Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@eshta @Aluse tak to jsem netušila, že tam jsou 2 oddělení. Dík za vysvětlení, už jsem zas o něco chytřejší.
No kamarádka si ze mě dělala p*del, že s tím kočárkem po Hodkovičkách na nás lidi koukaj, jak kdybychom byly z toho ústavu, ale mě teda lichotilo, že ve svým věku vypadám na 15-18 ![]()
Můj bratr byl kdysi ve vězení, 70% vězňů romské národnosti, ale tresty typu krádež, loupežné přepadení a prostě takové ty „malé“ prohřešky. Zbytek vězňů bílé národnosti- znásilnění dětí, vraždy..atd. Podle statistik jsme my „bílý“ větší zrůdy než kdejaký Rom.
Co se týče vyplácení sociálních dávek pro Romy a kecy tipu " kdyby jste byla Romka, dávky vám dám, takhle máte smůlu..to mi rozum nebere. Je to naprostý nesmysl. Každý člověk dávku dostane, když má na ni nárok. O tom přeci nerozhoduje úřednice!(Samozřejmě, že zneužívání dávek je něco jiného, ale upřímně, v dnešní době? Že se nerozčilujete, když nás dnes a denně okrádají ti pitomci nahoře, z našich daní si kupují luxusní auta, platí drahé dovolené, milenky, neskutečné žranice..miliardy protékají naprosto zbytečně..to je v pořádku? Kdybych mohla, oškubu stát co to jde!!)
Myslím, že z většiny lidí mluví prostě jen předsudky a také strach z čehokoliv jiného. Znám tolik nemakačenků bílé rasy, tolik bílých, kteří ty dávky také zneužívají(proč bych makal, když mi stát dá)..
Romové jsou prostě vždycky více „vidět“.
Znám spoustu slušných, pracujících Romů, stejně tak jako nepracujících, nevychovaných. Na druhou stranu je to úplně stejné u bílých.
Závěr? Neházet všechny do jednoho pytle. A možná více naslouchat, být více tolerantní.
@Lenka002 píše:
A co tím jako chceš říci? V kauze Patrik byli útočníci nezletilí, proto dostali nízký trest. Co je na tom k nepochopení? A Natálka? To byl připravený rasistický útok vedený dospělými lidmi a odnesla to nevinná holčička, já osobně bych ty hajzly, co jí to udělali mučila.
nejak se zapomina na skutecnost ze jeji rodice nejdriv z baraku odnaseli majetek a az nakonec se vraceli pro sve dite! mohla dopadnout uplne jinak.
tim samozrejme tento utok nezlehcuji, je to hnus
. ale treba taky ukazat na vsechny skutecnosti!
pokud se opakuji, tak se omlouvam, nedocetla jsem
Nejsem rasista a neni duvod byt. To, co nemame radi na cikanech je jejich kultura, ne oni samotni. Ja sama ziju v jiny zemi a vim ze se musim prizpusobovat zdejsi kulture. Ja mam rada cikany slusny, mela jsem letitou kamradaku, nikdy jsem ji nebrala jako cikanku, ikdyz ostatni ano. Pritom ti ostatni byli daleko vetsi spiny, u nich naprosto sterilne cisto. Je ale pravda, ze tech co se prizpusobili nasi kulture je pomalu. komunisti v tom meli hodne prsty s tim ze dite cikan patrilo automaticky do zvlastni skoly a tak to bude trvat jeste hoooooodne dlouho nez se nam podari je presvedcit o tom ze se prizpusobit musi. Asi jako ve zdejsi zemi s cernochama, to je uplne ta sama pisnicka.
@Gina108
ty jsi snědší typ? ![]()
Jinak já mám s cikány jen dobrou zkušenost. Ale je fakt, že s nimi přijdu minimálně do styku. Do bytu jsme si pozvala mladýho cikánskýho kluka, co mi montoval skříńky a nemůžu si stěžovat. Byl milej a práci odvedl velice dobře a rychle. Na rozdíl od dvou bílých padesátníků, kteří si práci pár dní před ním zbytečně natahovali.
Naprosto věřím, že holčina jako zakladatelka, která je očividně chytrá a na úrovni, to v životě jednoduché díky pleti neměla.
To je bohužel úděl menšin, kdy jsou rozpoznatelní na první pohled a velká část z nich je problémová.
Jinak zakladatelko, klobouk dolu
![]()
nejsem rasista. nevadi mi vietnamci, cinani, cernosi a pracujici cikani (romove)
ale co mi vadi, bydlim u rizikove oblasti u nas, kde se pres park clovek boji za dne, natoz kdyz se setmi! nedelaji nic jineho, nez sedi na lavickach a porvavaji. hlavne ze jsou obleceny ve znackovem! zeny okolo sobe x deti, jako stupinek.
clovek jde okolo nich a slysi jen: pojd si za.ukat, dej cigara, nemas? dej mobil, penize. okradaji, mlati. vyvrcholeni bylo kdyz nam tu pred tydnem zabili 29 letyho kluka, ktereho znali asi 2 min, slusny, nenapadal je. bohuzel, nekouril a nemohl jim dat cigara
. jeho osudova chyba…
delam zdravotni sestru, dceru mi od 3 let nevzali do skolky, jsme samy, musela jsem na polovicni, abych neprisla o misto. davky mi vsechny zamitli, uvazek mi zvysit nemuzou, sebrali nam z vyplaty 1500 kc. v noci jsem si prijimala romku, nezamestnana, UP, v hotovosti 10500 kc-vic nez ma vyplata. nemohla jist, tak si zasla na veceri do restaurace a chtela to proplatit od lekare. kdyz mela platit za hospitalizaci, vytahla papir hmotna nouze, odchazela osvobozena od placeni, nezapomnela si vyzvednout vic jak 10 tis v hotovosti z trezoru. hanba by me fackovala!
3 dny na to jsem dceru vzala na plavecak, vzala jsem ji sebou hracky-nejsou tam. za par minut vidim, jak si cikan v doprovodu pribuznych odnasi jednu moji hracku. proc ne ze ![]()
tot ma zkusenost.
ale nejsem rasista, jinak by mi vadili vsichni.
at jdou do prace a ziji si svuj zivot, ale at neobtezuji nas. chtej kourit, at si vydelaji, ale neokradaji.
ale znovu opakuji, nevadi mi slusny, pracovity. jak mi vadi zly romove, tak mi vadi i bily co se tak chovaji.
Zakladatelko
většina lidí tady nemá ponětí, co to je žít s tmavší barvou kůže.. Je super, že si to dotáhla takhle daleko i přes „předem předurčení“ společností. Docela mi přijdou pokrytecké názory lidí, kteří v jiných diskuzích píšou jak si drží kabelky když vidí cikána, že křečovitě drží kočár, že jsou to parchanti a pak Ti tady píše jak Ti fandí..
. Lidé jsou různé no
. Moc dobře vím o čem píšeš (teda dnes jsem se dozvěděla, že jsem cikána viděla leda na obrázku - to mě pobavilo velice
), moc dobře vím, jak je těžké někam to dotáhnout. Přeji Ti ve svém okolí, málo „hloupých“ lidí, kteří neví o čem mluví..Svět je plní lidí, kteří mají spoustu předsudků, ale já věřím, že na každého jednou dojde.. (třeba si to jednou prožijí sami..třeba v příštím životě
)
![]()
@Anonymní píše:
Můj bratr byl kdysi ve vězení, 70% vězňů romské národnosti, ale tresty typu krádež, loupežné přepadení a prostě takové ty „malé“ prohřešky. Zbytek vězňů bílé národnosti- znásilnění dětí, vraždy..atd. Podle statistik jsme my „bílý“ větší zrůdy než kdejaký Rom.
Co se týče vyplácení sociálních dávek pro Romy a kecy tipu " kdyby jste byla Romka, dávky vám dám, takhle máte smůlu..to mi rozum nebere. Je to naprostý nesmysl. Každý člověk dávku dostane, když má na ni nárok. O tom přeci nerozhoduje úřednice!(Samozřejmě, že zneužívání dávek je něco jiného, ale upřímně, v dnešní době? Že se nerozčilujete, když nás dnes a denně okrádají ti pitomci nahoře, z našich daní si kupují luxusní auta, platí drahé dovolené, milenky, neskutečné žranice..miliardy protékají naprosto zbytečně..to je v pořádku? Kdybych mohla, oškubu stát co to jde!!)
Myslím, že z většiny lidí mluví prostě jen předsudky a také strach z čehokoliv jiného. Znám tolik nemakačenků bílé rasy, tolik bílých, kteří ty dávky také zneužívají(proč bych makal, když mi stát dá)..
Romové jsou prostě vždycky více „vidět“.
Znám spoustu slušných, pracujících Romů, stejně tak jako nepracujících, nevychovaných. Na druhou stranu je to úplně stejné u bílých.
Závěr? Neházet všechny do jednoho pytle. A možná více naslouchat, být více tolerantní.
To tady nikomu nevysvětlíš, že o tom nerozhoduje úřednice - opravdu ne. Už jsem to zkoušela v nepočítaně diskuzích - ale prostě ne. Lidem to hlava nebere
. Chtěla bych vidět úřednici, která by někomu řekla, že kdyby byl rom, příspěvek by mu dala. NEVĚŘÍM, těm, co tady psali, že jim to řekla. Kdyby jim něco takového řekla, už je nejspíš dávno bez práce. - Je to něco jako hoax, kterému každý věří.. Lidi si prostě myslí, že když cikán zařve, tak úřednice otevře svojí peněženku a vysolí mu dávky..
Nebo já nevím, jak si to představují. Úřednice na socce, žádné dávky nepřiděluje..- pouze vyřizuje papíry, ale bohužel - toto lidé nechápou ![]()
@eshta No měla jsem vlastně přeliv alá Morticia z Adams family, takže zezadu jsem asi jak ta padlá holka fakt vypadala ![]()
Jj taky bych neměla problém, kdyby mi přišel jako řemeslník cikán, beztak každému stojím za zadkem, ať je bílý nebo černý, paranoidní jsem ke všem stejně.
No ale prostě cikána k nám žádná firma nevyslala, ani řemeslníka, co je cikán neznám…
Zakladatelko, tleskám ti a zároveň obdivuju a přeju v dalším životě hodně štěstí. Bohužel ho stále budeš potřebovat. Věřím v další životy a vzhledem k situaci a smýšlení většiny si často pomyslím: hlavně ať se příště nenarodím jako slušný rom…nemáš to jednoduché. Ani náhodou ![]()
Zakladatelko, diskriminace v dětském věku je hloupá.
Asi je pak na rodičích to dítěti podat rozumně, aby pochopilo v jaké společnosti žije a trochu je na budoucí život připravit. Jednoduché to pro tebe určitě nebylo. Ty jsi se s tím ale očividně poprala velice dobře. Život je někdy nespravedlivej, bohužel je to dané společností, ve které žijeme a je asi na tobě, aby jsi stejně připravila svoje děti. Musejí být na podobné momenty připravené, musejí být schopny se s nespravedlností a narážkama poprat a bylo by fajn, kdyby je to do budoucna moc neovlivnilo. Budou to mít v dětství asi těžší než ostatní bílé děti.
@Kallkapa píše:
To tady nikomu nevysvětlíš, že o tom nerozhoduje úřednice - opravdu ne. Už jsem to zkoušela v nepočítaně diskuzích - ale prostě ne. Lidem to hlava nebere. Chtěla bych vidět úřednici, která by někomu řekla, že kdyby byl rom, příspěvek by mu dala. NEVĚŘÍM, těm, co tady psali, že jim to řekla. Kdyby jim něco takového řekla, už je nejspíš dávno bez práce. - Je to něco jako hoax, kterému každý věří.. Lidi si prostě myslí, že když cikán zařve, tak úřednice otevře svojí peněženku a vysolí mu dávky..
Nebo já nevím, jak si to představují. Úřednice na socce, žádné dávky nepřiděluje..- pouze vyřizuje papíry, ale bohužel - toto lidé nechápou
Možná nedala, ale víc by se snažila mu poradit, zvlášť když pohrozí, že si na ní po práci někde počíhá. Zatímco slušnýho pokornýho člověka ta úřednice slušně vyfakuje, aby měla čas věnovat se těm neurvalým cikánům, kterých se bojí. Nebo si myslíš, že cikáni jsou tak inteligentní a vzdělaný, že se sami od sebe vyznaj v systému sociálních dávek líp jak bílý???
Psala tu v jiný diskuzi i manželka doktora, že ten její prostě radši cikánům zdravotní postel třeba napíše, i když na ni nemaj až takový nárok, jen aby neměl problémy. Tomu už věříš, že se děje a nejsou to žádné kecy???
@Gina108 Zdravotní postel jo? O tom, zda na ni má nárok nebo ne, nerozhoduje pouze jedna osoba(doktor), další naprostej blud.
@Gina108 píše:
Možná nedala, ale víc by se snažila mu poradit, zvlášť když pohrozí, že si na ní po práci někde počíhá. Zatímco slušnýho pokornýho člověka ta úřednice slušně vyfakuje, aby měla čas věnovat se těm neurvalým cikánům, kterých se bojí. Nebo si myslíš, že cikáni jsou tak inteligentní a vzdělaný, že se sami od sebe vyznaj v systému sociálních dávek líp jak bílý???
Psala tu v jiný diskuzi i manželka doktora, že ten její prostě radši cikánům zdravotní postel třeba napíše, i když na ni nemaj až takový nárok, jen aby neměl problémy. Tomu už věříš, že se děje a nejsou to žádné kecy???
Jasně, v nemocnici se dějí věci.. o tom, že manžel vypíše lůžka těm kdo mu to zaplatí, už ale nepsala nic, že?
, nebo o pořádně zaplaceném posunutí v pořadníku na operaci kolene, že? To už jsou věci, o kterých se mlčí - teda hlavně Ti co si penízky berou, mlčí.. ale když je to zadarmo, to naštve i samotného doktora, to chápu ![]()