Život Romky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
sophinka
10.9.12 20:02

@lucineeccka tak atak krásný zelený prales se vzduchotechnikou :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
9989
10.9.12 20:02

@Lenka002 Lenko jste jedna z mála komu bych přála takové „supr sousedy“.. Do vedlejší vesnice se na jaře nastěhovali cikáni a dnes už se tam ztrácí kola a to, že na zahrádkách obyvatelé na jaře zaseli a sklidil vše někdo jiný asi netřeba mluvit…

Příspěvek upraven 13.09.12 v 20:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9354
10.9.12 20:04

@Almira-Alm Přesně tak… taky na mě třeba nepořvávají na ulici že jim mám vykouřit č**áka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
10.9.12 20:05
@lucineeccka píše:
Spíš ti z něj udělaj pěkný zahradnictví, ne? :))))))

Tak tráva docela voní, ne? :lol:

Příspěvek upraven 13.09.12 v 20:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
10.9.12 20:05

@Gina108 Možná se pletu. Já psala o Diagnostickém ústavu, „ústav padlých holek“ je v jiné vile?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
10.9.12 20:07

Zajímavá diskuze… a já říkám, není rom jako rom. Také znám pár slušných, pracovitých, poctivých. Bohužel ale např. moji sestru takhle okradla skupinka romů která jí obklíčila a vzala věci. Jestli jsem rasista těžko říct, vadí mi ty zlodějské nemakčenka kvůli kterým pro jistotu přecházím ulici, zvláště když je jich ve skupince více. Na druhou stranu, když vidím bílá individua přejdu taky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
10.9.12 20:11

Zeptej se Sophinky, to je až fanatička :mrgreen: Jak je někde slovo cikán udává adminům..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
10.9.12 20:13

@jannina1 neříkej,slovo cikán používám běžně. Jenomže ono záleží na použití víš? :lol:

• Citovat
  • Upravit
7257
10.9.12 20:15

Jinak k zakladatelce, držím palce, je fajn, že jsi vystudovala VŠ. Ale nevšimla jsem si v běžném životě, že by takhle lidi posuzovali podle barvy pleti. Určitě jsou další Romové vysokoškoláci-ale kolik jich je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
10.9.12 20:18

@jannina1 Já nevím jak ostatní ale opravdu vůůůbec neřeším, že je někdo „rom“.. Prostě pokud nevybočuje chováním tak já vůbec neřeším jak vypadá.. znám romku uklizečku v obchoďáku a je v pohodě, další je tam pokladní a taky v pohodě - s těmi nemám jediný problém a myslím, že to tak má většina..

Příspěvek upraven 13.09.12 v 20:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
10.9.12 20:19
@eshta píše:
@Gina108 Možná se pletu. Já psala o Diagnostickém ústavu, „ústav padlých holek“ je v jiné vile?

Myslíme obě asi ten samý ústav. V Hodkovičkách jsou tuším jen ty nezletilé matky, je tam snad desítky let, takže ti starousedlíci tomu prostě říkali ústav padlých holek. Vídala jsem je s kočárky a vychovatelkou na procházce nebo přišly jako skupina k dětský mudr, z čehož jsem měla děsnou radost, neboť dvouhodinové zdržení :roll: a většina z nich byly právě cikánky. Jestli je v Hodkovičkách i pro „netěhotný holky“ nějaký diagnosťák, tak o tom teda nevím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
10.9.12 20:22
@Almira-Alm píše:
@jannina1 Já nevím jak ostatní ale opravdu vůůůbec neřeším, že je někdo „rom“.. Prostě pokud nevybočuje chováním tak já vůbec neřeším jak vypadá.. znám romku uklizečku v obchoďáku a je v pohodě, další je tam pokladní a taky v pohodě - s těmi nemám jediný problém a myslím, že to tak má většina..

Přesně, já to mám taky tak, nevnímám barvu pleti ale jak se dotyčný chová. Moje kamarádka má dvě holčičky s Romem, chodily jsme spolu do kroužků a nikdo si tedy jejich dětí nějak zvlášt nevšímal, ani ve škole se k nim nikdo nechoval špatně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SayaSt
10.9.12 20:26
@Camael píše:
Zakladatelko, už bylo v několika diskuzích řečeno, že romové (nebo cikáni, jak chceš), kteří žijí podle pravidel, vzdělávají se, pracují a k tomu samému vedou i své děti, nikomu nevadí. Aspoň těm inteligentním ne. Ale na „bílé“ blbce narazím i já jako „bílá“. Na druhou stranu, píšeš, jak se cítí romské dítě mezi ostatními. Mohla bych ti oponovat, jak se cítí neromští, kteří bydlí v romské čtvrti, která má do té normální daleko? Nemají to o nic lehčí, žijí taky ve strachu, neustálých urážkách, výsměchu atd., to bych tady mohla vypisovat román. Určitě se setkáváš s předsudky, ale oni se zas setkávají s otevřenou agresí a to i od těch „chudáků“ dětí. A jak jsem už uváděla několikrát, neplácám teoreticky, příbuzní bydlí na sídlišti v Krupce a je to peklo. Řekla bych, že něco špatně je na obou stranách, záleží, kterou skupinu si z té které strany vybereš.
:palec:
  • Citovat
  • Upravit
34541
10.9.12 20:27

@Gina108 jj je tam klasicky diagnostak a pak samostatna budova po holky s deckama byli jsme tam na praxi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
10.9.12 20:29

@Gina108 Pokuď se nepletu, tak dřív to bývalo tak, že byl pouze jeden ústav (pro nětěhotné ale i těhotné) a pak se měla udělat oddělená vila pro ty nezletilé těhotné a s dětmi. Já jsem byla párkrát v té původní vile netěhotných a bylo to tam plus minus tak těch půl na půl, bílých holek tam bylo opravdu hodně. Většinou z opravdu problémových rodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová