Život Romky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9784
10.9.12 19:05

Zakladatelko, zajímalo by mě, v čem se kromě barvy pleti cítíš jako Romka.

Tvůj příspěvek mi přijde hodně zajímavý, jsou Tvoji rodiče také vzdělaní, nebo jsi se „vyhrabala“ ze skutečného dna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
10.9.12 19:05
@Seizdra píše:
Já v tom krom toho všeho co tu padlo vidím i případ, kdy byli/nebyli potrestáni útočníci v kauze „Patrik“ a „Natálie“… Jak tohle dopadlo?

A co tím jako chceš říci? V kauze Patrik byli útočníci nezletilí, proto dostali nízký trest. Co je na tom k nepochopení? A Natálka? To byl připravený rasistický útok vedený dospělými lidmi a odnesla to nevinná holčička, já osobně bych ty hajzly, co jí to udělali mučila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
10.9.12 19:06
@terinka4444 píše:
Máš pravdu, máš, je to neřešitelná situace, romové mají zkušenost s předsudky a opovrhováním, my máme zkušenost s tím, být okrádáni, podváděni, mláceni. Řešení to nemá a obávám se, že tak, jak já je znám, těch pár okolo mne, nikdy se to nezmění.
Což nic nemění na tom, že zakladatelka má mou úctu a můj obdiv.

Chápu. Ale když to vezmu podle sebe, tak mě nikdo z nich neokradl, nepovedl ani nezmlátil. A když mě chtěl obtěžovat bílý spoluobčan nebo jsem potřebovala pomoct s těžkou krabicí, pomohl mi vždycky někdo z Romáků. Asi mám štěstí nebo se kolem mě pohybují jiný než kolem tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
10.9.12 19:07

@micelinka
Právě, protože se to ani zaznamenávat nesmí. A s těmi drobnými trestnými činy bych byla opatrná, viz právě Patrik a není jediný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40270
10.9.12 19:08

@Lenka002
Já bych zase mučila ty dva, co mučili toho chudáka klučinu. Četla jsi vůbec, co všechno mu dělali? Jak to můžeš stavět jako menší zlo?? A právě proto, že bylo nezletilí, mi to přijde strašný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
10.9.12 19:12
@Camael píše:
@Lenka002
Já bych zase mučila ty dva, co mučili toho chudáka klučinu. Četla jsi vůbec, co všechno mu dělali? Jak to můžeš stavět jako menší zlo?? A právě proto, že bylo nezletilí, mi to přijde strašný.

Přesně :evil: A Ať se mi někdo nesnaží nakecat, že to udělali proto, že „nevěděli, že se to nesmí“ :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
10.9.12 19:12

Tohle je dost těžké. Když ti na sociálce řeknou, že kdybys byla cikánka tak ti finanční podporu dají, ale takhle máš smůlu, tak kdo je tady pak ten diskriminovaný? Když dojde cikán k doktorovi, radši ho pošle na všechny testy protože kdyby se jeho stav náhodou zhoršil, mohl by být obviněn z diskriminace. Když k tomu samému doktorovi přijde běloch, pošle ho domů s chřipkou a o půlnoci ho odváží rychlá. Tak kdo je tady ten diskriminovaný? Cikáni když nemají kde bydlet, tak si stoupnou do hloučku a řvou, děti cpou před televizní kamery a čekají až se o ně někdo postará. Když si takhle stoupnu já tak můžu řvát jak chci a bydlení mi nikdo nezajistí. Tak kdo je tady diskriminovaný? Kdo bude zametat chodníky když bude dlouho na úřadu práce? Jen ti, kteří už někdy pracovali, takže většina cikánů je z obliga. To, že je nikdo nezaměstná protože jsou cikáni, to je druhá věc, ale stejně tak nikdo nezaměstná ženskou s pěti dětma, starého člověka, člověka který vypadá nemocně apod. A to, že na tebe měli učitelky a děti ve škole blbé řeči? Na mě taky a cikánka nejsem. Že jsi byla neprávem obviňovaná z prohřešků za které mohli ostatní? To mě taky a cikánka nejsem. Nemysli si, že kdybys nebyla cikánka, tak by sis tímhle neprošla. Tím si projde většina lidí. Dokonce není ani málo žen na které byli doktoři či sestři drzí a cikánkami nejsou. Nějaký běloch tě zbil jen tak? Mou prababičku zase zbil cikán jen tak. Diskriminace? Tak mi řekni jaké výhody má běloch oproti cikánovi, a pak se můžeme bavit dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jullls
10.9.12 19:13

Ahoj, bydlím na Máji v ČB, Romama jsem obklopená, jsem na ně alergická, mám na ně averzi… Jsou to ale tací, co ti plivnou do otevřenýho okínka u auta apod. Tobě drží palce!! Jsi pro mě hrdinka! :srdce: :*

• Citovat
  • Upravit
17013
10.9.12 19:14
@Camael píše:
@Lenka002

Přesně tak, to mě teda ale nadzvedne, jako proto, že byli mladší jako co??? Je to nefér, rasismus naruby :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
10.9.12 19:19
@Lynette píše:
Tohle je dost těžké. Když ti na sociálce řeknou, že kdybys byla cikánka tak ti finanční podporu dají, ale takhle máš smůlu, tak kdo je tady pak ten diskriminovaný? Když dojde cikán k doktorovi, radši ho pošle na všechny testy protože kdyby se jeho stav náhodou zhoršil, mohl by být obviněn z diskriminace. Když k tomu samému doktorovi přijde běloch, pošle ho domů s chřipkou a o půlnoci ho odváží rychlá. Tak kdo je tady ten diskriminovaný? Cikáni když nemají kde bydlet, tak si stoupnou do hloučku a řvou, děti cpou před televizní kamery a čekají až se o ně někdo postará. Když si takhle stoupnu já tak můžu řvát jak chci a bydlení mi nikdo nezajistí. Tak kdo je tady diskriminovaný? Kdo bude zametat chodníky když bude dlouho na úřadu práce? Jen ti, kteří už někdy pracovali, takže většina cikánů je z obliga. To, že je nikdo nezaměstná protože jsou cikáni, to je druhá věc, ale stejně tak nikdo nezaměstná ženskou s pěti dětma, starého člověka, člověka který vypadá nemocně apod. A to, že na tebe měli učitelky a děti ve škole blbé řeči? Na mě taky a cikánka nejsem. Že jsi byla neprávem obviňovaná z prohřešků za které mohli ostatní? To mě taky a cikánka nejsem. Nemysli si, že kdybys nebyla cikánka, tak by sis tímhle neprošla. Tím si projde většina lidí. Dokonce není ani málo žen na které byli doktoři či sestři drzí a cikánkami nejsou. Nějaký běloch tě zbil jen tak? Mou prababičku zase zbil cikán jen tak. Diskriminace? Tak mi řekni jaké výhody má běloch oproti cikánovi, a pak se můžeme bavit dál.

Nenapsala bych to výstižněji a líp :palec: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
10.9.12 19:25

Zakladatelko,
je mi líto, že takových jako jsi není víc. :kytka: Ale není to tím, že oni prostě nechtějí? Teď to neber jako rýpání. Já mám bohužel hodně špatných zkušeností, ale neházím je do jednoho pytle. Máme v rodině taky Romy, strejda si vzal napůl Romku, jsou slušní pracujou, není tam nikdo na sociálních dávkách a v rodině snad není nikdo, kdo by neměl aspoň výučák. Zajímavý, že jsem od nich neslyšela nic rasistickýho, kecy na bílý. A když měl někdo na ně kecy, tak to docela přehlíželi. Věděli, že takový nejsou a spíš byli naštvaní na ty co jim dělaj ostudu…
Vždycky když přijedu někam k moři, ať je to Itálie, Tunisko, Turecko všude poslouchám jaký jsou Češky ku*vy co daj každýmu. Za začátku jsem byla naštvaná, ale teď jsem naštvaná spíš na ty co se takhle chovají. Tak si myslím, že by jsi to měla brát i ty. :nevim:
A to, že na Tebe byly učitelky hnusný, na mě taky. Všechny průšvihy jsem vždycky odnesla já. :cert: :lol:A to jsem byla bílá blodnýnka. 8) A o drzosti prodavaček a doktorů bych mohla psát romány. :cert:
Hodně štěstí… :kytka:

• Citovat
  • Upravit
lucineeccka
10.9.12 19:27

Holky, oni tomu co napadl Patrika snížili trest, protože měl nízký IQ pokud si dobře pamatuju. :think:

• Citovat
  • Upravit
4885
10.9.12 19:30
@monika32 píše:
Přesně tak, to mě teda ale nadzvedne, jako proto, že byli mladší jako co??? Je to nefér, rasismus naruby :pocitac:

Nezletilí mají ze zákona nižší tresty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
10.9.12 19:33

@Lenka002 Co já si pamatuju, tak dům, ve kterém bydleli rodiče Natálie měl být neobývaný, tudíž (ačkoli je pravda bůh ví kde) útočníci mohli chtít jen poškodit věc – což dům je… Nebo to snad byl jejich dům, byli v nájmu, měli tam co dělat??? Nechci tu napadat Romy, ale znám ze svýho okolí snad jednoho slušnýmu – zbytek výlitci s min. 5 potomkama denně vysedávajíc po hospodách. Ano, přijde mi to jako nespravedlnost a myslím, že slušných Romů je pořád několikrát míň než těch „špatných“… Tohle je prostě můjnázor. Je to člověk od člověka, ale očividně co se týče „nadržování“, jsou na tom „bílí“ mnóhem hůř…

Co tohle? Co k tomu, že dům nebyl jejich, byli tam nelegálně???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
10.9.12 19:33
@lucineeccka píše:
Holky, oni tomu co napadl Patrika snížili trest, protože měl nízký IQ pokud si dobře pamatuju. :think:

To ani nevím… Nj, chudák, oni to neudělali schválně, určitě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová