se celou dobu bavíme :nevim:. Já sama bych na některé dávky dosáhla, ač mám peněz dost :nevim: - ale toto přece není chyba romů.. :nevim:

Tohleto vím, ale zas rejžovat na tom za každou cenu? My teď třeba řešíme, kam se stěhovat, jestli do mrňavýho bytu a táhnout to čistě ze svýho nebo do něčeho většího a požádat o příspěvek na bydlení… :nevim: A zatím nevíme… :-D Ani jedno není ideální řešení a teď „babo raď“ a pak na druhý straně „vidím“ cikány, co bydleli obpatro pod náma, kradli tady kola, neplatili nájem a pak jen tak zbalili kufry a jsou z obliga, nikdo z nich ty prachy nedostane… :roll: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
10.9.12 21:58
@Elois28 píše:
@lucineeccka A už je to tady..nevím přesně asi nějací svědkové. Za mě tomu prostě nevěřím.

Tak si to najdi na netu, bohužel nemám takovou paměť abych si pamatovala věci rok zpátky, nebo jak to je. :nevim: Nevěříš, že by tam byli schopný nechat vlastní dítě? Já ano.

• Citovat
  • Upravit
Larr
10.9.12 21:59

Za co, ať si dám (,–e) bacha :roll: :mrgreen: Pokud šlo o romy, začínám tušit, že máme s etatínkem podobné názory 8o

@ivana-domca píše:
ano etatinek už tu opravdu není a ip má zablokovanou :kytka:
  • Citovat
  • Upravit
26093
10.9.12 22:00

Jinak ale musím přiznat, že jsem kolikrát přemýšlela o tom, že ti slušní to mají sakra těžký kvůli těm předsudkům a cikánů, kteří to někam fakt dotáhli vlastním přičiněním si prostě vážím o něco víc, než těch „bílejch“… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
10.9.12 22:02
@Larr píše:
Tak porovnáme, povídej, kde bydlíš, či jsi bydlela :?: :?: 8o :mrgreen:

Larr bydlela jsem na okraji.. ale nevadí mi procházet se přívozem, dokonce jsem byla i na kávu kdesi u svatopluka čecha - sice pajzlík jak sviňa ale mě to neva :mrgreen:. Teda obvykle si vybírám lepší podniky - to zas jo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
10.9.12 22:02
@kate02 píše:
Jinak ale musím přiznat, že jsem kolikrát přemýšlela o tom, že ti slušní to mají sakra těžký kvůli těm předsudkům a cikánů, kteří to někam fakt dotáhli vlastním přičiněním si prostě vážím o něco víc, než těch „bílejch“… :oops:

Hmm, taky bych si vážila, kdybych takový osobně znala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová